Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone się nie włącza, migające logo apple

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 madley

madley
  • 4 posts

Posted 22 October 2016 - 16:05

Witam,

wczoraj wieczorem bateria w moim iphone 5 była naładowana do 60 %. Dodam, że we wrześniu bateria została wymieniona, więc nówka sztuka powinna śmiało do rana wytrzymać. Niestety telefon się rozładował i rano próbowałam go włączyć - zawsze kiedy się rozładuje wyświetla się ikonka, że należy podłączyć do prądu, tym razem nic takiego się nie pojawiło.

Podłączyłam telefon do prądu, wyświetliło się logo apple i tak sobie miga - raz logo jakby telefon miał się zaraz włączyć, a raz ciemny ekran. Dzieje się tak tylko po podłączeniu do ładowarki, jak i do komputera. Tutaj kolejna ciekawostka komputer urządzenia w ogóle nie widzi. Jedyną opcją był tryb awaryjny, owszem itunes odnalazł iphone, ale nawet nie odczytał numeru seryjnego. Próbowałam odtworzyć iphone, ale za każdym razem wyskakuje komunikat "nie było można odtworzyć iphone, wystąpił nieznany błąd (4005)" (raz błąd nr 4014 i raz 21).

Czy ktoś ma podobny problem?  Może to wynikać z aktualizacji do 10? 

Mojej znajomej przydarzyło się to samo z ip 6, ale po 3 godzinach cudownie się uzdrowił - mój niestety nadal nie. 

Czy ewentualnie można coś jeszcze zrobić, czy raczej seriws? 

#2 kristof461

kristof461
  • 2345 posts

Posted 22 October 2016 - 19:56

Bateria może i nówka ale czy oryginalna? Rozumiem że nawet w trybie DFU nie udało ci się go odtworzyć?

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 madley

madley
  • 4 posts

Posted 22 October 2016 - 20:01

Bateria może i nówka ale czy oryginalna? Rozumiem że nawet w trybie DFU nie udało ci się go odtworzyć?

hmmm czy oryginalna nie mam pojęcia :o

DFU też nic nie dało

#4 kristof461

kristof461
  • 2345 posts

Posted 22 October 2016 - 21:19

Powiem tak. Niestety tak to jest jak się pracuje na zamiennikach. Bateria niby nówka niby tego a pada przy 60%. Bo drugie takie baterie mogą powodować liczne błędy. Czy ten jest akurat z tym związanym? Tego do końca nie wiem. Niemniej jest to prawdopodobne. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users