Muszę rozwiązać problem z zewnętrzną kartą LAN podłączaną przez USB do Apple MacBook Air Model A1465 EMC2558 .
Karta wygląda jak kostka z napisem iLuv, ma z lewej strony wbudowane 2 porty USB, na górze wejście ARJ45 i pod spodem przewód z końcówką USB do komputera. Nie mam pojęcia czy karta jest oryginalna czy to zamiennik. Objaw jest taki, że od pewnego czasu są problemy z działaniem Internetu, strony ładują się bardzo wolno, grafika nie wyświetlała się w pełni (nagłówek artykułu np. Onet nałożony na grafikę która się nie wyświetla). Dziś wszystko zaczęło działać dobrze ale raz po restarcie systemu, karta widniała w systemie jako nie podłączona, "kostka" była dość ciepła.. musiałem ją odłączyć na chwilę i zrestartować Mac'a.
Karta w systemie widnieje jako AX88772A co symbolizuje układ scalony wykorzystany do jej budowy.
Nie wiem czy powinienem poszukać jakiś konkretnych sterowników czy czasem karta nie bazuje na sterownikach wcześniej zainstalowanej karty która była innego producenta i się zepsuła (przestawała działać).
Karta ma jeszcze z naklejką od strony wyprowadzonego kabelka USB 1BH004539 .