Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozładowany telefon przy 30% baterii.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 08 października 2016 - 21:46

Witam

Ostatnio zauważyłem u siebie problemy z baterią w moim iPhonie, mianowicie bardzo szybko rozładowuje się bateria, np. czasem gdy coś przeglądam i słucham radia w tle potrafi co minute znikać 1%. Dziwnym zjawiskiem jest też to, że zostaje mi czasem jeszcze z 20, czasem nawet 30% baterii i telefon się wyłącza i wyświetla się jedynie komunikat o podłączeniu do zasilania. Czasami jak chwile odpocznie to na chwile włączy się ponownie czasami nie.. Czy to wina baterii a może czegoś innego? czy istnieje możliwość wymiany samej baterii i jaki to koszt? obejmuje to gwarancja? Istnieje prawdopodobieństwo, że mógł załatwić mi iPhone kabel, który kupiłem za 5zł na allegro i ładowałem nim telefon i działa bez zarzutu? Pacjent to iPhone 6 16GB. Pozdrawiam

Przepraszam, pomyliły mi się działy.. Miało być Pytania i problemy odnośnie iPhone. Próbowałem zmienić ale niestety nie moge.. :(

[EDIT]

Ale ja mogę - przenoszę :)

Użytkownik tumpio edytował ten post 09 października 2016 - 12:41

#2 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 08 października 2016 - 23:41

Miałem dokładnie ten sam problem z iPhone 6s 128 GB. Telefon wymieniono mi na nowy.

#3 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 09 października 2016 - 09:41

Pobierz sobie Battery Life i zobacz w jakim jest stanie
Fallout ...war, war never changes...

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 09 października 2016 - 09:43

Ja się zastanawiam co ten temat robi w dziale Mac ? Oprócz tego że nie chciało ci się poszukać takiego tematu bo już było wielokrotnie to jeszcze zakładasz w złym dziale. 

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 10 października 2016 - 19:43

Witam

Ostatnio zauważyłem u siebie problemy z baterią w moim iPhonie, mianowicie bardzo szybko rozładowuje się bateria, np. czasem gdy coś przeglądam i słucham radia w tle potrafi co minute znikać 1%. Dziwnym zjawiskiem jest też to, że zostaje mi czasem jeszcze z 20, czasem nawet 30% baterii i telefon się wyłącza i wyświetla się jedynie komunikat o podłączeniu do zasilania. Czasami jak chwile odpocznie to na chwile włączy się ponownie czasami nie.. Czy to wina baterii a może czegoś innego? czy istnieje możliwość wymiany samej baterii i jaki to koszt? obejmuje to gwarancja? Istnieje prawdopodobieństwo, że mógł załatwić mi iPhone kabel, który kupiłem za 5zł na allegro i ładowałem nim telefon i działa bez zarzutu? Pacjent to iPhone 6 16GB. Pozdrawiam

Przepraszam, pomyliły mi się działy.. Miało być Pytania i problemy odnośnie iPhone. Próbowałem zmienić ale niestety nie moge.. :(

[EDIT]

Ale ja mogę - przenoszę :)

Problem wyłączania się iPhone przy 30% to znany problem. W ASA najczęściej rozwiązywano problem przez wymianę całego telefonu (jeżeli na gwarancji - to oczywiście za darmo).

"Kable za 5zł." mogą uszkodzić iPhona bo mają wbudowane układy "zakłócające" sprawdzanie przez iPhona obecności certyfikowanego chipa w kablu.

Jeżeli nie ma zewnętrznych śladów (np. przypalenia złącza ładującego) - to na gwarancji przechodzi.

Wymiana samej baterii po gwarancji w ASA to koszt ok. 350zł., poza ASA - mniej więcej połowa tej kwoty, ale tracisz już wtedy bezpowrotnie możliwość korzystania z autoryzowanego serwisu (nawet w ramach pogwarancyjnych programów serwisowych) .

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych