Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie mogę synchronizować danych na nowego iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marlena1231

Marlena1231
  • 3 postów

Napisano 11 października 2016 - 21:24

Chciałam przenieść dane przez iTunes ze starego iPhone 5s na nowy iPhone 7, ale gdy podłączam nowy telefon do laptopa, wyświetla się komunikat "itunes nie mógł się połączyć z iphone ponieważ urządzenie udzieliło nieprawidłowej odpowiedzi". Co mam robić? iPhone 5s normalnie da się podłączyć, próbowałam już na 2 komputerach, więc to w telefonie jest problem, ale nie rozumiem, o co chodzi. Telefon jest nowy, dopiero od dzisiaj go mam. Proszę o pomoc.

#2 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 12 października 2016 - 13:51

A próbowałeś może w trybie DFU? 

P.S. A tak dla formalności odnośnie wyszukiwania podobnych tematów które powinno być pierwszą rzeczą zanim napiszemy nowy. http://myapple.pl/fo...-odpowiedzi/

Użytkownik kristof461 edytował ten post 12 października 2016 - 13:56

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 pedros

pedros
  • 1 392 postów
  • SkądWAW, PL

Napisano 12 października 2016 - 17:38

iTunes w najnowszej wersji zainstalowany?

#4 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 12 października 2016 - 19:04

Spróbuj zrobić archiwum iCloud i z iCloud przenieść na nowy. Kopia iCloud jest lepsza i nie zawiera błędów, które może (a nie musi) zawierać kopia iTunes

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#5 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 12 października 2016 - 20:33

To prawda z tą kopią tylko że tutaj jest problem z podłączeniem a nie samą kopią. Skoro telefon jest wyjęty z pudełka to aż mi się nie chce wierzyć że trzeba wgrać kopię od nowości ma jakiś błąd softu.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#6 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 12 października 2016 - 20:50

A faktycznie, sugerowałem się postami wyżej, a nie Twoim.  Spróbuj może skonfigurować jako nowy iPhone, a jak już go skonfigurujesz to wtedy podłącz do iTunes, albo wyzerujesz z poziomu telefonu i spróbujesz wtedy przywrócić kopię z iCloud

A w ogóle po co podłączać do iTunes? Jeżeli zrobisz kopię na starym iPhone 5s w iCloud to potem możesz tę kopię wgrać na nowego iPhone 7 i tyle.

Mówię Ci, lepiej przenosić dane z iCloud niż iTunes

Największym błędem jaki możemy zrobić, to przywracać archiwum z iTunes. Taki backup robi lustrzaną kopię zawartości iOS, wraz z wszystkimi błędami i nieprawidłowymi ustawieniami. 

Należy zrobić backup iCloud, który jest prawie taki sam jak iTunes, z tą różnicą że zapisuje tylko nasze ustawienia, SMSy, zdjęcia, i tak dalej, ale bez samego iOS. Pierwszy backup zajmuje trochę czasu.

Użytkownik maciek5s edytował ten post 12 października 2016 - 20:52

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych