Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy iPhone zacina się - czy to normalne?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Etrore

Etrore
  • 13 posts

Posted 26 October 2016 - 16:09

Około 2tygodni temu kupiłam iPhone 6s w wersji 32gb, nowego z wgranym na starcie IOS 10. Tydzień temu zajerstrowałam niepokojące mnie mini przycinki, np przy cofaniu w safari przesuwając palcem ekran strona wcale nie wracała a ładowała się ta sama, w ustawieniach przy liście "używaj sieci dla" gdy przewijała listę ona nie leciała płynnie tylko się przycinała, a gdy z Facebooka włączyłam YouTube a później wyłączyłam filmik dźwięk dalej grał i miała problem z wyłączeniem. Również mam trudności z pobieraniem aplikacji w AppStore, przy kliknięciu pobierz a później instaluj telefon nie pobiera aplikacji, a Apple od nie pojawia się od razu tylko po paru sekundach albo wcale i nie mogę zainstalować ani pobrać aplikacji. Nawet dwa lata temu samsung za 1000 nie zaskoczył mnie takimi małymi trudnościami przy początkowym użytkowaniu...
A Apple ID nie wyświetla się od razu
*Touch ID
*Touch ID

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 October 2016 - 19:33

Zaktualizuj ios do najnowszej wersji. Ewentualnie odtwórz iphone'a bez przywracania kopii zapasowej.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 27 October 2016 - 05:15

Jak nowy to pewno na "dotarciu" i stąd problemy ;) taki żarcik na rozpoczęcie dnia.

#4 Geble

Geble

• 1183 posts

Posted 27 October 2016 - 08:35

Lekko klatkujące niektóre animacje występują już od dość dawna i akurat tutaj odtwarzanie nic nie pomoże dlatego nie ma sensu tego robić. Brak płynności przy przewijaniu opcji danych komórkowych jest właśnie jednym z tych miejsc. 

AppStore działa jak chce już od jakiegoś czasu i są z nim częste problemy. U mnie dość często jakaś aplikacja nie chce się za nic w świecie zaktualizować i pomaga albo restart telefonu lub wylogowanie się, a następnie ponowne zalogowanie do iCloud.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#5 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 27 October 2016 - 08:43

Wczoraj sobie w MM pomacałem znajdujące się na wystawie 7 i 7+, ze starszym softem. Wniosek - klatkowanie przy wyjściu z animacji jest dramatyczne. Jednak 10.1 spowodował poprawę.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 27 October 2016 - 11:39

Pytanie czemu system na wystawowym sprzęcie nie jest aktualizowany do najnowszej wersji? :P

#7 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 27 October 2016 - 11:42

Pytanie czemu system na wystawowym sprzęcie nie jest aktualizowany do najnowszej wersji? :P

A kto ma sie tym zająć w takim MM? Przecież tam pracują dyletanci mający tylko ogólną wiedzę.

#8 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 27 October 2016 - 11:43

Dokładnie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#9 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 27 October 2016 - 11:58

A kto ma sie tym zająć w takim MM? Przecież tam pracują dyletanci mający tylko ogólną wiedzę.

A aktualizacja systemu to tak skomplikowana sprawa… Dajmy już spokój z MM, mam nadzieję, że w Apple Storach zwracają na to dużą uwagę.

#10 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 27 October 2016 - 13:38

A aktualizacja systemu to tak skomplikowana sprawa… Dajmy już spokój z MM, mam nadzieję, że w Apple Storach zwracają na to dużą uwagę.

No dobra, ale w takim razie doszło by jeszcze (tym pracownikom) aktualizowanie telefonów z Androidem, WP10. A co jak taki aparat spierdzieli się podczas aktualizacji? Dochodzi sprawa odpowiedzialności za sprzęt. A tu już nie każdy chciałby kozakować.

#11 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 27 October 2016 - 15:02

Ale jak ktoś patrzy, dotyka, używa i widzi, że tnie i ile to kosztuje, to co pomyślo sobie? Że nie warto a prosty update może dużo zmienić.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users