Czy ktoś próbował już instalować 10.03? U mnie próba aktualizacji poprzez iTunes spowodowała zamrożenie paska postępu na 50% i MacBook nie widzi telefonu. Nie wiem czy to normalne, bo zawsze leciało OTA. Zapomniałem, że mam bete MacOS 10.12.1... Jeszcze troche potrzymam go na kablu, ale jak sie nie ruszy to jaką kombinacja mogę go zrestartować?
iPhone 7 128GB - kupiony tylko z powodu kradzieży 6sa tydzień temu
Proszę o edycję postu powyżej.
Po resecie kombinacją power+vol down aktualizacja powiodła się. Mam ogromną ochotę zbesztać Apple, ale fakt posiadania bety MacOS mi na to nie pozwala W każdym razie ilość bugow które odkryłem od razu po zakupie mnie lekko przeraża:
- wszystkie kwiatki z MT, brak możliwości ponownego wywołania chwilę po poprzednim mocno irytująca
- czasami nie jest odtwarzany dźwięk podczas przesuwania "kółka" przy ustawianiu minutnika. chciałem pokazać znajomemu jak fajnie to teraz wibruje i wykryłem buga bez dźwięku to nie to samo problem nie występuje od razu, ale jak już się "wyciszy" to nie będzie slychać tego dźwięku aż do restartu
- podczas korzystania z apki Zdjecia Google i jednocześnie włączonym hotspocie, nie były dostępne przyciski na dole ekranu bo cały UI był przesunięty do dołu (niebieski pasek hotspota byl wyswietlany u góry). ale tu akurat może byc wina googla
A to wszystko zauwazylem poczas kilku dni uzytkowania.
No ale chociaz dziala - jest ulga. Perspektywa spedzenia calego dnia w Apple Store podczas gdy poprzedni weekend spedzilem na komisariacie w zwiazku z kradzieza 6sa nie napawala optymizmem. No to jeszcze jedna anegdotka - wyobraźcie sobie ze wlaśnie Wam ukradziono 6sa. Szukasz zlodzieja razem z policja jadac samochodem bo to pierwsi ludzie ktorych spotkales, nie wiecej niz 2min po zdarzeniu. Nie rozgladasz sie wokol tylko wolisz sie zalogowac do Find my iPhone uzywajac telefonu policjanta. W stresie kiepsko Ci idzie, wszystko jest po francusku i nie da sie zmienic jezyka. Poza tym uklad klawiatury jest kompletnie z dupy dla Polaka, a bardzo szybka jazda policjantow nie pomaga. Po straconych kilku minutach zdajesz sobie sprawe ze icloud nie zadziala na androidzie. Wszyscy trzej policjanci maja androidy. Mija troche czasu, jedziesz na komisariat, w koncu dostajesz iPhona, logujesz sie i widzisz tylko komunikat "iPhone 6s - détaché". Nienawidzisz apple za brak wsparcia find my iphone na andku...