Witajcie, szukałem ale nie znalazłem podobnego problemu. Otóż od kilku miesięcy używam Apple Watch który zapisuje wszystkie dane w aplikacji Aktywność na iPhone. Parę dni temu zmieniłem telefon, oczywiście poprzedni został zarchiwizowany a nowy odtworzony z jego kopii. Po odtworzeniu musiałem od nowa parować Apple Watch z nowym telefonem a dane, które były zapisane w aplikacji Aktywność zniknęły. Mojej dziewczynie stało się to samo bez zmiany telefonu. Jej iPhone został zarchiwizowany i wyzerowany (z powodu problemów z siecią) i odtworzony z kopii - stało się dokładnie to samo. Czy jest jakaś możliwość przywrócenia danych z aplikacji Aktywność lub coś co powinienem wiedzieć na przyszłość aby uniknąć utraty tych danych przy zmianie modelu iPhone lub zerowaniu? Z góry dzięki za pomoc.

Aplikacja Aktywność pusta po zmianie iPhone
Napisano 15 września 2016 - 19:23
Napisano 15 września 2016 - 20:10
Napisano 15 września 2016 - 21:02
Witajcie, szukałem ale nie znalazłem podobnego problemu. Otóż od kilku miesięcy używam Apple Watch który zapisuje wszystkie dane w aplikacji Aktywność na iPhone. Parę dni temu zmieniłem telefon, oczywiście poprzedni został zarchiwizowany a nowy odtworzony z jego kopii. Po odtworzeniu musiałem od nowa parować Apple Watch z nowym telefonem a dane, które były zapisane w aplikacji Aktywność zniknęły. Mojej dziewczynie stało się to samo bez zmiany telefonu. Jej iPhone został zarchiwizowany i wyzerowany (z powodu problemów z siecią) i odtworzony z kopii - stało się dokładnie to samo. Czy jest jakaś możliwość przywrócenia danych z aplikacji Aktywność lub coś co powinienem wiedzieć na przyszłość aby uniknąć utraty tych danych przy zmianie modelu iPhone lub zerowaniu? Z góry dzięki za pomoc.
Dane są zapisywane i przenoszone tylko wtedy kiedy masz w iTunes włączone szyfrowanie kopii zapasowej w innym przypadku te dane nie są archiwizowane ze względu bezpieczeństwa. Jest to opisane w instrukcji.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 24 września 2016 - 11:30
Dane są zapisywane i przenoszone tylko wtedy kiedy masz w iTunes włączone szyfrowanie kopii zapasowej w innym przypadku te dane nie są archiwizowane ze względu bezpieczeństwa. Jest to opisane w instrukcji.
Dzięki, pomogło.
Napisano 10 października 2016 - 20:03
Ja mam podobny problem. nie mogę odtworzyć kopi z iTunes i tylko z iCloud wiec historii aktywności nie widzę, to jeszcze nie problem miałem tylko kilka dni. Największy problem jest taki że po zerowaniu apple watch nie dodaje mi aktualnych dni aktywności na iphonie aktywności sa zerowe, w zegarku wszystko jest ok a w ip jest co dzien zeroo pomocy
Napisano 12 października 2016 - 14:52
a wiec opisze mój problem jeszcze raz.
Mam bete w IP dla publicznych testerów i historie aktywności z zegarka.
wypisując sie z publicznych testerów i wracając na tel zwykły iOS tracę historie aktywności co gorsza nie liczy sie nowa.
wiec teraz jestem skazany na betę inaczej nie bede miał aktywności na IP
Napisano 12 października 2016 - 16:16
Decydując się na betę zgadzasz się na problemy, to jest normalne, że coś może nie działać. Poza tym przywracanie kopii z nowszego systemu na starszym nigdy nie działa, więc schodząc niżej nie przeniesiesz aktywności a nie liczy Ci się pewnie dlatego, że baza danych jest z nowszego systemu i starszy system nie umie tego ogarnąć. Beta publiczna to nadal beta i musisz się liczyć, że możesz utracić wszystkie dane, bo schodząc niżej powinieneś wyczyścić urządzenie do ustawień fabrycznych i przywrócić kopię sprzed bety.
Napisano 13 października 2016 - 20:53
Decydując się na betę zgadzasz się na problemy, to jest normalne, że coś może nie działać. Poza tym przywracanie kopii z nowszego systemu na starszym nigdy nie działa, więc schodząc niżej nie przeniesiesz aktywności a nie liczy Ci się pewnie dlatego, że baza danych jest z nowszego systemu i starszy system nie umie tego ogarnąć. Beta publiczna to nadal beta i musisz się liczyć, że możesz utracić wszystkie dane, bo schodząc niżej powinieneś wyczyścić urządzenie do ustawień fabrycznych i przywrócić kopię sprzed bety.
tak to co mówisz jest z sensem, nie rozumiem jednego dlaczego archiwum aktywności nie zapisuje sie tak ja reszta np w iCloud
Napisano 13 października 2016 - 22:29
Ze względów bezpieczeństwa, dane medyczne nie są zapisywane nigdzie, poza szyfrowaną kopią w komputerze. Apple nawet to gdzieś tłumaczy na swoich stronach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych