Chciałam przenieść dane przez iTunes ze starego iPhone 5s na nowy iPhone 7, ale gdy podłączam nowy telefon do laptopa, wyświetla się komunikat "itunes nie mógł się połączyć z iphone ponieważ urządzenie udzieliło nieprawidłowej odpowiedzi". Co mam robić? iPhone 5s normalnie da się podłączyć, próbowałam już na 2 komputerach, więc to w telefonie jest problem, ale nie rozumiem, o co chodzi. Telefon jest nowy, dopiero od dzisiaj go mam. Proszę o pomoc.

Nie mogę synchronizować danych na nowego iPhone
Napisano 11 października 2016 - 21:24
Napisano 12 października 2016 - 13:51
A próbowałeś może w trybie DFU?
P.S. A tak dla formalności odnośnie wyszukiwania podobnych tematów które powinno być pierwszą rzeczą zanim napiszemy nowy. http://myapple.pl/fo...-odpowiedzi/
Użytkownik kristof461 edytował ten post 12 października 2016 - 13:56
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 12 października 2016 - 17:38
iTunes w najnowszej wersji zainstalowany?
Napisano 12 października 2016 - 19:04
Spróbuj zrobić archiwum iCloud i z iCloud przenieść na nowy. Kopia iCloud jest lepsza i nie zawiera błędów, które może (a nie musi) zawierać kopia iTunes
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 12 października 2016 - 20:33
To prawda z tą kopią tylko że tutaj jest problem z podłączeniem a nie samą kopią. Skoro telefon jest wyjęty z pudełka to aż mi się nie chce wierzyć że trzeba wgrać kopię od nowości ma jakiś błąd softu.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 12 października 2016 - 20:50
A faktycznie, sugerowałem się postami wyżej, a nie Twoim. Spróbuj może skonfigurować jako nowy iPhone, a jak już go skonfigurujesz to wtedy podłącz do iTunes, albo wyzerujesz z poziomu telefonu i spróbujesz wtedy przywrócić kopię z iCloud
A w ogóle po co podłączać do iTunes? Jeżeli zrobisz kopię na starym iPhone 5s w iCloud to potem możesz tę kopię wgrać na nowego iPhone 7 i tyle.
Mówię Ci, lepiej przenosić dane z iCloud niż iTunes
Największym błędem jaki możemy zrobić, to przywracać archiwum z iTunes. Taki backup robi lustrzaną kopię zawartości iOS, wraz z wszystkimi błędami i nieprawidłowymi ustawieniami.
Należy zrobić backup iCloud, który jest prawie taki sam jak iTunes, z tą różnicą że zapisuje tylko nasze ustawienia, SMSy, zdjęcia, i tak dalej, ale bez samego iOS. Pierwszy backup zajmuje trochę czasu.
Użytkownik maciek5s edytował ten post 12 października 2016 - 20:52
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych