Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

VLC jak zrobic by napisy były wyświetlane na czarnym obszarze pod filmem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 dawid_wojcik

dawid_wojcik
  • 211 postów
  • SkądPiekary Śląskie, Poland

Napisano 03 stycznia 2008 - 18:37

Jak w temacie używałem z menu obraz>napisy/informacje na ekranie i tam w pozycji wymuś pozycję∑ na ekranie wpisując wartości dodatnie napisy wędrują w górę ekranu lecz nie potrafię zrobić nic by napisy wyły nie wyświetlane na filmie lecz bezpośrednio pod nim na czarnym tle wpisywałem wartości ujemne i nic. Dziękuję za pomoc.

#2 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 stycznia 2008 - 19:29

niestety... VLC nie ma aktualnie tej opcji... sam nie wiem czemu jeszcze na to nie wpadli, czy jest to takie bardzo trudne, zrobic dwie warstwy, jedna film druka tekst, a nie na jednej wszystko... ehhh... polecam Movie Time jako player filmow - full screen tylko, ale czasami nie chce czegos odtworzyc, wtedy zostaje VLC oba programy dzialaja z pilotem

#3 kubatyszko

kubatyszko
  • 333 postów
  • SkądTokyo

Napisano 04 stycznia 2008 - 03:10

Jak ci nie przeszkadza to moze uzywaj mplayera - w nim mozesz uzyc opcji (z linii polecen) ktore przeskaluja film do wyzszej rozdzielczosci (dodajac czarny pasek), i przesuwajac napisy na dol. Ja w ten sposob mialem wlasnie napisy na dole ekranu.

#4 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 stycznia 2008 - 10:18

Zamiast mplayera można używać PYM Playera który zawiera w sobie mplayera ale nie wymaga używania wiersza poleceń żeby mieć napisy pod filmem.

#5 roman44

roman44
  • 3 postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 20:12

tylko, ze ani PYM ani Mplayer nie radza sobie z dzwiekiem 5.1 bo bazuja na qtime

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych