Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook Pro + monitor full HD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cellstar

Cellstar
  • 23 postów

Napisano 09 października 2016 - 10:56

Witam,

Posiadam macbooka Pro z 2015 roku z ekranem retina. Jak wiadomo proporcje ekranu wynoszą 16:10. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda skalowanie obrazu na monitor zewnętrzny z ekranem full HD ale 1920x1080 ? czy w takim przypadku obraz będzie zwężony w pionie? 

Pozdrawiam
Konrad

#2 Morten

Morten
  • 128 postów

Napisano 09 października 2016 - 11:50

Nie, bedziesz mial obraz na pelnym ekranie. Sam uzywam MBP 13 early 2015 + monitor zewn. FHD 27cali

#3 MiL

MiL
  • 1 488 postów
Napisano 09 października 2016 - 11:53

Rozdzielczość zewnetrznego monitora nie zależy od rozdzielczości ekranu laptopa. Możesz mieć dwie zupełnie inne rozdzielczości.

#4 Cellstar

Cellstar
  • 23 postów

Napisano 10 października 2016 - 09:45

Dzięki za odpowiedź! 

To dobrze :) bo kiedyś miałem taki problem, że jak laptopa podłączałem do tv to wtedy obraz na nim był albo ucięty (myszka wychodziła poza ekran, kadr filmów nie mieścił się na ekranie) albo tak zwężony, że kółko stawało się elipsą...

#5 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 10 października 2016 - 09:53

Jeśli miałeś ustawione klonowanie ekranu laptopa na zewnęrzny ekran, to efekt był taki, jak opisujesz. Jeżeli jest to dodatkowy, zewnętrzny wyświetlacz, to rozdzielczość i proporcje jednego są niezależne od drugiego.

#6 Marek Andrzej.Ewski

Marek Andrzej.Ewski
  • 12 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2016 - 15:49

Pracuję w ten sposób z MBP 15" i monitorem Eizo, żadnych problemów z rozdzielczością nie miałem.

#7 lukaszprobierz

lukaszprobierz
  • 2 postów

Napisano 10 listopada 2016 - 11:50

witam

a spotkał sie ktos z takim przypadkiem mam imaca 27 retina 5k i lacze go z tn samsung uhd55 kabelm hdmi plus przejsciowka moshi ekran moga traci kolory przesuwa sie. te czynnosc robie tak samo z macbook pro retina 13,3 i nic sie nie dzieje obraz wyglada normlanie i nic zlego sie z nim nie dzieje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych