Witam,
jako że nigdy nie używałem słuchawek bluetooth mam pytanko ? [być może ktoś próbował]
chodzi i o sytuację gdy słucham sobie muzyki iPhone-m, oczywiście przez słuchawki i przychodzi połączenie.
I teraz pytanie, jak zachowa się iPhone gdy słuchawki będą cały czas podłączone [tylko wyjmę je z uszu] a będę chciał odebrać połączenie słuchawką bluetooth ?
czy rozmowa będzie szła na słuchawki czy na słuchawkę BT ?,
p.s. oczywiście mówię o słuchawkach innych niż oryginalne
Pozdrawiam

iPhone + słuchawki + słuchawka bluetooth
Rozpoczęty przez
LoBo
, 10 sty 2008 13:56
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 stycznia 2008 - 13:56
Napisano 10 stycznia 2008 - 16:48
iPhone+słuchawka bluetooth (do jednego ucha - tzw headset, po prostu pika, wydaje jakiś tam dźwięk. Być może firmy Apple gra jakiś dzwonek - tego jeszcze nie wiem. Na takim zestawie nie możesz słuchać muzyki. Muzyka będzie leciała z bzyczka wbudowanego w iPhone. Natomiast jak użyjesz iP+słuchawki dostarczone od Apple, to gdy nadchodzi połączenie telefoniczne, dźwięk się ścisza i rozlega się dzwonek (w słuchawkach). Można odebrać zarówno z komórki jak i naciskając taki "dzyndzelek" znajdujący się na kablu od słuchawek.
Gdy telefon dzwoni wyświetla się takie menu z trzema przyciskami 1) Nazwa słuchawki bluetooth 2) iPhone 3) tryb głośnomówiący iPhone, możesz zdecydować na czym chcesz słuchać/rozmawiać.
Gdy telefon dzwoni wyświetla się takie menu z trzema przyciskami 1) Nazwa słuchawki bluetooth 2) iPhone 3) tryb głośnomówiący iPhone, możesz zdecydować na czym chcesz słuchać/rozmawiać.
Napisano 10 stycznia 2008 - 17:16
Hmmmm, dzięki to już coś ale wtedy muszę wyciągnąć iPhona, przetestowałem połączenie iPhone + słuchawki nie Apple-owskie i wygląda to tak że jak ktoś dzwoni to dzwięk dzwonka słychać w słuchawkach i na głośniku iPhona, sama rozmowa tylko słuchawki i można mówić do głośniczka w iPhonie.
Może ktoś testował konfigurację o którą pytam ? niestety nie posiadam sluchawek bluetooth :/ ani nikt z moich znajomych :/
Napisano 14 stycznia 2008 - 14:09
Jeśli dobrze rozumie...
Zrobiłem taki test. Słucham muzyki na iPhone (spod iPoda), mam podłączone słuchawki Applowskie, te z mikrofonem co są razem w pudełku. Również mam podłączoną słuchawkę bluetooth Samsung wep300. Dzwonię na iPhone z innego telefonu, muzyka się wycisza, dzwonek jest w iPhone (w bzyczku), dzwonek jest w słuchawkach Applowskich, sygnał pikania jest w słuchawce bluetooth. W Applowkiej słuchawce bluetooth być może zamiast pikania leci dźwięk, ale to mogę powiedzieć jak będę miał tą słuchawkę. Co do rozmowy to oczywiście jak odbierzesz na słuchawce bluetooth to będziesz rozmawiał przez słuchawki a jak odbierzesz na słuchawkach Applowskich to będziesz miał rozmowę na nich z kolei.
Napisano 14 stycznia 2008 - 14:25
Dzięki
o to chodziło

Napisano 14 stycznia 2008 - 14:50
LoBo - zrobiłem dwa doświadczenia
1: - zwykłe słuchawki - słucham muzyczki, ktoś dzwoni - muzycznka się ścisza - dźwięk dzwonka w słuchawkach - odbieram - kolesia słyszę w słuchawkach - on mnie słyszy przez telefon iphona
2: - słuchawki motorola s805 - podłączone przez kabelek i po bt - muzyczka leci przez kabelek - ktoś dzwoni - rozmowa idzie przez słuchawki i ich mikrofon przez bt z iphonem
więc w sumie jak dla mnie moge polecić te słuchawki - bo można je też spaować z drugim telefonem a po kabelku połączyć z iphonem i słuchac muzyki
1: - zwykłe słuchawki - słucham muzyczki, ktoś dzwoni - muzycznka się ścisza - dźwięk dzwonka w słuchawkach - odbieram - kolesia słyszę w słuchawkach - on mnie słyszy przez telefon iphona
2: - słuchawki motorola s805 - podłączone przez kabelek i po bt - muzyczka leci przez kabelek - ktoś dzwoni - rozmowa idzie przez słuchawki i ich mikrofon przez bt z iphonem
więc w sumie jak dla mnie moge polecić te słuchawki - bo można je też spaować z drugim telefonem a po kabelku połączyć z iphonem i słuchac muzyki
Napisano 14 stycznia 2008 - 15:02
Dzięki jeszcze raz, mi bardziej chodziło o odbieranie na słuchawce bluetooth ponieważ kupiłem niedawno BOSe Tri Port i zastanawiałem się czy muszę wyciągać telefon i odpinać słuchawki czy wystarczy że wyciągnę słuchawki z uszu i rozmawiać przez słuchawkę bluetooth
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych