Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6s wersja operatora

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Macmatt

Macmatt
  • 8 postów

Napisano 27 października 2016 - 09:35

Na wstępie chciałbym się przywitać bo od wczoraj jestem posiadaczem Iphone 6s i do tej pory tylko czytałem posty na tym forum :)

Do tej pory nie miałem styczności z ios'em i wszystko jest dla mnie nowe... przez to mam pewną wątpliwość.

Mam Iphone 6s 32GB. Uaktualniłem Ios do 10.1 i zaraz po uruchomieniu telefonu pojawił się komunikat o konfiguracji terminala. Nie chciałem bezmyślnie czegoś kliknąć więc zacząłem o tym czytać na kompie. Dowiedziałem się że chodzi o ustawienia operatora więc postanowiłem zezwolić na konfigurację w Iphone. Problem w tym że ten komunikat zniknął z ekranu zanim zdążyłem wybrać "TAK" lub "NIE"... za długo się zastanawiałem chyba... To zniknięcie komunikatu z ekranu to normalne zachowanie w ios?

Szukałem dalej w necie i znalazłem info że aby ręcznie uaktualnić ustawienia operatora to wystarczy wejść w ustawienia>ogólne> to urządzenie. Zrobiłem to ale nie pojawia się informacja o aktualizacji ustawień operatora.

Dla pewności zrobiłem jeszcze wyzerowanie ustawień sieciowych i zrestartowałem telefon(wyłączyłem i włączyłem raz jeszcze... może lepiej byłoby przytrzymać home i power button przez kilka sekund?). Podobnie jak wcześniej nic się nie pojawiło na ekranie w związku z ustawieniami operatora.

W związku z tym że dla mnie to zupełnie nowy system to nie wiem czy wszystko jest ok czy coś jest nie tak?

Czy można gdzieś sprawdzić jaka jest najnowsza wersja ustawień operatora?

Jest na forum może ktoś kto ma kartę sim z T-mobile? W tej chwili mam wersję operatora T-Mobile.pl 26.0. czy to jest najnowsza wersja w tej chwili? Znalazłem na zagranicznych forach że T-mobile za granicą ma wersję 26.1 po aktualizacji telefonu do 10.1... ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie dla ustawień T-mobile w Polsce...

Będę bardzo wdzięczny za wyjaśnienie i uspokojenie mnie :) A czekając na odpowiedź wracam do poznawania mojego nowego telefonu :)

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 października 2016 - 10:18

Tym się nie przejmuj. Jak będzie uaktualnienie, to znów Ci się pojawi, ale to jest rzecz, którą możesz na tę chwilę zignorować.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 Macmatt

Macmatt
  • 8 postów

Napisano 27 października 2016 - 10:36

Tym się nie przejmuj. Jak będzie uaktualnienie, to znów Ci się pojawi, ale to jest rzecz, którą możesz na tę chwilę zignorować.

Dzięki za szybką odpowiedź. Obawiałem się że fakt że ten komunikat zniknął z ekranu oznacza że może coś nie działa jak trzeba... a że mam kilkanaście dni na ewentualny zwrot to staram się jak najwięcej rzeczy sprawdzić :)

Jest gdzieś jakaś strona www gdzie można sprawdzić aktualną wersję operatora? Czy po prostu trzeba zawierzyć że jak będzie aktualizacja to się na telefonie pojawi i tyle?

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 27 października 2016 - 10:42

Jak sie pojawi to będzie, nawet jak będziesz miał bez aktualizacji to nie ma znaczenia.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych