Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wyświetlacz szaleje w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 olusieeeek

olusieeeek
  • 8 postów

Napisano 26 października 2016 - 08:56

Hej! Jak w temacie. Mam problem z wyświetlaczem w 5s. Myślałam, że to może wina systemu, ale nie wiem czy tak jest do końca, Otóż, problem wyglada tak. Telefon lezy zablokowany. Przychodzi sms/facebook czy cokolwiek, wybudzam telefon i ekran jest troszkę ciemniejszy a literki na powiadomieniu lekko rozmazane. Tzn, sa lekko grubsze, tak jakby ktoś je lekko rozmazał w dół. Nie wiem od czego tak się stało, ale wszystko było ok. Jak np. nie ma powiadomienia, jest sama tapeta to wtedy ekran jest mniej wyraźny, po chwili ekran lekko jaśnieje i wszystko ma wyraźne barwy i kontury. O co moze chodzic? Ktoś mi radził, ze to wina systemu i mam czekać na iOS 10.1 tylko, że dzisiaj go zainstalowałam i praktycznie nic sie nie zmienilo, moze to, że szybciej niz przed aktualizacja wraca do "normy". W czym może tkwić problem?

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2016 - 09:17

W uszkodzonym ekranie.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 olusieeeek

olusieeeek
  • 8 postów

Napisano 26 października 2016 - 10:35

Co może w nim być uszkodzone?

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 października 2016 - 10:41

Wyświetlacz ciekłokrystaliczny LCD.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 olusieeeek

olusieeeek
  • 8 postów

Napisano 26 października 2016 - 11:16

Ile mniej wiecej moze kosztować wymiana? Opłaca się w ogóle to robić?

Dodam, ze po aktualizacji problem pojawia się rzadziej a czasami w ogóle...

#6 lelekCk

lelekCk
  • 240 postów
  • Skądz południa

Napisano 26 października 2016 - 11:17

Ile mniej wiecej moze kosztować wymiana? Opłaca się w ogóle to robić?

Nie chce się "wtrącać", ale wątków na ten temat jest tu wiele, jak prawdopodobnie Twoich pytań na które uzyskasz odpowiedź po ich przeczytaniu.

iPhone 3GS

#7 olusieeeek

olusieeeek
  • 8 postów

Napisano 26 października 2016 - 12:40

Nie chce się "wtrącać", ale wątków na ten temat jest tu wiele, jak prawdopodobnie Twoich pytań na które uzyskasz odpowiedź po ich przeczytaniu.

A pokierujesz? Jestem tu nowa i nie za bardzo wiem jak tu się posługiwać :)

Może też pokierujesz mnie gdzie znajdę problem z wyświetlaczem :)

#8 lelekCk

lelekCk
  • 240 postów
  • Skądz południa

Napisano 26 października 2016 - 12:46

W wyszukiwarce znajdującej się na forum wpisz np. wymiana ekranu. Wyświetli się duża ilość wątków w których jest poruszona kwestia wymiany ekranu/wyświetlacza. Co za tym idzie koszty z tym związanie, gdzie to zrobić itd.

Użytkownik lelekCk edytował ten post 26 października 2016 - 12:48

iPhone 3GS

#9 olusieeeek

olusieeeek
  • 8 postów

Napisano 26 października 2016 - 13:57

Co do wyświetlacza, wyglada tak jak na zdjęciu, lekko rozmazany (moze tak bardzo nie widać bo słaba jakość), ale po sekundzie wraca do normy i jest troszkę jaśniejszy. Na pewno wina ekranu czy moze jednak systemu?

Załączone pliki

#10 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 października 2016 - 19:29

Co do wyświetlacza, wyglada tak jak na zdjęciu, lekko rozmazany (moze tak bardzo nie widać bo słaba jakość), ale po sekundzie wraca do normy i jest troszkę jaśniejszy. Na pewno wina ekranu czy moze jednak systemu?

Uzyskalaś już odpowiedź.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#11 Fasolka Olka

Fasolka Olka
  • 8 postów

Napisano 30 października 2016 - 15:33

Uzyskalaś już odpowiedź.

Wiem, że uzyskałam odpowiedź, ale zanim oddam telefon to chciałabym się dowiedzieć co i jak zanim oddam telefon do serwisu. Nie znam się do końca na tym, ale Panowie w serwisie jak zobaczą, że w ogóle nie wiem o co chodzi o mogą troszkę pieniędzy zedrzeć ze mnie bo to, bo tamto... Dzisiaj co do swojego właśnie wyświetlacza, zauważyłam że jak jestem w domu i jest takie inne światło to ekran szybciej "dochodzi do siebie" gorzej jak jestem na dworze i co dodatkowo - dłuzej się wyświetlacz ogarnia jak jest na nim powiadomienie typu sms/mesenger/ facebook czy inne niz wtedy jak nie ma nim nic. Zastanawiam się czy to na pewno jest wina wyświetlacza? Może to wina czegoś innego?

#12 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 października 2016 - 15:40

Ewidentnie jest to usterka wyświetlacza a Ty nadal z uporem maniaka, że to to może jednak co innego. W takim razie czekaj np. na kolejne uaktualnienie, pewnie rozwiąże problem;) Pójdź do porządnego serwisu, wtedy nie zostaniesz oszukana.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#13 Fasolka Olka

Fasolka Olka
  • 8 postów

Napisano 30 października 2016 - 16:07

Ewidentnie jest to usterka wyświetlacza a Ty nadal z uporem maniaka, że to to może jednak co innego. W takim razie czekaj np. na kolejne uaktualnienie, pewnie rozwiąże problem;) Pójdź do porządnego serwisu, wtedy nie zostaniesz oszukana.

Nie denerwuj się :) Jestem kobietą i to na dodatek blond :D

#14 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 października 2016 - 16:37

Słabe tlumaczenie. Po co pytasz skoro i tak wiesz lepiej?

#15 Fasolka Olka

Fasolka Olka
  • 8 postów

Napisano 30 października 2016 - 18:21

Słabe tlumaczenie. Po co pytasz skoro i tak wiesz lepiej?

Bo wolę się upewnić. Dziękuję za rady. Temat uważam za zamknięty :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych