Witam,
Kiedy podłączam ip do macbooka przez usb, to jakby podłączał sie i rozłączał, nie da rady nic zrobić.
Na iPhonie dzwięk podłączania i rozłączania na obu wejściach usb.
co zrobic ?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 14 września 2016 - 18:56
Witam,
Kiedy podłączam ip do macbooka przez usb, to jakby podłączał sie i rozłączał, nie da rady nic zrobić.
Na iPhonie dzwięk podłączania i rozłączania na obu wejściach usb.
co zrobic ?
Napisano 18 września 2016 - 12:51
U mnie i mojego kolegi tak samo, o dziwno niektóre nieoryginalne kable działają, ale oryginalne żadne.
Napisano 16 kwietnia 2017 - 20:31
panowie, podbijam temat. Mam iPada Air i zaraz po podłączeniu rzołącza podłącza i tak w kółko, ale tylko z ipadem. IPhone działa prawidłowo. Sprawdzone na innym maku i wszystko ok. Kable oryginalne, pram i smc zresetowane. MacBook Air 2014 z najnowszym softem i dalej to samo
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Napisano 16 kwietnia 2017 - 21:11
Naładuj iPad-a (za pomocą fabrycznej ładowarki) najlepiej do pełna, a dopiero wtedy podłączaj do MBA.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 16 kwietnia 2017 - 21:35
Też mi się tak zdarza. Zazwyczaj wystarczy odłączyć kabel i podłączyć go na nowo. Spróbuj też wyczyścić port usb z kurzu, tak samo wejście w iPhonie.
Napisano 18 kwietnia 2017 - 16:16
Naładuj iPad-a (za pomocą fabrycznej ładowarki) najlepiej do pełna, a dopiero wtedy podłączaj do MBA.
królu złoty, no teraz nie rozłącza nie pomyślałbym, że poziom 54% baterii może powodować problem ze zgraniem muzyki
MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI
Napisano 18 kwietnia 2017 - 21:39
królu złoty, no teraz nie rozłącza nie pomyślałbym, że poziom 54% baterii może powodować problem ze zgraniem muzyki
Cieszę się, że udało się pomóc.
A teraz w bonusie wytłumaczenie (w dużym uproszczeniu, żeby nie wchodzić w szczegóły techniczne):
Im mniejszy poziom naładowania baterii tym większym prądem iPad chciałby ładować się (rozładowany miałby apetyt nawet na ponad 2A) im bliżej 100% tym (oczekiwany przez iPad-a) prąd ładowania maleje. Typowe gniazdo USB w laptopie ma wydajność prądową (max. prąd poboru z niego): 0.5A.
Jednym ze sposobów zabezpieczenia portów USB w komputerach (zwłaszcza przenośnych) jest rozłączanie urządzeń, które próbują pobrać znacznie większy prąd (takie zabezpieczenie przeciw-przeciążeniowe). W takim przypadku - aby uniknąć rozłączania - wystarczy naładować iPad-a do poziomu przy którym wymagany przez niego prąd ładowania nie przekroczy wartości prądu takiego zabezpieczenia.
Pomogłem ? - Lubię to
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych