Cześć!
Przymierzam się do zakupu iPhone 6S do końca tego tygodnia. Filmy o Apple oglądam głównie z kanałów amerykańskich i wiem, że tam znaki wodne pod oznaczeniami "Designed by Apple in..." zostały usunięte w tym modelu. Jednakże jest to USA i jak do teraz pamiętam to gość mówił, że w niektórych krajach te oznaczenia są wymagane i z telefonu usunięte nie zostały. Jeśli ktoś jeszcze nie załapał o jakie znaki wodne mi chodzi zdjęcie z zaznaczonymi znakami wodnymi tutaj:
To było zdjęcie z google i takie same, ale w innej kolejności znaki wodne widnieją na moim obecnym iPhone 5S. Jednakże na allegro, gdzie zamierzam kupić telefon, jest sporo aukcji z takimi innymi, większymi, brzydszymi oznaczeniami:
A tak wygląda ze zdjęcia z google bez oznaczeń:
No i teraz kłania się pytanie - kupuję kota w worku? Jakie dystrybucje robią znaki wodne z 1. zdjęcia, jakie z 2. zdjęcia, a jakie nie robią żadnych oznaczeń jak na zdjęciu nr. 3? Na allegro widzę głównie dystrybucje polskie/europejskie/uk. Koniecznie chcę kupić nowego, w foliach wszelkich, więc nie da rady w ten sposób otworzyć i sprawdzić jak jest z tymi oznaczeniami. Jednakże wydaje mi się, że może telefon z oznaczeniami ze zdj. 2 to może być podróbka? Strasznie duże te oznaczenia, na pół telefonu i inne niż te "oryginalne" od Apple, które teraz mam - a swój telefon kupowałem również na allegro, w foliach wszelkich itd., ale widzę po 1,5 roku użytkowania, że jest on w pełni prawdziwy, a nie jakaś podróbka. Oczywiście chciałbym kupić bez znaków wodnych, aby telefon był estetyczniejszy i wgl. tym bardziej, że jest to (chyba w Polsce) możliwe. Czy może jednak te znaki wodne zostały usunięte tylko w USA? I ostatnie pytanie, a może bardziej prośba - szukam tego telefonu do 2450 zł z wysyłką. Widzę duże firmy z tym telefonem z takimi cenami już od kilku dni lub tygodni, więc jeśli jest do zdobycia w Polsce bez znaków wodnych ten telefon to też miło by było gdyby ktoś zarzucił linkiem do aukcji, gdzie na 100% telefon z aukcji ich posiadać nie będzie. Interesuje mnie wersja 32GB koloru Space Gray.
Z góry bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi, a przede wszystkim - pomoc!