Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Drukowanie w Numbers

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 lukaszdzik

lukaszdzik
  • 122 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 01 January 2008 - 23:49

Witajcie. Chciałbym wysłać drogą mailową fragment lub jedną z table stworzonych w programie Numbers 2008. W jaki sposób mógłbym wydrukować zaznaczony fragment tabeli - np do PDF'a?

#2 racuchy

racuchy
  • 673 posts

Posted 02 January 2008 - 00:43

SPrawa bardzo prosta. Export. ew/ jablko+p wybierasz pdf. Pomoglem? kliknij czlowieczka ^^

#3 sach

sach
  • 11 posts
  • SkądLublin

Posted 02 January 2008 - 20:24

Jeżeli nie musi to byc plik edytowany to chyba najprosciej zrobic zrzut ekranu. comand+shift+4 robi zrzut zaznaczonego obszaru i zachowuje go biurku. comand+shift+control+4 robi to samo ale kopijuje do schowka, póżniej można wkleic do emaila. think different ;)

#4 racuchy

racuchy
  • 673 posts

Posted 02 January 2008 - 20:55

chyba najprosciej zrobic zrzut ekranu.

Polemizowałbym czy najprosciej, ale ok, niektorzy lubia 'oryginalne' rozwiazania. ;P

#5 lukaszdzik

lukaszdzik
  • 122 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 02 January 2008 - 22:57

racuchy... dzięki za radę, ale niestety twoim sposobem nie jestem w stanie wydrukować czy wyeksportować wybranego przeze mnie fragmentu tabeli. Numbers drukuje wszystkie arkusze z wszystkimi zamieszczonymi na nich tabelami (a mi chodzi o tylko jedną małą tabelkę ;) ) sach... dzięki za radę - o coś takiego mi właśnie chodzi, ale... Numbers ma możliwość wysyłania danego arkusza mailem, wcześniej robiąc z niego PDF'a. Gdybym mógł coś takiego zrobić ale nie z całym arkuszem tylko jedną tabelką w arkuszu... to by było to ! Wiecie jak to zrobić?

#6 racuchy

racuchy
  • 673 posts

Posted 02 January 2008 - 23:23

Nie ma problemu ;),, przeklej ta tabelke do nowego dokumentu i stamtad wyeksportuj

#7 lukaszdzik

lukaszdzik
  • 122 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 03 January 2008 - 09:05

hmm, czyli jednym słowem Numbers nie ma możliwości drukowania zaznaczonych przeze mnie komórek (tak jak to można zrobić w Excelu czy NeoOffice)?

#8 racuchy

racuchy
  • 673 posts

Posted 03 January 2008 - 11:50

Hmm, wyglada na to, ze min. jedna strone mozna ''druknac''. Ale używam Numbers bardzo rzadko. Moze jest jakas opcja ktorej teraz nie widze. Bo troche to dziwne ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users