Philips SĹuchawki SHE9500 douszne korki mp3 mp4 (314315489) - Aukcje internetowe Allegro
Tu jest odbiór osobisty, ale we Wro :razz: Przynajmniej sklepy porządne mają...

Jaki korektor dźwięku jest najlepszy?
Started by
bushman.editing
, 03 Jan 2008 16:11
33 replies to this topic
Posted 18 February 2008 - 20:03
Posted 19 February 2008 - 13:06
znacznie lepiej.
ale ja i tak rekomenduje wieksze sluchawki.

Posted 09 March 2008 - 16:26
Wlaśnie zastanawiam się czy słuchawki typu "korki" są wygodne w użytkowaniu... Ma może ktoś i mógłby coś polecić?
Posted 09 March 2008 - 17:53
Są o wiele wygodniejsze niż pchełki, tylko trzeba się nauczyć je zakładać. A dźwięk jest nieporównywalnie lepszy.
Posted 09 March 2008 - 18:21
Są o wiele wygodniejsze niż pchełki, tylko trzeba się nauczyć je zakładać. A dźwięk jest nieporównywalnie lepszy.
dźwięk jest podobnej klasy co w dobrych pchełkach, tylko mają lepszą izolację. Jak dla mnie są cholernie niewygodne a i mają jedną kategoryczną wadę. Nie dość, że nanosimy na nich syf do kanałów słuchowych to jeszcze przy słuchaniu muzyki wzrasta ciśnienie i temperatura w nich przez co wszystkie "żyjątka" mają raj. Ja się*nie znam pewnie, nasłuchałem się pani laryngolog tylko

---- Dodano 09-03-2008 o godzinie 18:22 ----
ale ja i tak rekomenduje wieksze sluchawki.
Ja tak samo. Bezpieczniejsze dla naszych uszu, lepiej grają i są wygodniejsze. No i jak jest zimno to nie trzeba nosić czapki 8-)
Posted 09 March 2008 - 21:11
Przy używaniu słuchawek dokanałowych myłem codziennie dokładnie uszy, to myślę że nic się nie powinno stać (żyjąta)
Tak samo z "nanoszeniem syfu". Przy odpowiedniej higienie nic się nie stanie. Słyszałeś może o słuchawkach "customowych"? Są to słuchawki, które są całe zalane masą ukształtowaną na podtawie wycisku ucha zrobionego u audiologa. Tak samo robi się aparaty słuchowe. Cała aparatura wchodzi do ucha tak jak IEMy, czyli prawdziwe słuchawki dokanałowe (zauważ, że np. aurvany czy shury wchodzą do ucha głębiej niż ep630/cx300 itp.). Nic się z uchem nie dzieje. Ciśnienie może byłoby i niezdrowe, gdyby używać takich słuchawek non stop z łupiącymi basami. Jeśli jednak co 3 godziny (to i tak bardzo dużo i chyba mało kto bez przerwy ma słuchawki w uszach przez 3h, zwykle chociaż na chwilę wyciągamy słuchawki aby z kimś porozmawiać itp.) wyciągasz sluchawki, to ciśnienie się normalizuje.
Ok, starczy tego wykładu
I tak się nie znam a opinii jest tyle co osób używających słuchawek.

Posted 09 April 2008 - 11:13
witam mam pytanie apropos ipoda classic 160gb 5g, strasznie pierdza mi sluchawki przy jakiej kolwiek EQ... applowskie to normalne ale Pioneery se-mj3 i sony mdv700 to troche przegiecie. jestem nowym uzytkownikiem tego zacnego sprzetu i pytam bo niewiem czy jest skopany i mam go oddac na gwarancji.
Posted 09 April 2008 - 15:04
Nie ma takiego iPoda po pierwsze
Classic to już 6G, ale to nazwa wymyślona przez użytkowników, apple nazwało go po prostu classic. 5G to poprzednia generacja.
Po drugie, normalne jest to, że niektóre, a w zasadzie większość presetów (ustawień) EQ pierdzi, ale nie wszystkie. Posłuchaj np. treble boost/wzmocnienie sopranów i zobacz, czy są przestery (nie powinno być). Spróbuj też wyłączyć EQ, może to wina gniazda słuchawkowego czy coś - wtedy do serwisu.
Niech się jeszcze wypowie ktoś posiadający classica, może w tym modelu sprawa ma się inaczej.

Po drugie, normalne jest to, że niektóre, a w zasadzie większość presetów (ustawień) EQ pierdzi, ale nie wszystkie. Posłuchaj np. treble boost/wzmocnienie sopranów i zobacz, czy są przestery (nie powinno być). Spróbuj też wyłączyć EQ, może to wina gniazda słuchawkowego czy coś - wtedy do serwisu.
Niech się jeszcze wypowie ktoś posiadający classica, może w tym modelu sprawa ma się inaczej.
Posted 10 February 2009 - 08:56
ja mam w większości ustawione na akustyczny i elektroniczny w zależności od gatunku muzyki,ale i tak nie słysze różnicy na fabrycznych słuchyawkach:P
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users