Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy Iphone 7 -porysowany ekran

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 darkom

darkom
  • 26 posts

Posted 11 October 2016 - 22:08

Czy ktoś miał przypadek, że w nowym Iphonie 7 po ściągnięciu foli jest porysowany ekran ? 

#2 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 11 October 2016 - 22:17

Sam sobie odpowiedz na pytanie. Jak nowy telefon może mieć porysowany ekran? Lepiej skontaktuj się ze sprzedawcą lub Apple

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#3 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 October 2016 - 22:25

Wg mnie nic z tym nie zrobisz już. Rysa to rysa sprzedawca uzna, że to Twoja wina. chyba, że będzie miał dobry dzień i wymieni :)

Co do pytania to rys nie kojarzę, ale odpryski na obudowie już tak przykład iP5 z 2012r. 

Edited by effe, 11 October 2016 - 22:25.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#4 kuba006

kuba006
  • 632 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 October 2016 - 22:40

Sam sobie odpowiedz na pytanie. Jak nowy telefon może mieć porysowany ekran? Lepiej skontaktuj się ze sprzedawcą lub Apple

W ogole sie nie dziwie. Ostatnio kupilem nowego, fabrycznie zafoliowanego iPada Mini 4. Pudelko, jak i sam iPad zafoliowane. Kupiony bezposrednio od Apple i wyciagniety z pudelka, ma mocna wgniotke na plecach.

Mam telefon i komputer. 

#5 darkom

darkom
  • 26 posts

Posted 11 October 2016 - 22:59

Też się zdziwiłem nowa sztuka rozpakowałem ściągnąłem fabryczną folię i już miałem przyklejać folię ochronną, a tu taki numer rysa około 2cm i w dwóch miejscach mocniejsza. Chyba ogólny pech ponieważ otwieram etui skórzane i też jakieś takie sobie, bo widzę źle odbitą ramkę koło klawiszy, ramka w koło ekranu jest nierówna wygryziona i na to naciągnięta skóra. Pomyślałem, że przesadzam chociaż już mam etui skórzane w innym Iphonie starszym i jakość jest super. Przeszukałem youtube znalazłem to samo etui i już wiem, że nie przesadzam dostałem jakiś bubel. Jedyne co mnie cieszy to, że kupiłem w Apple Store. Mam nadzieje, że jak jutro zadzwonię i opiszę sytuację to wymienią na nowe i tylko mi pozostanie czekać kolejne 2-3 tygodnie na nową przesyłkę. Innych problemów nie stwierdzam typu żółty ekran czy jakieś zacinanie animacji lub problemy z przywróceniem kopii iCloud ze starszej wersji Iphonie. Wszytko działa ładnie i płynnie, a posiadam wersję 128GB.

#6 North

North
  • 1336 posts

Posted 12 October 2016 - 20:10

Ja to bym nawet nie dzwonił i nic nie tłumaczył, tylko po prostu kliknął "Zwrot" na stronie AOS. Masz do tego pełne prawo i warto z tego właśnie w takich sytuacjach korzystać. Podobnie z telefonem z rysą, też myślę, że możesz spokojnie go zwrócić w ramach zwrotu 14 dniowego do AOS, jeśli tam właśnie kupowałeś.

#7 darkom

darkom
  • 26 posts

Posted 12 October 2016 - 21:56

Dzwoniłem do AOS powiedziałem, że przed naklejeniem folii doparzyłem się rysy na wyświetlaczu i chcę wymienić Iphone na nowy wolny od wad. Zwróciłem uwagę, że skórzane etu też nie jest za ładnie wykonane i też chciałbym wymienić. Miła Pani powiedziała, że nie ma problemu dostanę maila z numerem zwrotu i będzie kontaktował się kurier (już dzwonił). Wszystko do jednej paczki zapakować i napisać numer RMA na opakowaniu. Jak tylko kurier zeskanuje u mnie paczkę od razu wysyłają nowego Iphone i etui powinno to wszystko potrwać kilka dni.

#8 North

North
  • 1336 posts

Posted 13 October 2016 - 18:45

No i super;)

#9 darkom

darkom
  • 26 posts

Posted 13 October 2016 - 19:27

No i super;)

Szybko i sprawnie :) etui wysłali UPS i już jest w drodze, a Iphone jeszcze się przetwarza pozycja, ale piszę w statusie "Wysyłka 3-5 business days"

Całość do zwrotu dzisiaj odebrał kurier i poszło do Holandii.

#10 darkom

darkom
  • 26 posts

Posted 14 October 2016 - 16:39

AOS działa błyskawicznie dzisiaj już kurier dostarczył nowe etui na Iphone 7 i jest wykonane bardzo ładnie. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users