Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ABC Fotografii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2008 - 17:13

Przeglądając dziś zasoby sieci natknąłem się na bardzo ciekawą stronę pana Gracjana Roztockiego - http://roztocki.republika.pl/
Muszę przyznać, że "twórczość" pana Gracjana wywarła na mnie ogromne wrażenie i zacząłem inaczej postrzegać świat :)

#2 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2008 - 17:34

ło matko, szczególnie dział "akty" rządzi :lol: nie mówiąc już o profesjonalnej stronie internetowej:lol:

#3 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2008 - 17:38

Ja uważam, że pan Gracjan jest bardzo "think different" :)

#4 seba22

seba22
  • 421 postów
  • SkądKensington Beach

Napisano 08 stycznia 2008 - 18:15

Bez komentarza, po opisie spodziewałem się jakiejś profesjonalnej witryny z dobrymi fotografiami a tu co się okazało? Borat 2 ;)

#5 Sofeicz

Sofeicz
  • 320 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 stycznia 2008 - 18:19

Chyba trochę przesadzacie. Facet po prosu robi fotki. Bez rewelacji. A akty to chyba prześlę Biedroniowi. Mnie jakoś dziwnie nie rajcują. Chyba, że ja jestem DIFFERENT.

#6 Lucjan Dylag

Lucjan Dylag
  • 48 postów
  • Skąd****

Napisano 08 stycznia 2008 - 19:37

- http://roztocki.republika.pl/

...pretensjonalne zdjęcia, brzydka strona, ...jeden, wielki, ogromny!!! - KICZ!

#7 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1 852 postów
  • SkądOstrów Wielkopolski

Napisano 08 stycznia 2008 - 19:42

Wymieklem :mrgreen:

#8 przemek83

przemek83
  • 277 postów
  • SkądMilanówek

Napisano 08 stycznia 2008 - 19:49

dzidzia piernik

#9 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 08 stycznia 2008 - 19:59

Co tu dużo pisać - kocur :D:D:D

#10 Nippy

Nippy
  • 192 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 stycznia 2008 - 23:55

Szukałem swojego guru, w końcu go znalazłem... ;)

#11 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 09 stycznia 2008 - 00:31

Frzyzurka po wypasie.... nie powiem.... :lol:

#12 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 01:17

bestia...

#13 KrisP

KrisP
  • 802 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 01:21

Aaaaaa ! :D btw. ten temat powinien raczej być w OT ? Bo nie sądzę aby pośrednio był związany z Apple ;)

#14 bachoo

bachoo
  • 335 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 stycznia 2008 - 03:03

eeee. wporzatku! taki domowy styl.

#15 piotrmac

piotrmac
  • 134 postów
  • SkądMirosławiec

Napisano 09 stycznia 2008 - 06:56

żałosne...

#16 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 09 stycznia 2008 - 07:44

Aaaaaa ! :D

btw. ten temat powinien raczej być w OT ? Bo nie sądzę aby pośrednio był związany z Apple ;)

Słuszna uwaga... Przerzucimy tego Pana do OT...

#17 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2008 - 12:09

mnie hasło "think different" przekonało do umieszczenia pana Gracjana w tym dziale :)

#18 Vorph

Vorph
  • 272 postów
  • SkądInąd

Napisano 09 stycznia 2008 - 15:14

Ta strona powinna być polecana w każdej książce o fotografii... w dziale "Jak nie należy robić zdjęć". MASAKRA... akt wymiata :D

#19 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 stycznia 2008 - 15:26

Jak sobie głębiej pomyśleć to żal mi tego kolesia. Na pewno stronę internetową robił w dobrej wierze ale wyszła mu jakaś masakra. I nie czepiam się jego fryzury czy wyglądu ale jak na pasjonata fotografii to średnio mu to idzie. Poza tym te akty to jakaś głupota jest. Zawsze ten dział fotografii traktowałem jakoś tak bardziej artystycznie a tutaj to są po prostu zdjęcia kolesia z gołym siurkiem. Na prawdę żal mi go bo zrobił z siebie internetowe pośmiewisko

#20 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2008 - 17:16

Żal, nie żal... hmm.. Każdy wystawiając takie zdjęcie do publicznego wglądu, do tego podpisując się imieniem i nazwiskiem, musi się liczyć z tym, że stanie się pośmiewiskiem. No chyba, że wyznaczy jakiś nowy standard - kicz jako sztuka (to p. Gracjanowi akurat wychodzi doskonale). Teraz wiele osób postrzega denne zdjęcia, które są do tego wykonane tragicznie i człowiek który je robi nie ma zielonego pojęcia o kompozycji kadru, jako prawdziwe perełki. Kto wie może za 10 lat p. Gracjan będzie miał własną wystawę w jakiejś galerii. Nawet w tych szkołach fotografii już zaczynają uczyć rzeczy, które parę lat temu były totalnymi błędami w sztuce fotografii. (wiem to między innymi od prezesa Fotoklubu Rzeczpospolitej - Mieczysława Cybulskiego, wybitnego twórcy, który jest załamany obecnym stanem rzeczy). Niestety takie mamy czasy, kicz otacza Nas z każdej strony...

#21 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 18:32

6,

przecież Gracjanowi chodzi tylko o nawiązywaniu kontaktów ze społecznością gejów. Ze sztuką fotografii to nie ma nic wspólnego. Dzięki użytkownikowi MaUSeroSS Gracjan ma dodatkową darmową promocję.
Widzieliście licznik na stronce ? Prawie 20 tysięcy odsłon... A więc - do dzieła, przeprojektujmy nasze stronki aby mieć choć ułamek popularności Gracjana :smile:

#22 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 stycznia 2008 - 18:36

wczoraj był0 14 albo 15k odsłon

#23 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 18:39

6, ok - mój błąd, ale 14-15k to jest nieźle

#24 MaUSeRoSS

MaUSeRoSS
  • 219 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2008 - 19:48

kokos z całym szacunkiem, ale unikałbym na tym forum nazywania kogoś gejem, bo może wybuchnąć kolejna bomba via wątek z makijażem u mężczyzn :) Skoro ktoś nazywa swoją stronę ABC FOTOGRAFII i piszę na niej, że fotografia jest jego pasją to powinno to do czegoś zobowiązywać :) (wiem, wiem to internet i każdy może robić co chce, ale... :))

#25 Nippy

Nippy
  • 192 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:07

Jak sobie głębiej pomyśleć to żal mi tego kolesia.

Dlaczego...? Żal Ci jego szczęścia. On tylko w Twoich oczach jest nieszczęśliwy. Nie robiłby takiej strony, by użalać się nad sobą. Zrobił to, by podzielić się swoją radością ze światem. Fakt, Twój punkt widzenia (jak i mój zresztą) diametralnie się różnią. Nie oznacza to jednak, by zabierać komuś czerpanie przyjemności z dzielenia się - naszym zdaniem - kiczowatą twórczością. Wiele tzw. "normalnych" osób odbiera osoby niepełnosprawne intelektualnie, jako nieszczęśliwe. Dzieje się tak tylko dlatego, że nasza percepcja jest różna. Inaczej odbieramy świat, który wydaje się lepszy, jeśli patrzymy na niego przez nasz pryzmat. Uwierz mi, że osoby niepełnosprawne intelektualnie są szczęśliwe. To tylko my robimy z nich nieszczęśników. Tak samo jest z Gracjanem. Być może dla nas jest "chory", choć sam zapewne czuje się wyśmienicie, co widać zresztą na zdjęciach. Nie użalajmy się nad kimś, kto czuje się szczęśliwy. A może Gracjan Ciebie uważa za niepełnosprawnego, bo boisz się publicznie pokazać swojego fiutka :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych