Jak spisuje sie Wam nowy Apple Watch podczas plywania w basenie (dokladnosc liczenia)? Czy z jakimis stylami radzi sobie lepiej, a z ktorymis gorzej? Widzialem na stronie mac rumors post jednego z uzytkownikow, w ktorym skarzyl sie on na srednia dokladnosc zliczania dlugosci basenow ktore pokonywal ,,zabka". Zauwazyliscie moze taki problem?

Apple Watch series 2 na basenie
Posted 24 October 2016 - 13:32
Posted 24 October 2016 - 17:47
W moim przypadku zliczył długość basenu idealnie i to właśnie przy żabce.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Posted 25 October 2016 - 21:45
U mnie tak samo jak u OleYek. Zlicza odległość i długości idealnie.
Posted 26 October 2016 - 14:53
Bardzo dokładnie zlicza długości i dystans, pływam żabką i kraulem.
Attached Files
Edited by GreaTskY, 26 October 2016 - 14:54.
Komputer: MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2
Telefon: iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3
Posted 01 February 2017 - 23:24
Posted 22 August 2017 - 09:23
No to ja chyba nie umiem pływać, bo u mnie zlicza gorzej niż źle...
Ok, na razie sprawdziłem 2 razy (mam aw2 od tygodnia):
1. Z natywną aplikacją treningową, tryb pływanie (basen) - ustawiony cel 750m, przepłynąłem 800m, watch policzył 575m (!),
2. Drugi trening z aplikacją MySwimPro, tryb pływanie (basen) - bez celu, przepłynąłem 800m, watch policzył 500m (!).
Szperając w google na ten temat trafiłem na artykuł potwierdzający niestety moje doświadczenia:
http://michalmynarsk...es-2-basen-test
Dajcie znać czy rzeczywiście u was jest tak dobrze jak opisywaliście i czy po tych kilku miesiącach macie nadal pozytywne doświadczenia.
Bo coś mi tu nie gra...
Posted 22 August 2017 - 10:04
Zdarzało się, że policzył o jedną długość za dużo lub za mało ale chyba większość treningów policzył poprawnie. Mam wrażenie, że nie radzi sobie jak w trakcie pokonywania długości zrobi się coś nietypowego - zmieni styl, przepłynie na tor obok itp.
Posted 22 August 2017 - 13:09
Pływałem tylko klasycznie. Po każdym nawrocie kilka m pod wodą, ale to chyba nie to.
No cóż, jutro znowu sprawdzę, bez nurkowania
Kurde, brak notatek natywnych i teraz to, ehh...
Posted 23 August 2017 - 14:01
Wczoraj miałem jeszcze okazję sprawdzić i tak jak pisałem - zgłupiał na jednym nietypowym manewrze. Ruszyłem, po kilku metrach wróciłem do ścianki i po chwili znowu ruszyłem. W efekcie policzył mi jedną rundę więcej (to mógłby inteligentnie obsłużyć, w kilka sekund nie robię 50m basenu ) i 50m mniej na całym dystansie - to już nielogiczne, skoro liczy jedną rundę więcej to jak mu wyszedł krótszy dystans? To wszystko moim zdaniem kwestia softu także z czasem może się to poprawiać. Ale poza tą skuchą przy nietypowym manewrze wszystkie pozostałe dobrze policzył.
Posted 24 August 2017 - 09:06
Ok, jestem po kolejnym dniu testów.
Tym razem cel ustawiłem na 750m, tyle zrobiłem, a zegarek policzył 700m - jest progres!
Zgubił raptem 2 rundy...
To co zmieniłem to przy każdym nawrocie wyciągałem rękę spod wody i na chwilkę przystawałem, obracałem się praktycznie w miejscu i płynąłem dalej...
Musiało to ciekawie wyglądać...
Mimo wszystko pomiar nie był idealny. Oby to poprawili w jakiś sposób, bo to był główny powód dla którego kupiłem ten zegarek...
W przeciwnym razie się pożegnamy
Posted 28 September 2017 - 13:50
Zaktualizuj do watchOS 4 - sporo poprawili pod kątem pływania Wczoraj testowałem - liczbę długości zmierzył bezbłędnie, dodatkowo zliczył ile metrów jakim stylem (też poprawnie), czasy w podziale na odcinki 100/50/25m, czasy odpoczynków, wykres tętna. Naprawdę duży postęp względem tego co było.
Posted 12 October 2017 - 23:27
Zaktualizuj do watchOS 4 - sporo poprawili pod kątem pływania
Wczoraj testowałem - liczbę długości zmierzył bezbłędnie, dodatkowo zliczył ile metrów jakim stylem (też poprawnie), czasy w podziale na odcinki 100/50/25m, czasy odpoczynków, wykres tętna. Naprawdę duży postęp względem tego co było.
Dodajmy jeszcze zliczanie wykonanych ruchów na dany dystans ;-)
U mnie słabo działa tylko wibracyjna informacja o pokonanym dystansie :;-(
Posted 16 October 2017 - 04:48
U mnie tak samo jak u OleYek. Zlicza odległość i długości idealnie.
Czy w trakcie pływania pokazuje na bieżąco tętno?
Dodajmy jeszcze zliczanie wykonanych ruchów na dany dystans ;-)
U mnie słabo działa tylko wibracyjna informacja o pokonanym dystansie :;-(
Posted 23 October 2017 - 16:58
Tak tętno jest pokazywane na bierząco
Posted 30 October 2017 - 11:10
Witam posiadam AW 3 , jak mam postąpić przy pierwszym pływaniu na basenie , a mianowicie muszę najpierw w centrum sterowania włączyć ikonkę kropli a dopiero przejść do aplikacji Trening/Pływanie(basen) ,czy od razu przejść do apki trening i wybrać pływanie i aplikacja automatycznie się przełączy w tryb pływania ?.
Edited by uczaj27, 30 October 2017 - 11:12.
Posted 30 October 2017 - 13:07
Jak włączysz ikonę kropli to tym samym zablokujesz ekran i nie włączysz żadnego treningu Opcja 2 jest właściwa - uruchamiasz trening typu pływanie, ustawiasz parametry i gotowe, AW sam się przełączy w tryb pływania.
- uczaj27 likes this
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users