Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone zepsuty budzik?

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 24 September 2016 - 08:17

Witam,
Mam ogromny problem, ponieważ od dłuższego czasu nie działa mi budzik systemowy w iPhonie. Problem polega na tym, że normalnie nastawiam budzik a on rano nie dzwoni w ogóle. Dzisiaj to sprawdziłem i nastawiłem po obudzeniu na minutę do przodu - nie zadzwonił i dalej była widoczna ikonka budzika w górnej części telefonu. Usunąłem wszystkie alarmy a ikonka budzika dalej jest widoczna na telefonie. Reset telefonu nie pomógł. Dodam, że miałem ten problem już około tydzień przed aktualizacją do iOS 10. Co zrobić w takiej sytuacji, ponieważ nie wyobrażam sobie zaspać do pracy a właśnie przez ten problem już raz mi się zdarzyło.

Edited by Bazagazeal, 24 September 2016 - 08:19.

MacBook Air M1 | iPhone 12 mini | Apple TV 4K 

#2 bicek

bicek
  • 13 posts
  • SkądWieluń

Posted 24 September 2016 - 08:46

Dobrze masz ustawioną datę, czas, 24H? Spróbuj ustawić budzik na minutę do przodu i zobaczyć, czy dzwoni. Spróbuj ustawić alarm jako cykliczny. A na chwilę obecną proponuję pobrać aplikację z App Store - Alarm Clock HD (żebyś nie zaspał jutro do pracy). :)

#3 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 24 September 2016 - 10:08

Tak, wszystko mam dobrze ustawione. Próbowałem tak pare razy przed i po resecie, dalej nie działa ;/ Dzięki, pobrałem już inny budzik ale wolałbym jednak używać tego systemowego.

#4 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 24 September 2016 - 17:11

Pokaż screena jak u Ciebie wygląda lista budzików. Nie masz przypadkiem wybranego budzenia tylko w określone dni? Albo funkcji Pora Spać włączonej, bo ona chyba robi jakieś +/- do czasu budzenia.

#5 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 24 September 2016 - 21:34

Lista budzików jest pusta. Wyglada to tak, że dodaje budzik powiemy na minutę do przodu i czekam aż zadzwoni - nic sie nie dzieje. W tym czasie jak miał być budzik i nie zadzwonił, ikonka budzika w górnej części telefonu dalej jest a powinna zniknąć. Funka "pora sprać" wyłączona. Jest to dla mnie ogromny problem, szukałem na ten temat informacji na polskich stronach jak i zagranicznych i nie spotkałem się z takim przypadkiem jak mój, że nastawiam budzik np. na godz. 5:50, budzik nie dzwoni, ikonka budzika dalej widnieje w górnej części telefonu po tej godzinie jak gdyby nigdy nic. Nie mam pojęcia co mam zrobić.

#6 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 24 September 2016 - 21:37

A mógłbyś nagrać filmik innym telefonem jak na iPhone nastawiasz budzik na minutę do przodu, poczekaj minutę, nagraj jak nie zadzwoni i wrzuć to na YT? Można by to od razu podrzucić na forum apple to może ktoś by się tym zainteresował.

#7 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 27 September 2016 - 22:22

Zamieściłem filmik na yt z opisywanym przeze mnie problemem.

Link - https://youtu.be/LC9GMWUMgsM

Reset telefonu jak i przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło.

Jest ktoś w stanie powiedzieć mi co więcej, czy mam liczyć tylko na pomoc serwisu?

#8 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 28 September 2016 - 09:11

Dziwna sprawa. Spróbuj jeszcze to wrzucić na discussions.apple.com, ale chyba czeka Cię serwis. Aktualizacja do 10.0.2 nie pomogła?

#9 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 28 September 2016 - 10:03

Proponuje przywrócić system bez przywracania kopii.

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#10 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 28 September 2016 - 12:06

Aktualizacja do 10.0.02 nie pomogła. Spróbuje jeszcze raz przywrócić system, jutro i tak idę do serwisu to zobaczę co mi powiedzą.

#11 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 28 September 2016 - 12:13

Przywróć jako nowy iphone. 

Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods 

#12 Barry_PLx

Barry_PLx
  • 1 posts

Posted 16 October 2016 - 08:15

Witam, dzis rano i mnie budzik zawiódł niestety... budzik jakoby działa ale brak dźwięku. To już drugi raz w ostatnim miesiącu. Ponowne uruchomienie telefonu w moim przypadku pomaga tylko ciekawe na jak długo. Czy założyciel wątku uporał się z problemem? jeśli tak to proszę o info w jaki sposób. Pozdrawiam!

#13 Bogusław Bardoń

Bogusław Bardoń
  • 1 posts

Posted 09 December 2016 - 02:24

Mam dokładnie ten sam problem i trafia mnie szlag. W dodatku z galerii znikają zdjęcia. Kupiłem nowa 7 bo 6 już miał dwa lata i po odtworzeniu systemu pojawił się ten sam problem

#14 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 09 December 2016 - 06:47

To nie przywracaj kopii.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users