Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ios 10 - zestaw słuchawkowy ?

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Michal Gontarczyk

Michal Gontarczyk
  • 3 posts

Posted 15 September 2016 - 10:42

Witam,

Po upgradzie do ios 10 (iphone 6s) mam problem ze oryginalnym zestawem słuchawkowym. W chwili gdy dzwonie w ogóle przestaje działać. Przestaje tez działać całkowicie dźwięk w słuchawkach np muzyka/film. Pomaga restart lub włączenie/wyłączenie siri (które mam normalnie zablokowane).

Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

#2 Delano90

Delano90
  • 434 posts
  • SkądW-wa

Posted 15 September 2016 - 10:45

A tego asystenta głosowego co jest prócz siri masz włączonego? Może on coś psuje. U mnie problem nie występuje mimo, że mam go włączonego, ale może u Ciebie wyłączenie go pomoże.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#3 Michal Gontarczyk

Michal Gontarczyk
  • 3 posts

Posted 15 September 2016 - 12:03

A tego asystenta głosowego co jest prócz siri masz włączonego? Może on coś psuje. U mnie problem nie występuje mimo, że mam go włączonego, ale może u Ciebie wyłączenie go pomoże.

A jak można go wyłączyć ? Jedyne co mam to w siri wybieranie głosowe - język polski - i nie widzę opcji aby wyłączyć go całkowicie.

#4 pablissimo

pablissimo
  • 77 posts
  • SkądTomaszów Lubelski, PL

Posted 19 September 2016 - 12:31

U mnie po zainstalowaniu 10-ki iphone 6 plus całkowicie przestał widzieć słuchawki... Na wcześniejszych publicznych betach było ok.

#5 Michal Gontarczyk

Michal Gontarczyk
  • 3 posts

Posted 23 September 2016 - 16:54

U mnie po zainstalowaniu 10-ki iphone 6 plus całkowicie przestał widzieć słuchawki... Na wcześniejszych publicznych betach było ok.

Tez mam takie wrazenie ze w ogole nie wykrywa sluchawek zaden dzwiek nie dziala nie tylko telefon. Pytanie czy udalo ci sie to jakos zdiagnozowac ?

#6 pablissimo

pablissimo
  • 77 posts
  • SkądTomaszów Lubelski, PL

Posted 23 September 2016 - 21:03

Tez mam takie wrazenie ze w ogole nie wykrywa sluchawek zaden dzwiek nie dziala nie tylko telefon. Pytanie czy udalo ci sie to jakos zdiagnozowac ?

Niestety nie. Czytałem, że niektórym pomogło wyłączanie siri i hey siri w kombinacjach z restartami telefonu ale u mnie nie...

Właśnie znalazłem info, że właśnie wypuszczona beta 10.0.2 ma poprawić problem z słuchawkami :)

#7 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 24 September 2016 - 15:02

10.0.2 wyszla normalna wesja dla wszystkich a nie zadna beta. Czy poprawia twoj problem nie wiem.

Edited by czesiekwiesiek, 24 September 2016 - 15:02.

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#8 Broster

Broster
  • 1 posts

Posted 06 November 2016 - 21:50

Zdaje się że mam ten sam problem, to znaczy w czasie rozmowy nic nie słychać, jak odepnę słuchawki to też jest ten problem tylko źe w słuchawce telefonu. Zawsze pomaga włączenie i wyłączenie głośnomówiącego. Mam IOS 10.1.1, Komuś udało się to rozwiązać?? Włączenie lub wyłączenie Siri nic nie daje.

#9 Faflucy

Faflucy
  • 141 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 15 November 2016 - 15:01

U mnie jest to samo iOS10.1.1 i czasem dzwonie przez zestaw słuchawkowy i nie słyszę drugiej osoby ani druga osoba nie słyszy mnie. Dziwne jest to że czasem dział jak należy a czasem nie. Słuchawki oryginalne i na pewno sprawne. Znalazł ktoś jakieś rozwiązanie ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users