Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gdzie kupić komputer Apple?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ath

Ath
  • 5 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 21:51

Witam. :) Przymierzam się do zakupu w najbliższym czasie MacBooka. Z racji tej, że przez pewien czas będę przebywał w Anglii, chciałbym zapytać, czy opłaca się kupić komputer właśnie tam? Jeśli chodzi o cenę - jest odrobinę niższa, ale nie wiem, jak wygląda sprawa gwarancji. Czy Apple ma podpisaną umowę z resellerami na serwis swoich produktów w ich odziałach? Innymi słowy: czy sprzęt kupiony w USA mogę oddać do naprawy np. w iSpocie? Bo jeśli nie, to nie wiem, czy bardziej nie opłaca mi się wydać kilkuset złotych więcej i mieć święty spokój w przyszłości. A nuż coś nawali... :-x Z góry dziękuję za garść rad.

#2 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 stycznia 2008 - 21:57

Jak ci w Polsce nawali to i tak masz przerypane, przynajmniej teraz. Nie wiadomo jak będzie kiedy ruszy Apple Poland pełną parą. A z tego co kiedyś się interesowałem to MacBooka kupionego w USA mogłeś sobie naprawić np w Niemczech. Przynajmniej mojej cioci kiedyś naprawili :P Ale jak się mylę to niech ktoś zdementuje ;)

#3 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 10 stycznia 2008 - 23:58

Jesli kupisz gdziekolwiek w Europie to nie ma problemu. Gorzej jak przywieziesz z USA wtedy podobno serwis (tylko polski) żada papierow celnych, ale na Zachodzie przyjmuja z otwartymi rekoma.

#4 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2008 - 00:06

ja bym i tak kupił w ispocie, SAD jako prywatna firma i tak najlepiej będzie traktowała w serwisie komputer który sami sprzedali [no może nie rewelacyjnie ale zawsze]

#5 amcieq

amcieq
  • 361 postów
  • SkądLondon

Napisano 11 stycznia 2008 - 00:14

hej, co do kupna sprzetu apple w gb to najtaniej jest podczas wyjazdu na lotnisku, w dixonie w strefie wolnoclowej, gdzies na forum bylo o tym czyli adres strony gdzie zamawiasz laptopa, i po przejsciu bramki odprawy w sklepie pokazujesz zamowienie i bilet ze lecisz dokadkolwiek, problem a moze nie polega na tym ze zamawiac trzEba przEz telefon.....ale ceny sa konkurencyjne

#6 svistakk

svistakk
  • 142 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 07:17

Ja będąc szczęśliwym posiadaczem zniżki studenckiej kupuję w Polsce-właśnie zwrócił ktoś uwagę na to, że mocniejszy biały macbook w cortlandzie kosztuje 4950, a w ispot i tachobis 5199?? Ciekawe...

#7 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 11 stycznia 2008 - 07:47

co do SADu to zawsze w razie problemów pozostaje Rzecznik Ochrony Praw Konsumenta lub sąd a w przypadku zakupu za granicą to wiadomo. Serwis potem jest płatny a znając ceny apple ;)

#8 kubatyszko

kubatyszko
  • 333 postów
  • SkądTokyo

Napisano 11 stycznia 2008 - 08:15

Nie wiem jak jest teraz ale 2 lata temu porownujac ceny PB 17 cali polska-usa wystarczalo na bilet do nowego jorku i z powrotem. Ja bym sie z serwisem nie martwil - nawet gdyby cos sie stalo to sad pomarudzi, pomarudzi i w koncu beda musieli ci naprawic, a w miedzyczasie moze apple poland ruszy pelna para i wtedy wszyscy bedziemy szczesliwi.

#9 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 18:01

do naprawy sprzętu z USA w Polsce wymagany jest jedynie dowód zakupu z numerem seryjnym zgodnym z tym co jest na sprzęcie. Kontaktowałem się w tej sprawie z serwisem

#10 Fidma

Fidma
  • 108 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 11 stycznia 2008 - 18:52

do naprawy sprzętu z USA w Polsce wymagany jest jedynie dowód zakupu z numerem seryjnym zgodnym z tym co jest na sprzęcie. Kontaktowałem się w tej sprawie z serwisem

Jesteś pewien? Czy to tyczy się również gwarancji podstawowej czy może tej "premium" 3 letniej?

#11 menik69

menik69
  • 322 postów
  • SkądNDG

Napisano 11 stycznia 2008 - 19:39

Ja bym jeszcze poczekał na Macworld i dopiero po nim wziąć się za zakupy.

#12 Lolka

Lolka
  • 266 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 stycznia 2008 - 22:36

mac world czy mac expo (to jest to samo?) ma byc 15 stycznia? Sama jestem u kresu decyzji i sie zastanawiam czy pokaza cos ciekawego jesli chodzi o macbooki... i jesli tak to jak szybko bedzie mozna sobie sprawic takie nowe cudo. Musze kupic kompa do konca stycznia, ewentualnie poczatek lutego, ale nie pozniej bo wyjezdzam i musze miec kompika :). Ciekawe czy ewentlanie spadna ceny starych macbookow? kto wie? ;)

#13 zdenek117

zdenek117
  • 394 postów
  • SkądLublin

Napisano 13 stycznia 2008 - 10:18

A wracając do kupowania maka w Anglii. Porównując cenę iMaka w Polsce i w Anglii, wychodzi 1300zł! Czyli za 800 funtów mogę mieć u nich iMaka, a u nas starczy tylko na najtańszego MB. Teraz pozostaje kwestia powrotu do domu. Do samolotu go nie zabiorę raczej jako bagaż podręczny. A więc zostaje tylko jakaś przesyłka kurierska. Ile taka paczka kosztuje?

#14 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 13 stycznia 2008 - 19:59

A wracając do kupowania maka w Anglii. Porównując cenę iMaka w Polsce i w Anglii, wychodzi 1300zł! Czyli za 800 funtów mogę mieć u nich iMaka, a u nas starczy tylko na najtańszego MB. Teraz pozostaje kwestia powrotu do domu. Do samolotu go nie zabiorę raczej jako bagaż podręczny. A więc zostaje tylko jakaś przesyłka kurierska. Ile taka paczka kosztuje?

Jeszcze pozostaje Ci autobus :]. Co do samolotu to zawsze mozna doplacic za dodatkowy bagaz ;).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych