Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 6 czy Iphone 7 ? Czy jest sens doplacac?

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 October 2016 - 10:47

Musisz na to pytanie sam sobie odpowiedzieć, czy potrzebujesz iP7 czy jednak iP6s Ci wystarczy. 

Ja zmieniłem 6s na 7 i jestem zadowolony. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#27 Danny7

Danny7
  • 58 posts
  • SkądAlberta

Posted 13 October 2016 - 19:26

i Co wybrałeś? Mam taki sam "problem". Mialem 5s i bylem super mega zadowolony, ale zmarl z mojej winy :( Moj brat kupil sobie pierwszego iPhone'a jakis miesiac temu... Kupil 6. Dziala swietnie, bateria trzyma 2 dni przy jego uzytkowaniu. A teraz czytam na forum ze 6 to wtopa....? :| Sam chcialem rowniez kupic 6 a nie wlasnie 6s ze wzgledu na BATERIE ktora jest slabsza w 6s niz w 6. Widzialem nawet gdzies testy gdzie po odpaleniu jakiegos filmu, na 6 zostalo 30% a na 6s... 9%. Wiec roznica jest i sam nie wiem... mialem nie kupowac 7, a teraz i on pojawia sie  w mojej glowie

iPhone 13 Mini, MacBook Pro 2020 M1

#28 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 13 October 2016 - 19:40

i Co wybrałeś? Mam taki sam "problem". Mialem 5s i bylem super mega zadowolony, ale zmarl z mojej winy :( Moj brat kupil sobie pierwszego iPhone'a jakis miesiac temu... Kupil 6. Dziala swietnie, bateria trzyma 2 dni przy jego uzytkowaniu. A teraz czytam na forum ze 6 to wtopa....? :| Sam chcialem rowniez kupic 6 a nie wlasnie 6s ze wzgledu na BATERIE ktora jest slabsza w 6s niz w 6. Widzialem nawet gdzies testy gdzie po odpaleniu jakiegos filmu, na 6 zostalo 30% a na 6s... 9%. Wiec roznica jest i sam nie wiem... mialem nie kupowac 7, a teraz i on pojawia sie  w mojej glowie

Pierwsze słyszę by bateria w 6s była słabsza od baterii w 6

Ma mniejszą pojemność, ale od razu gorsza?

pewien artykuł: 

Pomimo tego, że baterie w nowych iPhone’ach 6s mają minimalnie mniejszą pojemność, pierwsze testy wskazują na to, że są one o dużo lepsze od baterii znajdujących się w iPhone 6 i 6 Plus.

Poniżej umieszczam dwa wykresy na których widać, że bateria w iPhone 6s Plus jest o 50% lepsza od baterii w iPhone 6 Plus, a bateria w iPhone 6 aż o 70% lepsza od baterii w iPhone 6.

inny: 

Bateria w iPhonie 6s: mniejsza, ale bardziej wydajna

Może ma mniej pojemności, ale ma bardziej energooszczędny układ scalony

Edited by maciek5s, 13 October 2016 - 19:38.

• effe likes this

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#29 Lipek858

Lipek858
  • 10 posts

Posted 13 October 2016 - 20:01

Jak możesz sobie pozwolić , bierz 7 . Będziesz miał go na pewno na dłużej

#30 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2948 posts

Posted 13 October 2016 - 20:40

Odnośnie baterii to radzę się zapoznać z tematami z zeszłej zimy o wyłączających się 6s. Dużo osób zignorowało problem i doczekało wiosny. Duża część z tych telefonów może teraz trafić na sprzedaż i w zimę mogą być niespodzianki. 

W iPhone 6 problem był marginalny na tyle że można uznać że to nie dotyczy iPhone 6. Natomiast w iPhone 6 są problemami z ekranami - przesuwająca się przednia kamera / czy tam jej uszczelka + ostatnie problemy z dotykiem. 

Cokolwiek by nie wybrać to radzę kupić telefon na gwarancji w przypadku 6s to minimum do lutego / marca.  

#31 glaadki4000

glaadki4000
  • 16 posts

Posted 13 October 2016 - 20:58

Ja już wybrałem. Dzięki Panowie za pomoc. Jutro jadę odebrać iPhone 7 32 GB czarny mat.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users