Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone Pochodzenie?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 nrs

nrs
  • 363 posts
  • SkądWarszawa/Białogard

Posted 08 January 2008 - 08:29

Witam Państwa! poszukałem chwilkę na forum , ale znaleźć nie mogę... a bardzo mi się śpiszy... bo umówiony jestem za pare h na kupno 5iphonów. Proszę mi powiedzieć czy jest możliwość sprawdzenia skąd iPhone pochodzi? USA, UK ...( przez wklepanie jakiegoś kodu... etc) Pozdrawiam , KK

#2 brzoza18

brzoza18
  • 71 posts
  • SkądNysa/Wrocław

Posted 08 January 2008 - 09:46

Nie wiem czy sprawdzisz z kąd pochodzi ale lepiej zainteresuj sie zeby nie miały bootloader4.6 bo wtedy nici ze zdjeciem simlocka. Poszukaj na forum jak sprawdzic dokladnie bootloader ale prawdopodobnie jest to 4 i 5 cyfra SERIAL NUMBER który masz nawetna pudełku iphone i one mowia nam o tym w jakim tygodniu zostaly wyprodukowane i najlepiej zeby byly z przed 45 tygodnia ale zdarzały sie i juz z 42 tygodnia telefony z nowym bootloaderem, dlatego grubo sie zastanów . Pozdrawiam

#3 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 08 January 2008 - 09:49

Sprawa czy z UK,czy USA jest dosc wazna, bo na te chwile nie ma zadnego sposobu na te wersje z UK.Trzeba se pytac, jaka karta byla w telefonie przy zakupie, o2 czy t-mobile.

#4 nrs

nrs
  • 363 posts
  • SkądWarszawa/Białogard

Posted 08 January 2008 - 09:57

Nie wiem czy sprawdzisz z kąd pochodzi ale lepiej zainteresuj sie zeby nie miały bootloader4.6 bo wtedy nici ze zdjeciem simlocka. Poszukaj na forum jak sprawdzic dokladnie bootloader ale prawdopodobnie jest to 4 i 5 cyfra SERIAL NUMBER który masz nawetna pudełku iphone i one mowia nam o tym w jakim tygodniu zostaly wyprodukowane i najlepiej zeby byly z przed 45 tygodnia ale zdarzały sie i juz z 42 tygodnia telefony z nowym bootloaderem, dlatego grubo sie zastanów . Pozdrawiam

O czym Ty w ogóle mówisz?
Bl 4.6 ( od 45 tygodnia ) mozna ominąć dzieki karcie nextsim , turbosim etc.
A o serialu nie musisz mi mówić , obchodzi mnie bardziej to skąd one pochodzą:) i jak to sprawdzić.

KK

---- Dodano 08-01-2008 o godzinie 09:59 ----

Sprawa czy z UK,czy USA jest dosc wazna, bo na te chwile nie ma zadnego sposobu na te wersje z UK.Trzeba se pytac, jaka karta byla w telefonie przy zakupie, o2 czy t-mobile.

Tony, ale przecież obie te sieci mają iphony w europie. Z tego co ja wiem(a mało na ten temat wiem...) AT&T ma tylko je w USA.
Wiec karty T-M i o2 raczej mnie nie ratują.
Pozdrawiam,
KK

#5 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 08 January 2008 - 10:09

Z tyłu na pudełku jest przecież napisane z jakiej sieci jest dany iPhone.

#6 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 08 January 2008 - 10:10

Hmm pomyleczka moja, chodzio mi o karty AT&T. Rzeczywiscie tmobile i o2 to iphone'y europejskie.

#7 nrs

nrs
  • 363 posts
  • SkądWarszawa/Białogard

Posted 08 January 2008 - 10:13

Z tyłu na pudełku jest przecież napisane z jakiej sieci jest dany iPhone.

Hm dokładnie , przecież w wersji USA jest logo AT&T :)
Ale zaćma:P

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users