Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

trash w mailu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 malgonia.b

malgonia.b
  • 62 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 10 stycznia 2008 - 23:45

Wiadomosci usuwane z maila nie przenosza sie do kosz :( Niezaleznie od tego czy na zakladce Accounts jest odhaczona opcja 'moved deleted messages to a separate folder' czy nie:( Nie wiem w ogole czy ta opcja jest od tego czy nie.... Kiedy naciskam delete to moj mail mi znika i nie moge go juz pozniej odzyskac Prosze o pomoc.... z gory dzieki wszystkim :)

#2 sd99

sd99
  • 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 stycznia 2008 - 01:38

U mnie to wygląda tak

#3 malgonia.b

malgonia.b
  • 62 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 19:39

przyznam szczerze ze nie bardzo pomoglo mi to zdjecie :(

#4 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 stycznia 2008 - 20:42

hm sprawdz w opcjach tam powinno byc...

#5 sd99

sd99
  • 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 stycznia 2008 - 21:08

przyznam szczerze ze nie bardzo pomoglo mi to zdjecie :(

Chodziło mi o to, że Mail ma swój kosz.

#6 malgonia.b

malgonia.b
  • 62 postów

Napisano 14 stycznia 2008 - 19:09

Ja wiem ze mail ma swoj kosz... tylko ze zaden z kasowanych przeze mnie maili tam nie trafia :( ... nie moge znalezc tego w opcjach... szukam i szukam i nic :(

#7 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 14 stycznia 2008 - 21:03

Dziwne. Ja bym przebudował skrzynki (z koszem włącznie). Zaznacz skrzynkę „Przychodzące”
(jeśli masz kilka kont, to rozwiń ją — musisz przebudować skrzynkę dla każdego konta osobno),
po czym wybierz: Skrzynka pocztowa > Przebuduj. Następnie zaznacz kosz i znów wybierz tę
opcję. Jeżeli masz kilka kont, to tak samo jak wyżej, rozwiń kosz i przebuduj kosz dla każdego
konta osobno.

Ja wiem ze mail ma swoj kosz... tylko ze zaden z kasowanych przeze mnie maili tam nie trafia :(
... nie moge znalezc tego w opcjach... szukam i szukam i nic :(

Mail > Preferencje > Konta > Postępowanie > Przenieś usunięte do oddzielnego katalogu.

#8 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 14 stycznia 2008 - 21:06

W Preferences > Accounts > Zakładka "Mailbox Behaviour" jest coś takiego:

Dołączona grafika

Może to o to chodzi?

#9 sd99

sd99
  • 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2008 - 21:25

Musi być zaznaczona ta opcja.

---- Dodano 14-01-2008 o godzinie 21:34 ----
Nie udało mi się wklejenie załącznika ale mam tak jak u Ciebie a usunięte wiadomości trafiają do kosza, co widać na poprzednim obrazku.

#10 robak1978

robak1978
  • 30 postów
  • SkądPL/UK

Napisano 14 stycznia 2008 - 21:42

hello!czy moze mi ktos pomoc w zalozeniu mail account ?? mam poczte w yahoo?? jak to zrobic?? prosze o pomoc!!

#11 malgonia.b

malgonia.b
  • 62 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 01:07

Mam dokladnie zaznaczone jak na powyzszym przykladzie... i nic!!!! :( nic z tego nie rozumiem...

#12 malgonia.b

malgonia.b
  • 62 postów

Napisano 13 lutego 2008 - 23:56

draze temat dalej, gdyz caly czas nie moge sie uporac z problemem. Otoz zauwazylam jeszcze jedna roznice: Present_day napisal ze w oknie preferencji powinnam miec w zakładce "Mailbox Behaviour" "move deleted mesages to the trash mailbox" i "store deleted mesages on the server" ja mam tylko jedno zdanie i jedna mozliwosc zaznaczenia checkboxa, a brzmi ono: "move deleted mesages to a separate folder" nie mam tej drugiej linijki z serverem i nie ma tu mowy o trushu. Jestem na pewno na dobrej zakladce i w dobrym miejscu, to okienko tez wyglada identycznie poza tym jednym wyjatkiem ! probowalam tez przeciagnac wiadomosc z inboxa do trush'a i tez nie dziala tzn wiadomosc sie kasuje ale nie trafia do kosz Nie wiem co robic, juz przez przypadek pokasowalam sobie tyle wiadomosci ze zaczyna mnie to bardzo irytowac... Pomocy!

#13 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 21:22

Ta drugia opcja mi się pokazuje zapewne dlatego, że mam konto IMAP.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych