Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OPEK - omijajcie tego kuriera szerokim łukiem!!!!!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 dominoaqq

dominoaqq
  • 13 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 stycznia 2008 - 02:15

Szczerze polecam - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem!!!!!!

Po raz kolejny, nie ze swojego własnego wyboru, zmuszony byłem korzystać z ich usług. To co wyprawiają to jest czysta kpina.

Przesylka (długo wyczekiwany obiektyw) nadana w poniedziałek, doszła po ciężkich bojach w czwartek wieczorem - kilkanaście telefonów wykonanych zarówno przeze mnie jak i przez nadawcę, brak kontaktu, obsługa na infolinii albo niedostępna albo o inteligencji, jak zauważył dosyć pobłażliwie nadawca, ameby, itd.....list przewozowy wypełniony poprawnie drukowanymi literami, a przesyłka rzekomo trafia zupełnie w inne miejsce, na drugi dzień podobno już trafia ale kurier nikogo nie zastaje, podczas gdy cały czas ktoś czekał na przesyłkę, itd itp......absurd.

Wcześniej miałem dwa bardzo podobne przypadki (zawsze z bardzo duzym poślizgiem niewybaczalnym firmie kurierskiej oferującej dostawy na drugi dzień), gdzie w jednym dostarczyli mi sporego UPSa (urządzenie wielkości dużej lodówki i wartości kilkudziesięciu tysięcy złotych), wywróconego "na pace" - i na moje pytanie co to jest, dlaczego towar nie był w żaden sposób zabezpieczony, kierowca, pomimo 2-dniowego poślizgu, z rozbrajającą szczerościa mówi - "przecież chciał Pan aby było szybko......." - no comments........

Okazuje się, że nie jestem jedyny. Przykładowe linki znalezione na google.com, polecam lekturę:

- [URL="http://www.przesylki-kurierskie-opek.diagnostik.pl/"]http://www.przesylki-kurierskie-opek.diagnostik.pl/[/URL]
- [URL="http://www.bme.pl/komentuj/strona.php?id_strony=23114"]http://www.bme.pl/komentuj/strona.php?id_strony=23114 [/URL]
- [URL="http://costa.kofeina.net/index.php?/archives/1248-Znikajacy_Opek....html"]http://costa.kofeina.net/index.php?/archives/1248-Znikajacy_Opek....html[/URL]

#2 GOONiE

GOONiE
  • 108 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 11 stycznia 2008 - 09:56

Ja mam to samo z "siodemka". Dzwonisz żeby dowiedzieć się gdzie i o której będzie kurier to "proszę czekać..." a po 10 minutach "za dużo oczekujących, zadzwoń puźniej" i rozlącza. Wkurzyłem się pojechałem odebrać na miejsce (godz.19) to okazało się że kurier nie zjechał, zadzwonili to zobowiązał się że przywiezie do max do 22. :) siedziałem, czekałem :) :) i nic. Dzisiaj znów nie można się dodzwonić na infolinie :( Kiedy wymyślą teleportety ?

#3 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 11 stycznia 2008 - 15:18

Tak na marginesie, wiecie co robi z winami MASTERLINK??!! ŻENADA!! Prawie każda dostawa jest potłuczona:/

#4 seba22

seba22
  • 421 postów
  • SkądKensington Beach

Napisano 11 stycznia 2008 - 15:44

Kupiłem MacBooka na Allegro i Sprzedający obiecał wysyłkę kurierem. Paczka została nadana wieczorem (załóżmy, że w poniedziałek) a już we wtorek dzwoni do mnie kurier, że ma dla mnie paczuszkę! Dodam tylko, że nigdy wcześniej nie korzystałem z usług tej firmy, nawet jej nie znałem. Sprzedający podał mi Tracking Number i zainteresowałem się firmą OPEK. Po wpisaniu w Google wyskoczyło mi pełno narzekań na obsługę ale postanowiłem się tym nie przejmować. Przespałem spokojnie noc i po otwarciu paczuszki wszystkie obawy całkowicie zniknęły. Towar w 100% zgodny z opisem, kurier dostarczył paczkę w stanie nienaruszonym. Ja POLECAM, zwłaszcza, że ceny są bardzo konkurencyjne...

#5 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 11 stycznia 2008 - 18:46

Ja tam uważam, że najlepszym kurierem jest Siódemka - tania, a spełnia swoją funkcję w 100% ;)

#6 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 11 stycznia 2008 - 18:55

I jest uważana za najgorszego z najgorszych :o

#7 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 stycznia 2008 - 19:28

Ja miałem podobną przygodę z DHL'em dwukrotnie - zamawiając przesyłkę z Cortland'u. Oczywiście Cortland z umowy wywiązywał się doskonale. Jednak kurier sobie w kulki leciał. Paczkę zamówiłem z piątek, tego samego dnia odebrał ją kurier od Cortland'u. W weekend wiadomo, że kurierzy nie pracują, więc czekałem spokojnie do poniedziałku. W poniedziałek paczka miała być dostarczona między 8 a 16. Wziąłem wolne z pracy, bo strasznie napaliłem się na zamówiony towar. Czekałem do 15 nikogo nie ma, ani nikt się ze mną nie skontaktował. Wszedłem na stronę DHL aby sprawdzić los przesyłki. Przesyłka z Poznania dotarła do Warszawy, poleżała chwilę w sortowni i zabrał ją kurier w celu dostarczenia. Dzwonie do DHL'a. Spokojnie spytałem o przesyłkę. Pani próbowała się skontaktować z kurierem jednak ten miał wyłączoną komórkę. Pani zgłosiła sprawę do działu interwencji, czy jakoś tak. Dział interwencji nie oddzwonił. Paczka nie dotarła. A na stronie ukazującej losy paczki pojawiła się adnotacja, że kurier nikogo nie zastał w domu ! Szlag mnie trafił. Mamy wtorek, dzwonię do DHL'a po raz kolejny i pytam o przesyłkę. Znowu kurier zabrał paczkę w celu doręczenia, ale nikt się z nim nie może skontaktować. Po jakimś czasie zadzwoniła pani z interwencji i powtórzyła mi, że będzie próbowała się skontaktować z kurierem. Oczywiście kuriera dalej nie było. Dzwoniłem cały tydzień dzień w dzień po kilka razy i pytał o los przesyłki, stała śpiewka - kurier ma wyłączoną komórkę i może paczka będzie dostarczona. Żarty! Paczka została dostarczona w poniedziałek. To jest 10 dni po odebraniu ją przez kuriera ! W piątek (przed dostarczeniem) zadzwoniłem do nich i powiedziałem (ściema), że paczka jest prezentem dla znajomego, a urodziny ma dziś i że wyjdę przed znajomym na nie wiadomo kogo. Bo jestem pozbawiony prezentu i że jak dziś paczki nie dostarczą to mogą jej w ogóle nie przysyłać. Pani przytaknęła okey itp. Paczka jak wspomniałem przyjechała w poniedziałek. Odebrałem ją, opieprzyłem za przeproszeniem kuriera i powiedziałem co myślę o jego firmie i o ich pracy. Szybciej paczkę bym otrzymał tradycyjną pocztą.

#8 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 20:19

I jest uważana za najgorszego z najgorszych :o

Wiesz, miałem kontakt z tą firmą już kilkakrotnie i gwarantuję Ci przynajmniej to, że jest lepsza od DHL, co sprawdziłem organoleptycznie.

Ponadto, mój kumpel, którego matka pracuję w DHL stwierdził, że tak naprawdę to skupiają się jedynie na klientach biznesowych, nie indywidualnych - więc jesteśmy tam jedynie dodatkiem, traktowanym zresztą dość kiepsko jak na kasę, którą biorą.

Do dziś pamiętam pewną rozmowę z kurierem Siódemki - wyglądało to mniej więcej tak:

- Na 19stą? A czy nie byłoby to problemem gdybym przyjechał na 19:30? Od rana nic w ustach nie miałem i zjadłbym wreszcie obiad.
- Niestety, o 19:30 muszę być już poza domem.
- W porządku, będę o 19stej.

Jak powiedział - tak zrobił. Oczywiście było to dnia następnego po wysyłce - co w DHL się chyba rzadko zdarza...

Na zakończenie pozwolę sobie jeszcze dodać: kupa mnie ta obchodzi co jest "uważane"... :roll:

#9 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 11 stycznia 2008 - 20:52

Mam znajomą w DHL'u i zawsze dobrze o nich mówi:)

#10 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 11 stycznia 2008 - 22:08

Mam znajomą w DHL'u i zawsze dobrze o nich mówi:)

Ja się wielokrotnie spotkałem z okłamywaniem centrali przez kuriera. Jak wiadomo dhl bierze 50 zł za przesyłkę to niech się wywiążą z tych 2 -3 dni. A tu nie dosyć że po 4-5 wylądowało w centrali 20 km od mojego miasta to jechało stamtąd 3 dni! Czekałem cały dzień na przesyłkę a kurier wpisał że nikogo nie zastał dwa dni pod rząd. Wszystko było napisane w śledzeniu przesyłki w internecie. Gdy po dwóch dniach zrobiłem aferę okazało się że gościu kłamał że dzwonił do mnie i ja niby odpowiedziałem że mnie nie będzie. I jak tu nie kląć. Znajdzie się taki sku...n i psuje innym opinię. Kilka razy na tego ćwoka trafiałem . Czy dhl nie wie kogo zatrudnia. Tym bardziej że sypią się na niego tony skarg. A już po przywłaszczeniu pieniędzy nie dosyć że powinni zwolnić to podać do sądu. A on nadal wozi!
Jak masz znajomą w dhl-u to się spytaj o sprawę z centrali w Legnicy. Gościu dostarczył przesyłkę za pobraniem. Wziął pieniądze a w centrali powiedział że osoba nie zapłaciła a zapłaci później. Totalna bzdura tym bardziej że centrala potem nachodziła telefonicznie tą osobę żeby zapłaciła.
Nie wiem kto tu jest naiwny. Totalnie nieprawdopodobne. Ale miało miejsce. Przecież nie ma możliwości wydania przesyłki bez zapłaty a ktoś w to uwierzył w centrali i się jeszcze domagał zapłaty.
Taki jeden psuje opinię. Widocznie ktoś z rodziny tego co na stołku...
Jak przychodzą z dhl to i z chęcią dam napiwek jak ostatnio od zakupu pamięci w sklepie internetowym do kuriera przed drzwiami minęło 7 godzin :) Większość tych ludzi jest naprawdę w porządku. Nie w porządku są decydenci którzy zatrudniają nieodpowiedzialnych ludzi. Ale po d...ie dostaną i tak ci co są OK - dlatego ostrożnie z ocenianiem !

#11 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 12 stycznia 2008 - 10:38

Zapytam Ją przy najbliższej okazji. Osobiście od dawna mam kuriera u mnie w Poznaniu, który rzetelnie umawia się ze mną o której może przyjechać po odbiór lub dostarczenie przesyłki:) Wszędzie są wyjątki i należy o nich pamiętać... :/

#12 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 stycznia 2008 - 13:22

kazdy kurier ma dobrych i zlych ludzi w firmie ... czesto jest to przypadek u nas w firmie wspołpracujemy z masterlikiem bo wszystkie inne firmy mocno tłukły nam kubki i inna ceramike a master nei .. lecz po czaie i im sie zdarzalo polowe dostawy przywiesc rozwalona . wiec jakiegokolwiek kuriera zamawiasz do sprzetu . wykup ubezpieczenei . i juz ja z cortlandu dostalem mbp bez zadnych problemow przez UPS sam szef mial mi ta przesylke przywiezc ;) ale ze byłem w poblizu to sie umuwilem ze odbiore sam [ubezpieczenie bylo na cala kwote wiec sie troche bali:P]

#13 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 12 stycznia 2008 - 14:07

wykup ubezpieczenei

Bez ubezpieczenia ani rusz;)

#14 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 12 stycznia 2008 - 16:06

Cóż, mnie właśnie wy***jał UPS. Przesyłka wysłana w czwartek miała być na piątek. Nie dotarła. Oczywiście infolinia bardzo przeprasza, ale dziś (sobota) też nie podeślą, bo trzeba by było za taką usługę dopłacić. Żenada :/ Nawet Poczta Polska dostarcza w soboty, a stawiam że przesyła z Warszawy do Warszawy dotarłaby też w max 2 dni :/

#15 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 12 stycznia 2008 - 18:19

UPS kiedyś wydało moją przesyłkę człowiekowi o takim samym nazwisku jak moje (ale nie moja rodzina). Miał zupełnie inny adres i imię. Pan z UPS postanowił sobie skrócić robotę bo akurat ten człowiek o nazwisku jak moje też dostawał przesyłkę z UPS. Nawet nie raczył się spytać czy to moja rodzina. Po prostu wydał. Nic nawet nie powiedział żeby mi przekazać. Ponad miesiąc zajęło mi odzyskanie mojej przesyłki. Człowiek okazał się świnią.

#16 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 15 stycznia 2008 - 17:41

Heh - jak pisałem UPS nie przyszedł w piątek, za to pojawił się o 22 w sobotę - co ciekawe w trackingu napisali, że przysyłkę odebrałem w piątek o 19:45 kłamcy zasrani.

#17 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 stycznia 2008 - 18:37

Cały UPS... :/

#18 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 12:09

Zmieniam zdanie o Siódemce. Czekam na przesyłkę od mBanku, która od wczoraj jest w magazynie w Warszawie. Właśnie nieuprzejma pani z obsługi klienta oznajmiła mi, że przesyłka zostanie dostarczona... do środy! 5 dni dostawa w obrębie miasta! :roll: Mówcie co chcecie - Poczta Polska, to jest to ;)

#19 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 14:55

Masz całkowitą rację - co by nie mówić, nadal uważam, że Poczta polska za swoją cenę oferuje bardzo przyzwoite usługi. A teraz jak doręczają w soboty, to nawet i kuriera przebijają :-) Priorytet w zasadzie nigdy w ramach kraju nie szedł mi dłużej niż 2 dni.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych