Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Haker włamał mi się na Apple ID - nie mogę pisać na iMessage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Grohu

Grohu
  • 1 postów

Napisano 17 września 2016 - 17:41

Cześć, tak jak w tytule, ktoś z Chin włamał mi się na Apple ID. Hasło udało mi się zmienić, jednak wysyłał on dziwne wiadomości do różnych numerów na iMessage zaczynających sie na +86 - 温馨提示:本公司可担保办理大额信用卡,额度《5-50万》,详情咨询李经理,电话:17182616142【#cEigJvlHw7iiuhBl7008#】Mam już pełną kontrolę nad kontem, jednak nie mogę do żadnych moich znajomych pisac na iMessage - pojawia mi sie Not delivered, ale do tych numerów mogę wysyłać wiadomości iMessage. Co mogę zrobic by normalnie korzystać z tej funkcji, na ktorej mi zależy? :)

#2 robroyy

robroyy
  • 411 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 września 2016 - 19:43

A ha pewnie bawiłeś się Jailbreak 

<p>Komputer MacBook Pro 13 2.4 i5 2.4 GHz iPhone Xr,iPhone Xs  :D

#3 atomex

atomex
  • 103 postów
  • SkądGłogów, Polska

Napisano 28 września 2016 - 06:58

Dwa dni temu miałem to samo. Wiadomość od Apple, że Macbook pro zalogował się do mojego AppleID i w wiadomościach kilkanaście iMessage z chińskimi krzaczkami. Nigdy nie miałem Jailbreak'a. Ktoś się z tym spotkał?

iPhone XS | MacBook Air | iMac Pro | iPad Pro | iWatch

#4 pyton27

pyton27
  • 22 postów

Napisano 06 października 2016 - 11:57

Dwa dni temu miałem to samo. Wiadomość od Apple, że Macbook pro zalogował się do mojego AppleID i w wiadomościach kilkanaście iMessage z chińskimi krzaczkami. Nigdy nie miałem Jailbreak'a. Ktoś się z tym spotkał?

Parę dni temu miałem to samo, dostałem info o logowaniu na konto i na tel. wyskoczyła mi mapka z miejscem logowania ( chiny). Wiem że mało dokładne są te ich mapki bo sam często loguje się na kompie na icloda i będąc we Wrocławiu pokazuje Poznań ale na szybko odrzuciłem możliwość logowania i zmieniłem hasła. Jak do teraz nic się nie wydarzyło.  

#5 Moongroow

Moongroow
  • 335 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 października 2016 - 22:15

Dodajcie do konta dodatkowe zabezpieczenie w postaci logowania dwuetapowego i już wam się nikt nie włamie :)

#6 thelessw

thelessw
  • 1 postów

Napisano 13 października 2016 - 16:04

Dzisiaj stało mi się dokładnie to samo. Najpierw wyłączyłam możliwość dostawania iMessage i rzeczywiście wiadomości przestały przychodzić, później dostałam maila o haśle i też go zmieniłam, ale czy jest pewność że moje dane są bezpieczne? Byłam w ispocie ale nie byli mi w stanie pomóc. Z konta niby nic nie mam pobrane więc już nie wiem co robić.

#7 darkom

darkom
  • 26 postów

Napisano 13 października 2016 - 16:42

Dodajcie do konta dodatkowe zabezpieczenie w postaci logowania dwuetapowego i już wam się nikt nie włamie :)

100% racji ja od tego zaczynałem z moim kontem Apple ID :) by potem nie mieć problemu. Do dnia dzisiejszego nie miałem jeszcze zdanych problemów i mam nadzieje, że tak pozostanie. Tylko jak jest włączone logowanie dwuetapowe to Apple już hasełka nie zresetuje itd... trzeba mieć tego świadomość. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych