Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

dot głośności budzika w iphone 6s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Monsterlolek

Monsterlolek
  • 23 postów

Napisano 10 października 2016 - 12:49

Witam, jestem posiadaczem iphone od kilku dni i mój problem jest kuriozalny. Czy ja mogę gdzieś ustawić na ios10 głośność samego budzika. Dzwonek telefonu lubię mieć na max, bo nie zawsze go słyszę w pracy i wczoraj prawie z łóżka nie spadłem jak rano zadzwonił budzik. Jeżeli nie ma takiej regulacji, to czy może jest jakiś program budzika w appstore, który działa na ios 10 i pozwala na ustawienie niezależnej głośności budzika ?  Może być płatny. NIe widzi mi się codziennie wieczorem klawiszem ściszania obniżać głośność, bo to kiepskie rozwiązanie jest.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 października 2016 - 14:02

Głośność jest wspólna, a reszta tu: http://myapple.pl/fo...cji-przeczytaj/

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 stap

stap
  • 53 postów

Napisano 10 października 2016 - 14:03

Witam, jestem posiadaczem iphone od kilku dni i mój problem jest kuriozalny. Czy ja mogę gdzieś ustawić na ios10 głośność samego budzika. Dzwonek telefonu lubię mieć na max, bo nie zawsze go słyszę w pracy i wczoraj prawie z łóżka nie spadłem jak rano zadzwonił budzik. Jeżeli nie ma takiej regulacji, to czy może jest jakiś program budzika w appstore, który działa na ios 10 i pozwala na ustawienie niezależnej głośności budzika ?  Może być płatny. NIe widzi mi się codziennie wieczorem klawiszem ściszania obniżać głośność, bo to kiepskie rozwiązanie jest.

A nie lepiej ustawić inny dzwonek. Jest wiele dzwonków które brzmią cicho ! pozdrawiam

#4 Bebis

Bebis
  • 62 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2016 - 16:29

Załączony plik  dzw 1.1.jpg   12,1 KB   0 Ilość pobrańZałączony plik  dzw 2.2.jpg   13,25 KB   0 Ilość pobrań

Głośność dzwonka i głośność budzika wcale nie jest wspólna - przynajmniej gdy jako dźwięk budzika ustawimy utwór z biblioteki muzycznej.

Posiadam ip 6s (ale na ip 6 też tak było).

Jednak by ustawić głosnosc budzika możemy to zrobić tylko przy jego odtwarzaniu.

Wówczas pojawia nam sie na skali napis "głośność" i ustawiamy poziom głośności budzika co nie ma wpływu na poziom głośności dzwonka telefonu.

W przypadku gdy będziemy ustawiać budzik i jego dźwięk ale nie będziemy oddtwarzać tego dźwieku by sprawdzić np. jak brzmi, wówczas przy ustawianiu głośnośc przyciskami pojawi sie skala z napisem "dzwonek" a nie "głośność".

Wtedy ustawiamy poziom głośności dzwonka telefonu a nie budzika.

Użytkownik Bebis edytował ten post 10 października 2016 - 16:29

#5 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 października 2016 - 18:42

Ale wtedy ściszamy resztę dźwięków w telefonie z innych aplikacji, muzyki Yt i całej reszty. Nie ma osobnego ustawienia głośności na budzik. Jest wspólna dla całego telefonu. Głośność dzwonka jest jak wspomniałeś - tylko niezależna.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#6 Monsterlolek

Monsterlolek
  • 23 postów

Napisano 12 października 2016 - 10:53

no nic ogarnąłem tę kwestię to nową opcją w ios10 z ta kontrolą snu i tam ustawiłem budzenie + spokojna muzyczka. Tam na szczęście narastająco gra muzyka.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych