na początku chciałbym prosić moderatorów o usunięcie tego wątku Jak zwiększyć ilość vibracji - MyApple.pl
A teraz do rzeczy, każdego zapewne denerwuje wibracja w iPhonie gdy przychodzi sms, jedna wibracja i do tego krótka, oto rozwiązanie:
1) z iPhona kopiujemy plik SystemSoundVibrationPatterns.plist z katalogu /System/Library/Frameworks/Celestial.framework/
2) oczywiście tworzymy kopie bezpieczeństwa pliku [np SystemSoundVibrationPatterns.plist_old]
3) konwertujemy ściągnięty plika przy pomocy Convert Apple Property list from binary to text XML
4) otwieramy plik za pomocą np notatnki
5) modyfikujemy tylko wartości zaznaczone na grubo

X.XXXXXXXXXXXXXX oznacza że w róźnych wersjach defaultowo mogą być inne wartości dlatego nie wpisywałem żeby nie wprowadzić zamieszania.
<key>OnDuration</key> <real>X.XXXXXXXXXXXXXX</real>na
<key>OnDuration</key> <real>[b]2.10000000000000002[/b]</real>
i
<key>TotalDuration</key> <real>X.XXXXXXXXXXXXXX</real>na
<key>TotalDuration</key> <real>[b]4.2[/b]</real>
6) restart iPhona
Tak wykonana modyfikacja daje ma 2-jny sygnał wibracyjny [1 wibracja ok 2-3sekundy]
OPIS:
<key>OffDuration</key> <real>0.10000000000000001</real>Czas startu wibracji
<key>OnDuration</key> <real>0.29999999999999999</real>Czas końca wibracji
<key>TotalDuration</key> <real>0.40000000000000002</real>Czas trwania wibracji
Gdy wibracja się skończy OnDuration - OffDuration ~ 2 sekundy a TotalDuration będzie wynosił 6 sekund, wibracja będzie powtarzana co ~1 sekundę.
Dodatkowe informację [być może coś jest źle ale starałem się opisać to tak jak wywnioskowałem z testów]
!!! W załączniku gotowy plik który wystarczy podegrać do katalogu a także defaultowy plik z softu 1.1.2.
!!! Cała operacja była testowana na sofcie 1.1.2 ale myślę że na niższych wersjach wszystko będzie tak samo
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodatkowo jeśli ktoś chce zmienić moc/siłę wibracji może zmienić ją w pliku SystemSoundMaximumVibrationIntensity.plist w katalogu /System/Library/Frameworks/Celestial.framework/
Metoda jest taka sama, kopia pliku oryginalnego, następnie Convert Apple Property list from binary to text XML i edycja w notatniku
Zmieniamy wartość zaznaczone na grubo
z
<key>Default</key> <real>[b]1[/b]</real> <key>Receiver</key> <real>0.29999999999999999</real>na
<key>Default</key> <real>[b]0.01[/b]</real> <key>Receiver</key> <real>0.29999999999999999</real>
UWAGA to jest jedynie przykład, niestety nie sprawdzałem wartości podnoszących intensywność wibracji dlatego robicie to na własną odpowiedzialność [jak wszystko zresztą;)]