Haker włamał mi się na Apple ID - nie mogę pisać na iMessage
Napisano 17 września 2016 - 17:41

Napisano 17 września 2016 - 19:43
A ha pewnie bawiłeś się Jailbreak
<p>Komputer MacBook Pro 13 2.4 i5 2.4 GHz iPhone Xr,iPhone Xs
Napisano 28 września 2016 - 06:58
Dwa dni temu miałem to samo. Wiadomość od Apple, że Macbook pro zalogował się do mojego AppleID i w wiadomościach kilkanaście iMessage z chińskimi krzaczkami. Nigdy nie miałem Jailbreak'a. Ktoś się z tym spotkał?
iPhone XS | MacBook Air | iMac Pro | iPad Pro | iWatch
Napisano 06 października 2016 - 11:57
Dwa dni temu miałem to samo. Wiadomość od Apple, że Macbook pro zalogował się do mojego AppleID i w wiadomościach kilkanaście iMessage z chińskimi krzaczkami. Nigdy nie miałem Jailbreak'a. Ktoś się z tym spotkał?
Parę dni temu miałem to samo, dostałem info o logowaniu na konto i na tel. wyskoczyła mi mapka z miejscem logowania ( chiny). Wiem że mało dokładne są te ich mapki bo sam często loguje się na kompie na icloda i będąc we Wrocławiu pokazuje Poznań ale na szybko odrzuciłem możliwość logowania i zmieniłem hasła. Jak do teraz nic się nie wydarzyło.
Napisano 08 października 2016 - 22:15

Napisano 13 października 2016 - 16:04
Dzisiaj stało mi się dokładnie to samo. Najpierw wyłączyłam możliwość dostawania iMessage i rzeczywiście wiadomości przestały przychodzić, później dostałam maila o haśle i też go zmieniłam, ale czy jest pewność że moje dane są bezpieczne? Byłam w ispocie ale nie byli mi w stanie pomóc. Z konta niby nic nie mam pobrane więc już nie wiem co robić.
Napisano 13 października 2016 - 16:42
Dodajcie do konta dodatkowe zabezpieczenie w postaci logowania dwuetapowego i już wam się nikt nie włamie
100% racji ja od tego zaczynałem z moim kontem Apple ID by potem nie mieć problemu. Do dnia dzisiejszego nie miałem jeszcze zdanych problemów i mam nadzieje, że tak pozostanie. Tylko jak jest włączone logowanie dwuetapowe to Apple już hasełka nie zresetuje itd... trzeba mieć tego świadomość.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych