Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MacBook - Klawiatura czasem nie działa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 majkey

majkey
  • 1 postów

Napisano 01 stycznia 2008 - 18:17

Mam jakiś dziwny problem i nie wiem czy to wina sprzętu czy software'u. Klawiatura w moim macbooku nie zawsze działa. Polega to na tym, że pracuję sobie na nim nie pisząc, po czym chcę coś napisać i nic. Żaden klawisz nie działa. Odkryłam, że jeśli zamknę komputer i go z powrotem otworzę to zwykle już działa. Ale nie za bardzo podoba mi się coś takiego w nowym komputerze. Co się dzieje? Czy ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić? Pozdrawiam, Majka

#2 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 01 stycznia 2008 - 18:20

Czy pracujesz na Leopardzie? Występuje ten problem właśnie na tym systemie. Zainstaluj poprawki systemowe dostępne w Software Update.

#3 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 stycznia 2008 - 20:04

U mnie ta poprawka nie wiele zdzialala i problem jest nadal :/ denerwujace przy wpisywaniu hasla :/

#4 siupes

siupes
  • 40 postów

Napisano 02 stycznia 2008 - 01:39

dzieki za podpowiedz, instaluje wlasnie update, zobaczymy. ciekawe ze jest to 3 macbook w ciagu paru tygodni i w poprzednich nie mialem akurat problemu z klawiatura nigdy.

#5 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 02 stycznia 2008 - 01:53

To ja mam inny problem kupiłem mamie nowego MacBooka z Leo z USA i czasem się tak dzieje, że mysz nie działa mam wszystkie poprawki co wtedy ? Już 3 razy tak się stało. Ktoś ? Coś ?

#6 MAX

MAX
  • 147 postów

Napisano 02 stycznia 2008 - 03:57

Poniżej podaję opis i odnośnik do poprawki o której wspominał Lutecki:

About MacBook, MacBook Pro Software Update 1.1
This update addresses a responsiveness issue on MacBook and MacBook Pro notebook computers. Some MacBook and MacBook Pro systems may occasionally experience a temporary suspension of keyboard input which can last a minute or longer. The Mac OS X 10.5.1 update is required before installing the MacBook, MacBook Pro Software Update 1.1.

http://www.apple.com...reupdate11.html

#7 krzew

krzew
  • 37 postów
  • Skądpoznań warszawa

Napisano 30 stycznia 2008 - 22:32

odkopalem temat, dlatego, ze mam klopoty z klawiatura, wlasciwie z jednym klawiszem, mianowicie "C" dziala mi srednio raz na 3-4 wcisniecia, lub jak bardzo mono przydusze, cho tez nie zawsze... zainstalowalem ta poprawke z linka, bez zmian, macbook ma tydzien.... dodam ze przedmuchiwanie tez nie pomoglo ;).... co mysliie? serwis? pozdrawiam edit: dochodza to tego klawisze B M N Y i przecinek notoryczie sie kopia help

#8 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 30 stycznia 2008 - 23:40

Serwis. Szybka rzecz: wymienią klawkę i po sprawie.

#9 animek

animek
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2009 - 06:03

DOpisze sie, mam prOblem- trOche glupi- a mianOwicie z "o", ktOre raz sie pojawia jako duze raz jakO male... i nie wiem juz co robic aby bylO male, a z shift duze. takze jest problem z haslami etc. macie jakies pOmysly?

#10 marek.bsk

marek.bsk
  • 11 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 12:35

Podepnę się pod temat żeby nie powielać: problem z podświetlaniem klawiatury.

Mój MBA wypowiedział się w ten sposób:

Dołączona grafika

Co to może być?

#11 KDebski

KDebski
  • 26 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 27 kwietnia 2009 - 12:42

Może po prostu jest zbyt jasno, żeby włączyć podświetlenie klawiatury.

#12 marek.bsk

marek.bsk
  • 11 postów

Napisano 27 kwietnia 2009 - 13:11

Odpowiedź fascynująca w swojej prostocie :) Spodziwalem się jakiegoś problemu bo mi spadł ostatnio - a że system tak mnie uszczęśliwi i stwierdzi za mnie, że mi podświetleanie nie potrzebne to nie myślałem. Dzięki.

#13 animek

animek
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 kwietnia 2009 - 16:54

a mi nadal nie dziala O i jeszcze 9 plus shift nie Otwiera mi nawiasu i nie mam pOmyslOw cO rObic...

#14 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 28 kwietnia 2009 - 00:37

Wymienić klawiaturę.

#15 animek

animek
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 kwietnia 2009 - 07:16

no wlasnie chyba tak, bo wrzucilem wirtualna klawiature i wszystko jest ok, podobnie jak zewetrzna podlaczylem i bylo ok, wiec soft dziala dobrze, problem musi byc z jakims uszkodzeniem mechanicznym, ale nie wiem skad to sie wzielo- nie zalewalem niczym macboka, nie jadlem na nim i nie pralem, wiec nie mam zielonego pojecia co sie stalo. zastanawiam sie ile moze kosztowac naprawa czy wymiana klawiatury...

#16 animek

animek
  • 8 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 maja 2009 - 04:30

tak, wiec w koncu na dzialkowej wyladowalem (koniec swiata), klawiatura wymieniona, szok bo trwalo to okolo 1 dnia i maczek wrocil na drugi dzien. szybkosc niezla naprawy, co zrekompensowalo bladzenie po polach w poszukiwaniu serwisu..:>:>

#17 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 postów
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Napisano 22 czerwca 2009 - 10:04

U mnie od wczoraj pojawil sie nastepujacy blad przestal dzialac klawisz nr osiem :) a dokladniej klawisz dziala ale nie jest rozpoznawany do niego przypisany symbol osiem pod OSXem natomiast w wordzie po nacisnieciu klawisza pojawiala sie informacja ze word nie rozpoznaje tej funkcji wiec przypisalem do osemki numer osiem + control i niby ok, natomiast od dzisiaj uruchamiajac worda klawisz osiem zaczal dzialac w nim normalnie bez control i teraz moje pytanie czy ktos mial cos podobnego i czy oddawac do serwisu czy przeinstalowac system. W ustawieniach systemu OSX przypisalem do wszystkich programow klawisz 8 wciskany z altem ale przeciez nie moze tak byc!

#18 macpawciu

macpawciu
  • 2 postów

Napisano 03 maja 2014 - 17:25

mam problem z klawiatura w nowym macbook air - uklad liter i znakow jest inny niz ten na klawiaturze np. pod z mam litere y a pod y mam litere pod znakiem przecinka mam kropke a pod kropka przecinek. jaka moze byc przyczyna

#19 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4 139 postów
Napisano 04 maja 2014 - 04:00

mam problem z klawiatura w nowym macbook air - uklad liter i znakow jest inny niz ten na klawiaturze np. pod z mam litere y a pod y mam litere pod znakiem przecinka mam kropke a pod kropka przecinek. jaka moze byc przyczyna

Zmień układ klawiatury na PolishPro w ustawieniach systemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych