Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa przekazywanie połączeń i wiadomości.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 daniellp

daniellp
  • 4 postów

Napisano 13 października 2016 - 21:06

Cześć, mam MacBook Pro early 2011. Na El Capitan początkowo działało bez problemu odbieranie i wysyłanie sms, po połączeniu z iphone. W pewnym momencie coś się zatrzymało. Obecnie po zaktualizowaniu systemu do Sierry, w ogóle nie widzę możliwości aby w Preferencjach systemowych -->> Ogólne -->> ustawić opcję Pozwalaj na Handoff między tym Makiem a urządzeniami iCloud. W ogóle nie ma takiego zdania. Szukając rozwiązania znalazłem informację, że funkcja Handoff działa dopiero na macbook pro od 2012 roku. Tylko jak to możliwe, że wcześniej mi działało? Kto pomoże?

pozdrawiam Daniel

#2 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 13 października 2016 - 22:04

Handoff służy do czegoś innego https://support.appl...68?locale=pl_PL

Nawiązywanie / odbieranie połączeń i sms na early 2011 powinno Ci działać (przynajmniej do El Capitan - sierry jeszcze nie instaluje i nie mam doświadczeń)

Co do Handoff też może działać, ale musiał byś sobie kupić moduł wifi / bluetooth z nowszego modelu (2012) o oznaczeniu BCM94331PCIEBT4CAX  i zmodyfikować kexty

#3 daniellp

daniellp
  • 4 postów

Napisano 13 października 2016 - 22:13

Handoff służy do czegoś innego https://support.apple.com/kb/PH21868?locale=pl_PL

Nawiązywanie / odbieranie połączeń i sms na early 2011 powinno Ci działać (przynajmniej do El Capitan - sierry jeszcze nie instaluje i nie mam doświadczeń)

Co do Handoff też może działać, ale musiał byś sobie kupić moduł wifi / bluetooth z nowszego modelu (2012) o oznaczeniu BCM94331PCIEBT4CAX  i zmodyfikować kexty

A możesz podpowiedzieć, jak uruchomić to odbieranie sms?

#4 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 14 października 2016 - 09:53

Z poziomu iPhone wchodzisz w ustawienia wiadomości i tam masz zakładkę "przekazywanie wiadomości". Tam wybierasz urządzenia na które SMSy mają być wysyłane i gdzie będą również odbierane. Sam doświadczyłem problemu z tą funkcją. Otóż zniknęła mi ona z iPhone'a. Być może u ciebie jest to samo. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#5 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 14 października 2016 - 12:43

Handoff służy do czegoś innego https://support.appl...68?locale=pl_PL

Poprawiłem tytuł.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#6 northwest

northwest
  • 457 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 09:46

Witam serdecznie,

Mam mały problem z Macbookiem - nie mogę odczytywać (bo nie wyświetlają się na Macu) ani wysyłać smsow z Maca. Mam MacBook Pro 15 2014 z OS X Sierra. Na iPhone 7 mam najnowszego OSX. 

Co dziwne komunikaty z iMessage mogę odczytywać i wysyłać z poziomu Macs bez problemu (synchronizują się pomiędzy urządzeniami).

Na iPhone w menu wiadomości => przekazywanie mam 2 MacBooki (o tej samej nazwie - fizycznie mam 1 urządzenie).

Po kliknięciu "zaznacz" 1 - zaznacza się bez problemu, jednak funkcja nie działa.

Po kliknięciu "zaznacz" 2 - wyskakuje okienko z prośbą o kod który wyświetla się na Macu.... problem w tym że się nie wyświetla :/

Wie ktoś może jak przywrócić jak to naprawić?

#7 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 19:21

Macbooki o tej samej nazwie to problematyczna sprawa. Jeśli używasz dwóch Maców to najlepiej jeśli jeden będzie miał inną nazwę. Jeśli jednak jeden z nich to jakiś stary komputer którego już nie używasz to najlepiej pozbyć się go z tej opcji. Jedyną metodą na to jest zmiana hasła do Apple ID. 

#8 northwest

northwest
  • 457 postów

Napisano 04 grudnia 2016 - 22:41

Tzn ja mam tylko jednego Maca... Nigdy nie miałem 2, czy wcześniej jakiegoś innego... :( w iCloud widoczny jest tylko jeden na liście urządzeń, tylko iPhone widzi 2 :/

#9 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 00:01

Może to jakieś pozostałości po przywracanej kopii? Tak czy inaczej zmiana hasła powinna pomóc. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych