Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[IPhone SE]Problemy z dźwiękiem .

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 LifasPan

LifasPan
  • 6 postów

Napisano 21 października 2016 - 11:10

Witam od tygodnia mam dość dziwny problem, gdy ktoś do mnie dzwoni i mam podpięte słuchawki czy to od Apple czy jakieś inne jest to samo . Otóż często rozmawiam przez słuchawki , odbieram telefon nic nie słychać w słuchawkach więc odpinam je i na głośniczku w telefonie jest tak samo, gdy już słuchawki są odpiete i ktoś oddzwoni lub ja zadzwonię wszystko jest okej .Po czym pojawia się drugi problem kiedy włączam muzykę i podpinam słuchawki nie słychać jej trzeba na nowo odpiąć i podpiąć . Jest to dość uciążliwy problem 

Pozdrawiam :) 

#2 marcinulus

marcinulus
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 listopada 2016 - 15:58

Podbijam. Słucham muzyki. Zatrzymuję muzykę guzikiem na słuchawkach. Słuchawki odłączam od telefonu. Ktoś do mnie dzwoni. Odbieram i go nie słyszę w telefonie. Włączam głośnik zaczynam słyszeć rozmówcę. Wyłączam głośnik i mogę kontynuować rozmowę z telefonem przy uchu. Jakieś rozwiązanie problemu? Wizyta w serwisie? Używam zaktualizowanego 6s Plus.

#3 franelo

franelo
  • 154 postów
  • SkądKalisz

Napisano 03 listopada 2016 - 14:43

Spróbuj restore. A jeśli nie pomoże, oddaj do serwisu w ramach gwarancji (jeśli ją posiadasz).

#4 marcinulus

marcinulus
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2016 - 16:00

Zgłosiłem problem do Apple za pomocą ich www
Dam im 3 dni i się zobaczy. Potem serwis.

#5 LifasPan

LifasPan
  • 6 postów

Napisano 05 listopada 2016 - 13:59

Pobrałem najnowszą aktualizację i wszystko się naprawiło ten problem przestał już występować . 

#6 marcinulus

marcinulus
  • 42 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 listopada 2016 - 20:42

Potwierdzam - aktualizacja naprawia błąd. Serwis Apple miał już nawet takie zgłoszenia.

#7 pawlik.moyocoyani

pawlik.moyocoyani
  • 1 postów

Napisano 16 listopada 2016 - 11:05

Witam,

mam identyczny problem z moim iPhonem SE.

Czasami ni stąd ni zowąd nic nie słychać w słuchawkach  - czy to słuchając muzyki, czy prowadząc rozmowę telefoniczną, czy na przykład grając w jakąś gierkę - mimo, że jeszcze kilka minut wcześniej wszystko działało jak należy.

W przypadku rozmów telefonicznych z reguły wystarcza włączenie i wyłączenie opcji głośnomówiącej, wówczas słuchawki "odzyskują moc" :) W przypadku słuchania muzyki wypięcie i ponownie wpięcie jack'a od słuchawek, a w przypadku gier restart telefonu.

iOS jest uaktualniony do wersji 10.1.1 a problem wciąż występuje.

LifasPan i Marcinulus - jaka aktualizacja rozwiązała u Was ten problem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych