Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wypalony pixel w iphone SE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 hime333

hime333
  • 18 postów

Napisano 06 października 2016 - 23:09

Witam. Kupiłem w media markt Iphine SE. Nowy, zaplombowany. Odpaliłem w domu, i zauważyłem zielone 2 malutkie pixele na samym boku telefonu. Nie jest to jakoś widoczne i w ogóle nie przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Jednak mam pytanie. A mianowicie, czy jeden/dwa wypalone pixele mogą zroibć jakiś efekt domina czy coś? Mianowicie czy jeśli juz się pojawiły mogą występować kolejne i kolejne czy to nie ma wpływu na rozrost kolejnych wypalonych pixeli? 

Nie wiem jak edytować więc napisze osobno.
Słyszałem ze kolor wadliwych pixeli ma znaczenie. Moje są jaskrawo zielone. A podobno najgorzej jak są czarne,bo się pogłębiają. Ale jak to jest z tym na prawdę?

#2 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 06 października 2016 - 23:14

W Media Markt masz 14 dni na zwrot towaru, bez problemu przyjmują. Idź oddaj im i weź drugi. Wymieniają bez pytania. Nie ma co się zastanawiać czy się polepszy czy pogorszy.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#3 hime333

hime333
  • 18 postów

Napisano 06 października 2016 - 23:19

Jednak jest jeden problem, z tylu jest dość widoczna rysa na obudowie, a takich rzeczy chyba nie przyjmują :(

#4 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 06 października 2016 - 23:44

Spróbuj, może nie zauważa:)A jak nie będą chcieli, to ja bym na Twoim miejscu poczekal, jeśli Ci to nie przeszkadza oczywiście do końca gwarancji. Tydzień przed końcem oddasz do serwisu i Ci wymienia na nowy.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#5 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 07 października 2016 - 09:03

Raczej ekran sam wymienią. Myślę, że lepiej oddać teraz do sklepu i wziąć nowy (jeśli się uda, bo rysa może rzeczywiście uniemożliwić taki zwrot).

#6 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 10 października 2016 - 21:35

Jednak jest jeden problem, z tylu jest dość widoczna rysa na obudowie, a takich rzeczy chyba nie przyjmują :(

Nie takie rzeczy przyjmują, pójdzie w promocji jako towar z ekspozycji (i bez prawa zwrotu).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych