10.25%, na przedmiesciach 6.50% do 8.25%. Podatek zalezy od miejscowosci.Witam
Przewertowa艂em ten temat prawie w ca艂o艣ci ale dla pewno艣ci jeszcze zapytam. Mam mo偶liwo艣膰 kupna sprz臋tu w USA dok艂adnie chodzi mi o MBP 15". Znajoma mieszkaj膮ca w USA wybiera si臋 do Pl tylko jest raczej zielona w przemycie wi臋c 偶eby nie by艂o niespodzianek musz臋 wszystko wiedzie膰![]()
1. Ile wynosi ten podatek od sprz臋tu w Chicago ?
Wystarczy dowod zakupu, w US niczego nie potrzebujesz po zarejestrowaniu na stronie Apple3. Czy gwarancja b臋dzie obejmowa艂a komputer bez pude艂ka czy wystarczy tylko dow贸d zakupu ? (troch臋 g艂upie pytanie ale kto艣 mi powiedzia艂 偶e pude艂ko jest wymagane)
Tak. Najlepiej kupic Apple Care na ebay za $100 do $150.4. Czy jak ju偶 przyjdzie komputer b臋d臋 m贸g艂 w Polsce przed艂u偶y膰 mu gwarancj臋 ?
Nie, jest polski i kilkadziesiat innych do wyboru.5. Jak jest z j臋zykiem OSX'a, b臋dzie tylko ang ?
Nie slyszalem jeszcze o nikim kto przewozil laptopa w pudelku i zaplacil na granicy. Czesc znajomych przewozi bez pudelka w plecaku, czesc w originalnym opakowaniu (jezeli na sprzedaz).6. Najlepszy spos贸b to rozumiem komputer bez pude艂ka do podr臋cznego a reszta osprzetu do g艂贸wnego ? A paragon bra膰 ze sob膮 ?
Taniej jest na Amazon, od resellera [url=http://www.appleinsider.com/mac_price_guide/]AppleInsider | Mac Pricing Matrix: Find the best prices on Macs[/url] albo refurb od Apple (nie ma sie czego bac).7. Najlepiej si臋 op艂aca kupi膰 normalnie w AppStore czy mo偶e s膮 miejsca gdzie b臋dzie taniej ?