Cześć! Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad jakimś urządzeniem do przesyłania muzyki do amplitunera (który niestety nie ma nawet połączenia z internetem). Pierwszy wpadł mi w oko chromecast audio, ale im więcej czytałem to zacząłem myśleć też o airport express. Ktoś miał może do czynienia z tymi sprzętami i jest w stanie mi doradzić co będzie lepsze dla mnie.
Żeby to ułatwić napiszę, że muzyki słucham głównie ze spotify, a urządzenia z których chciałbym sterować to głównie produkty apple (iphone, ipad, mac).
Myślałem o starszej wersji airportu, która wyjdzie cenowo podobnie co chromecast audio. Tylko zastanawiam się czy nie będzie jakichś przestojów, przycięć itd (Airport były podłączony do mojej sieci WiFi, a nie przez ethernet) jeśli chodzi o odtwarzanie przez airplay, nigdy z tego nie korzystałem, więc nie wiem za bardzo. Chromecast dostaje polecenie i ściąga wszystko bezpośrednio z internetu, a sygnał nie trafia z mojego urządzenia przez router do niego.
Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi
Ciężko mi było dopasować temat do konkretnego działu, więc jeśli jest coś nie tak to proszę moderatora o przeniesienie.