Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

szukam kogoś kto odblokuje mi iPhone'a (Warszawa)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 mac_user

mac_user
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:18

Mam w pudełku zafoliowanego iPhona przywiezionego niedawno z US - nie mam pewności czy kupiony był niedawno, w związku z tym nie wiem jakie ma bebechy i z którego jest tygodnia. Zakładam tylko, że na 90% to 1.1.2.

Czy ktoś w W-wie podejmie się jego uruchomienia na polskie sieci? I za jaką cenę?

mój email: mac_user@wp.pl

#2 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:26

Po 1 sprawdź nr seryjny 4i 5 cyfra mówią wszystko. Po 2 są tutki które cie pokierują i sam to zrobisz.

#3 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:33

racja :), sprawdź który tydzień i napisz a jak odblokować ktoś z użytkowników forum Ci napisze [da linka do tutka], po co wydawać kasę, nawet gdyby tylko 20 zł ale zawsze to pieniądz a tak zaoszczędzisz i dodatkowo nauczysz się czegoś :)

#4 mac_user

mac_user
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:41

racja :), sprawdź który tydzień i napisz a jak odblokować ktoś z użytkowników forum Ci napisze [da linka do tutka], po co wydawać kasę, nawet gdyby tylko 20 zł ale zawsze to pieniądz a tak zaoszczędzisz i dodatkowo nauczysz się czegoś :)

no skoro piszecie że to takie proste to może zaryzykuję - dzięki!

#5 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:50

po co wydawać kasę, nawet gdyby tylko 20 zł ale zawsze to pieniądz a tak zaoszczędzisz i dodatkowo nauczysz się czegoś :)

chociażby po to, że nie każdy ma Wi-Fi ;)

#6 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 10:54

chociażby po to, że nie każdy ma Wi-Fi ;)

racja ale chyba ma, mac_user broń mnie :P masz WiFi ?

#7 mac_user

mac_user
  • 116 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 stycznia 2008 - 11:30

racja ale chyba ma, mac_user broń mnie :P masz WiFi ?

yyyyy... nie wczytywałem się jeszcze w te tutoriale... rozumiem że WIFI jest niezbędne? no to dupa blada, szukam w takim razie kogoś kto to już przerabiał i zrobi mi to bez eksperymentów i od ręki

---- Dodano 07-01-2008 o godzinie 12:09 ----

yyyyy... nie wczytywałem się jeszcze w te tutoriale... rozumiem że WIFI jest niezbędne? no to dupa blada, szukam w takim razie kogoś kto to już przerabiał i zrobi mi to bez eksperymentów i od ręki

jedyny WIFI jaki przychodzi mi do głowy do w macumini ale mam kłopoty z połączeniem się z netem - to firmowa sieć strukturalna - ipod touch łączy się*tylko z wybranymi serwisami nie chce np. z apple.com :(

---- Dodano 07-01-2008 o godzinie 13:35 ----
szczególnie zależałoby mi na zdjęciu simlocka, bo pewnie ten mój kupiony w us na bank go ma

#8 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 stycznia 2008 - 19:24

w wawie co krok jest free wi - fi tylko miec laptopa ( galerie handlowe , kawiarnie ) albo poczekaj na rozwój wypadków po 15.01 lub turbo sim lub inne jego klony.

#9 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 07 stycznia 2008 - 19:29

czyli jednak miałem rację ;)

#10 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 07 stycznia 2008 - 19:31

czyli jednak miałem rację ;)

Ciiii to się wytnie :P, jest tu jakiś moderator ;P

A swoją drogą nikt chętny się nie zgłosil a chyba większa część społeczności myapple to z Wawki są

#11 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 stycznia 2008 - 20:12

jutro jestem w wawie słuzbowo służe pomocą na miejscu.

#12 łodafaka

łodafaka
  • 123 postów
  • Skądfafa

Napisano 08 stycznia 2008 - 15:29

e-marketing, ale odblokujesz mu simlocka w iphonie z bootloaderem 4.6? :P aktywacja to 15-30 minut przy dostępie Wifi do sieci. przy ściągniętych restore 1.1.1 i 1.1.2 jakieś 5 minut :)

#13 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 09 stycznia 2008 - 03:10

e-marketing, ale odblokujesz mu simlocka w iphonie z bootloaderem 4.6? :P

aktywacja to 15-30 minut przy dostępie Wifi do sieci. przy ściągniętych restore 1.1.1 i 1.1.2 jakieś 5 minut :)

łodafaka jak tylko to bedzie mozliwe to zrobie to dla kolegi z forum ... chyba że Ty mnie uprzedzisz ;)

#14 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 03:40

łodafaka jak tylko to bedzie mozliwe to zrobie to dla kolegi z forum ... chyba że Ty mnie uprzedzisz ;)

ja mogę jako trzeci. dysponuje chęcią, wiedzą, laptopem i wifi - gdyby dwóch poprzednich nie miało czasu. narazie moge pomoc w jailbrekowaniu - dopiero w sobote bede miał świeżutką dostawe kart

#15 łodafaka

łodafaka
  • 123 postów
  • Skądfafa

Napisano 09 stycznia 2008 - 11:43

Panowie, ode mnie macie wolną rękę, ale obiecajcie że się nie pobijecie o klienta :P ja jestem fotografem, któremu brat zesłał za karę problemy do rozwiązywania w postaci iPhona :D jeżeli ktoś ma problem - mogę w miarę swojej wiedzy i doświadczenia pomóc, natomiast żyję z naciskania spustu migawki we właściwym momencie a nie wciskania komuś usług pt. zrobię jailbreak. BTW. nie da się zdjąć simlocka z BL4.6 na ten moment więc moje spostrzeżenie było o charakterze czysto merytorycznym z lekkim zabarwieniem ironicznym :P

#16 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 21:03

O jAaaa.... i kto by pomyślał, że Polacy sa tacy pomocni i życzliwi :P Mam pytanko...Mówicie, ze odblokowanie iPhone-a to taka błachostka, ale czy jeśli podejme sie tej zabawy, żeby własnoręcznie odblokować sobie tel, istnieje ryzyko, że w trakcie operacjii rozwale sobie iPhone-a na amen ze bede mial tylko przycisk do papieru? :D

#17 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 21:19

O jAaaa.... i kto by pomyślał, że Polacy sa tacy pomocni i życzliwi :P Mam pytanko...Mówicie, ze odblokowanie iPhone-a to taka błachostka, ale czy jeśli podejme sie tej zabawy, żeby własnoręcznie odblokować sobie tel, istnieje ryzyko, że w trakcie operacjii rozwale sobie iPhone-a na amen ze bede mial tylko przycisk do papieru? :D

nie da sie popsuć iphone'e robiąc updaty czy jailbreaki. jedyny przypadek kiedy coś padnie, to gdy Ci nagle prąd wyłączą przy wgrywaniu nowego flash'a

#18 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 22:04

No własnie o to się pytam :) robiąc update bądz tez downgrade :) podczas wgrywania nowego softu padnie mi prąd...I CUuuu? kicha nie? nawet go juz nie odpale bo ma troche softu 1.1.2 troche 1.1.1 tak? I mozna powiedzieć, że z takiej sytuacjii ratunku juz nie ma ? :(

#19 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 22:21

No własnie o to się pytam :) robiąc update bądz tez downgrade :) podczas wgrywania nowego softu padnie mi prąd...I CUuuu? kicha nie? nawet go juz nie odpale bo ma troche softu 1.1.2 troche 1.1.1 tak? I mozna powiedzieć, że z takiej sytuacjii ratunku juz nie ma ? :(

tego Ci nie powiem, bo się z tym nigdy nie spotkałem

#20 łodafaka

łodafaka
  • 123 postów
  • Skądfafa

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:06

IHMO restore zawsze da radę naprawić jailbreaka, nie zmieniamy nic czego nie nadpisuje restore apple.

---- Dodano 10-01-2008 o godzinie 01:11 ----

dlatego robi się to na laptopie ze sprawną baterią ;P

---- Dodano 10-01-2008 o godzinie 01:17 ----

O jAaaa.... i kto by pomyślał, że Polacy sa tacy pomocni i życzliwi :P

myślę, że zadziałał mechanizm "na cfaną gapę" :grin: . pomóc przez net = spoko, tracić czas w realu = już mniej. spróbuj sam, jak się nie uda pytaj, jak nie będziesz dawać rady sam wtedy szukaj kogoś kto Ci to zrobi na pewniaka.

#21 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 09 stycznia 2008 - 23:49

Błehehehe... dobre :D A ile cały proces aktywacji trwa? 20-30 min? Nie wiem no... Czytam to forum i czytam, chce wiedziec jak nawięcej, bo iPhone w drodze, a wolałbym niczego nie spaprać :D A tak btw: jest jakiś w ogole ośrodek/punkt który zajmuje sie iPhonem w Wawie?

#22 łodafaka

łodafaka
  • 123 postów
  • Skądfafa

Napisano 10 stycznia 2008 - 00:29

ten punkt jest poruszający się. tylko gps w iphonie słabo działa więc lepiej do niego :P

#23 borsuk

borsuk
  • 14 postów

Napisano 19 marca 2008 - 01:06

Płacić, albo niepłacić....

Przywiozłem grata USA, 4 ta i 5 ta świadczy że moj jest z 10 tygodnia, Nie chcę płacić za odblokowanie, a nie wiem jak to zrobić (odblokować), z powyzszego tekstu wynika że pomożecie i dacie link do tutka (co kolwiek to znaczy).
Mam oczywiście wszystkie kable, a także wifi i viste 64

#24 iMike

iMike
  • 99 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 marca 2008 - 02:07

proponuje odwiedzić stronę ZiPhone's Blog sciagnać program ziphone na windowsa, włączyć program ziphone, podlączyć iphona kablem i nacisnąć do it all w programie. po 4 minutach będziesz miał w pełni wolnego iphona. jak coś to poszukaj na forum o ziphonie. powodzenia

#25 borsuk

borsuk
  • 14 postów

Napisano 19 marca 2008 - 18:57

ok właśnie to robie mam nadzieję że jeden klawisz zadziała! Po tym manewrze będzie wszystko zrobione?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych