Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ircha

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#26 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 02 stycznia 2008 - 20:07

Ja czyszczę specjalną szmatką i płynem do LCD. Za dużo machania irchą :)

#27 adanadhel

adanadhel
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2008 - 21:19

Dzięki nightwish86 , poczekam na wyniki twoich testów. Nie omieszkaj podzielić się nimi na forum :)

Obawiam się, że szmatka i płyn do LCD rysek nie usuną ;)

#28 nightwish86

nightwish86
  • 146 postów
  • SkądOlsztyn, PL

Napisano 02 stycznia 2008 - 23:30

Dzięki nightwish86 , poczekam na wyniki twoich testów. Nie omieszkaj podzielić się nimi na forum :)

Obawiam się, że szmatka i płyn do LCD rysek nie usuną ;)

Nie omieszkam. Tymczasem polecam sprawdzone przez innych metody:
http://iphonescratch...hone-scratches/
Także polecają Displex, więc pewnie to działa ;-)

A co do czyszczenia iPhone ze śladów paluchów - w ogóle po co to robić? ;P Teraz wyczyścisz a za 15 minut będziesz znowu miał cały ekran w paluchach :). Raz dziennie umyć ekran lekko wilgotną (nie mokrą!) szmatką (bądź papierowym ręcznikiem) aby usunąć tłuszcz i stare ślady - to wystarcza. Jakbym miał co chwila się martwić tym że mój iPhone jest brudny to bym chyba w obsesję wpadł ;-)

#29 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 02 stycznia 2008 - 23:49

Na allegro jest dostepny displex http://www.allegro.p...?string=displex

#30 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 03 stycznia 2008 - 01:17

Jakies lewe te iPhone'y macie :D. U mnie jak na razie zero rys. I mam nadzieje, że tak zostanie. PS. Za to metalowa obręcz wokół ekranu już pierwszą świeżość utraciła, ale tego się spodziewałem.

#31 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 stycznia 2008 - 02:08

No wlasnie tak sie zastanwiam, czy ten displex "odswiezy" metalowa obrecz wokol ekranu...

#32 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 03 stycznia 2008 - 02:39

No wlasnie tak sie zastanwiam, czy ten displex "odswiezy" metalowa obrecz wokol ekranu...

bo to nie metal, tylko pewnie plastik pomalowany na srebro. ile razy w komórkach takie cos widziałem

#33 Nirmon

Nirmon
  • 79 postów
  • SkądSwords Co. Dublin

Napisano 03 stycznia 2008 - 04:06

bo to nie metal, tylko pewnie plastik pomalowany na srebro. ile razy w komórkach takie cos widziałem

To jest metal na 100%

Co do ekranu - też mam 2 czy 3 ryski ale ekran musi byc idealnie czysty i trzeba sie dobrze przyjrzec zeby je ledwo dostrzec.. Podejrzewam ze stalo sie to przy upadku.. Never mind. Da sie go zarysowac.

#34 nightwish86

nightwish86
  • 146 postów
  • SkądOlsztyn, PL

Napisano 03 stycznia 2008 - 06:50

To jest metal na 100%

Co do ekranu - też mam 2 czy 3 ryski ale ekran musi byc idealnie czysty i trzeba sie dobrze przyjrzec zeby je ledwo dostrzec.. Podejrzewam ze stalo sie to przy upadku.. Never mind. Da sie go zarysowac.

Mam dokładnie takie same ryski, delikatne, widać tylko w bardzo oświetlonych pomieszczeniach i trzeba się przyjrzeć - jednak są.

Zaskoczę Was - na takie bardzo drobne ryski działa... Pasta do zębów ;-) Byleby była biała i bez żadnych "granulek". Nakładamy, polerujemy przez 2 minutki, czyścimy szmatką z wodą. Te bardzo delikatne ryski prawie znikają ;-) Sprawdzone przed kilkoma chwilami ;>

Co do metalowej obręczy - świetnie czyści się ją Brasso - ciężko dostać w Polsce jednak czyści wszelkie metalowe powierzchnie dosłownie na błysk + usuwa rysy. Sprawdzone!

Displex zamawiam w przyszłym tygodniu - zdam relację.

#35 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 stycznia 2008 - 11:57

Mam dokładnie takie same ryski, delikatne, widać tylko w bardzo oświetlonych pomieszczeniach i trzeba się przyjrzeć - jednak są.

Zaskoczę Was - na takie bardzo drobne ryski działa... Pasta do zębów ;-) Byleby była biała i bez żadnych "granulek". Nakładamy, polerujemy przez 2 minutki, czyścimy szmatką z wodą. Te bardzo delikatne ryski prawie znikają ;-) Sprawdzone przed kilkoma chwilami ;>

Co do metalowej obręczy - świetnie czyści się ją Brasso - ciężko dostać w Polsce jednak czyści wszelkie metalowe powierzchnie dosłownie na błysk + usuwa rysy. Sprawdzone!

Displex zamawiam w przyszłym tygodniu - zdam relację.

A jak udalo Ci sie zdobyc brasso?

#36 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 03 stycznia 2008 - 12:37

oftopic: czy diplex pozbawi mnie wk...cych śladów po klawie na matrycy w PB?

#37 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 stycznia 2008 - 13:09

http://aukcja.onet.p...?item=283776859 <- wiemy ze jeszcze 27 grudnia preparat Brasso dostepny byl na allegro. Moge napisac do sprzedawcy aby wystawil ponownie aukcje, kto deklaruje zakup owego srodka?

#38 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 03 stycznia 2008 - 13:44

Za 9 zł? Ja się mogę pisać :).

#39 adanadhel

adanadhel
  • 80 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 stycznia 2008 - 14:28

Ja również :)

#40 nightwish86

nightwish86
  • 146 postów
  • SkądOlsztyn, PL

Napisano 03 stycznia 2008 - 14:46

Jak będziecie używać Brasso to bardzo uważajcie na ekran. Niektórzy "wtarli" ten preparat w szczelinę między ekran a metalową obręcz i teraz mają bardzo brzydkie, brudne ślady na obrzeżach swoich telefonów które ciężko się usuwa. Korzystając z okazji (i wchodząc w temat) zapytam: czy ktoś używa jakiś folli na wyświetlacz? Może ktoś coś zaproponować?

#41 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 03 stycznia 2008 - 16:14

Ja używałem folii, sprzedawca mówił że kupił ją w sklepie Apple jak kupował iPhone'a. Podobno "Brando" są takiej samej jakości. A więc całkiem niezłej. Śladów po palcach znacznie mniej, a i chroni ekran. Nie zostawia śladów po odklejeniu.

#42 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 03 stycznia 2008 - 17:47

Polecam Brando. //T

#43 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 stycznia 2008 - 19:19

Ok email z zapytaniem wyslany

#44 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 04 stycznia 2008 - 08:55

Przy czym jeśli chodzi jeszcze o folie, to są dwa rodzaje: błyszczące i matowe. Polecam matowe, łapią mniej śladów od palców. Błyszczące są praktycznie niezauważalne - mają podobną powierzchnię jak ekran, przez co bardziej się 'palcują' ;).

#45 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 04 stycznia 2008 - 09:01

a ja polecam taką :) sam ma plus 1 w zapasie :) folia ochronna na wyświetlacz anti-glare [lekko matowa]

#46 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 04 stycznia 2008 - 23:22

Witam, moja prosba zostala rozpatrzona pozytywnie, oto link do aukcji.

#47 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 05 stycznia 2008 - 20:55

Ja wierze w to,że jest to kawał porządnej roboty odwalonej przez Apple'a, a nie "chiński" plastik ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych