Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 2 votes

iOS 10 - 10.1 Dyskusja

• Please log in to reply
1160 replies to this topic

#876 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 09 October 2016 - 19:21

Zapisuja sie. Cos tam sie zapisuje.

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#877 kamcios1

kamcios1
  • 31 posts

Posted 09 October 2016 - 19:23

Ja na iP SE 10.0.2 posiadam dwa bardzo duże problemy, mianowicie:

- Telefon sam się rozłącza podczas rozmowy

- Aparat fiksuje, zamraża się i to dosyć często.

#878 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 posts
  • SkądSwiebodzin, PL

Posted 09 October 2016 - 19:25

To uśmiechu czy picia? :D  A co mają powiedzieć abstynenci, czytaj, ja!?

Allahu akbar.

#879 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2016 - 20:26

Mi się nie zapisują już odtważałem na czysto z copia iCloud i nic. Od kiedy wyszedł iOS 10 nic się nie zapisało mam IP 6s a strzałka fioletowa przy tej opcji normalnie się zapala. Na poprzednich iOS po jednym dniu już tam coś było. Jak wgrywaliscie iOS na czysto z odtworzeniem kopi z iCloud albo z iTunes to musiało się wam to co mieliście zapisane wykasować ponieważ miejsca zapisane nie przechodzą w kopi. Mam 6s nie wiem co się dzieje. Chyba ze aktualizowaliscie Ota z ios9 wtedy nie wymazało wam miejsc zapisanych i dalej się zapisują.

U mnie po 1000 wejściu się zapisują ; p

Nie rozumiem po jakim wejściu...w ustawieniach? Czy w danym miejscu.

Edited by snake160, 09 October 2016 - 20:24.

#880 Moongroow

Moongroow
  • 334 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 October 2016 - 20:36

Po wejściu na daną stronę, nie wiem ile razy trzeba wejść aby dodało do często odwiedzanych.
Po drugim dniu dopiero coś się zaczęło pojawiać.

#881 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2016 - 22:06

Po wejściu na daną stronę, nie wiem ile razy trzeba wejść aby dodało do często odwiedzanych.
Po drugim dniu dopiero coś się zaczęło pojawiać.

Mi nie chodzi o strony w safari tylko miejsca w których często przebywamy np. dom i praca.

#882 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 09 October 2016 - 22:06

Jaka strone, onczym Ty mowisz?

#883 Moongroow

Moongroow
  • 334 posts
  • SkądGdańsk

Posted 09 October 2016 - 23:17

Ach :) nie korzystam z takich rzeczy :)

#884 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 October 2016 - 07:57

Zapisuja sie. Cos tam sie zapisuje.

Instalowałeś ota czy na czysto z kopią?

#885 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1089 posts

Posted 10 October 2016 - 08:12

Ota oczywiscie zawsze. Nie mam czasu na pierdoly w jakies instalacje na czysto i inne bzdety. Moze dlatego wszystko mi zawsze dziala.

Edited by czesiekwiesiek, 10 October 2016 - 08:12.

• voytach likes this

#886 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 October 2016 - 09:49

Ota oczywiscie zawsze. Nie mam czasu na pierdoly w jakies instalacje na czysto i inne bzdety. Moze dlatego wszystko mi zawsze dziala.

Dlatego zapisuje ci często odwiedzane bo ci się nie wymazały przy aktualizacji, czyli kolejny błąd ios10 nie zapisuje miejsc często odwiedzanych po instalacji na czysto.

#887 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 11 October 2016 - 17:59

Tak sie zastanawiam cyytajac o wszelakich problemach.
Recepta na wszystkie problemy zawsze jest HR, instalacja na czysto itd.
Jak dlugo posiadam i uzywam iPhony nigdy tego nie robilem.
Aktualizuje zawsze system OTA i nie mam wiekszosci opisywanych problemow ( czy to ios7 czy kazdy kolejny...)
Moze to przypadek a moze cos w tym jest?

#888 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 11 October 2016 - 18:16

Tak sie zastanawiam cyytajac o wszelakich problemach.
Recepta na wszystkie problemy zawsze jest HR, instalacja na czysto itd.
Jak dlugo posiadam i uzywam iPhony nigdy tego nie robilem.
Aktualizuje zawsze system OTA i nie mam wiekszosci opisywanych problemow ( czy to ios7 czy kazdy kolejny...)
Moze to przypadek a moze cos w tym jest?

Po prostu ich nie widzisz, a to nie znaczy, że problemu nie ma. 

#889 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 11 October 2016 - 18:29

Po prostu ich nie widzisz, a to nie znaczy, że problemu nie ma.

Nie widze problemow? A moze po prostu sobie ich na sile nie stwarzam.
To ze twierdze,ze nie mam problemow- czyli wszystko co ma dzialac dziala wg moich potrzeb jak nalezy - to dla mnie znak ,ze ich nie mam...

Chyba nie sadzisz,ze nie przeszkadzalby mi zawieszajacy sie aparat, lagujacy system, skaczacy status bar, braki lacznosci czy inne ww opisywane problemy? ...

Edited by voytach, 11 October 2016 - 19:06.

#890 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 October 2016 - 18:51

Coś w tym jest. Żonie zaktualizowałem ota i system działa bez zarzutu, ja zrobiłem na czysto z kopia iCloud i lipa. Pierwszy i ostatni raz tak zrobiłem.
  • voytach likes this

#891 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 11 October 2016 - 21:06

Sądze, że nie dostrzegasz :D bo ios 10 ma zatrzymania animacji na tą chwile,mówie tu Iphone 7

Edited by krzysztofsds, 11 October 2016 - 21:06.

#892 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 11 October 2016 - 21:23

Sądze, że nie dostrzegasz :D bo ios 10 ma zatrzymania animacji na tą chwile,mówie tu Iphone 7

Nie mam 7 . Mam 6S i niczego takiego nie doswiadczam...

#893 squnqs

squnqs
  • 60 posts

Posted 11 October 2016 - 21:49

Nie mam 7 . Mam 6S i niczego takiego nie doswiadczam...

:D

#894 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 11 October 2016 - 22:18

:D

nie wazne czy masz 4 czy 7.
czasem im nowszy model tym wiekszy fanatyzm i urojenia..

Kombinujcie dalej w tych sprzetach, wymazujcie co tydzien, instalujcie bety,cyntie, i szukajcie na sile problemow...

Potem wasze zycie kreci sie tylko wylacznie wokol problemow z ios/em...
Ja niczego nie zmieniam, uzywam telefonu i i|Pada jak normalny czlowiek.

Gdy trzeba aktualizuje system. Bez zbednego "spuszczania sie" czy o 19 juz go udalo mi sie sciagnac i ile to trwalo...
Zazwyczaj dziala szystko.I dziala jak nalezy.
Ok -czesem zdarzaja sie male problemy- to normalne w sprzetach ale to nie powod by cale swoje zycie spedzac na forum i narzekac.

Sami na sile wyszukujecie bledow i jesli ich nie znajdziecie bedziecie niepocieszeni...

Wiec albo macie za malo prawdziwych problemow w zyciu albo wasze zycie jest tak nudne ze emocji szukacie w systemach mobilnych...

Nie neguje oczywiscie pasji i hobby. Ale pomiedzy  fanem a fanatykiem jest bardzo cienka granica.

Czasami dochodze do wniosku,ze niekorzy nawet nie zauwazyli ,kiedy ta granice przekroczyli..

Coś w tym jest. Żonie zaktualizowałem ota i system działa bez zarzutu, ja zrobiłem na czysto z kopia iCloud i lipa. Pierwszy i ostatni raz tak zrobiłem.

no wlasnie....

Edited by voytach, 11 October 2016 - 22:23.

• effe and wopo like this

#895 effe

effe
  • 6545 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 October 2016 - 22:29

100% racji. Ludzie nawet wyszukują oszołomy w sieci porównań który system szybciej wróci do ekranu domowego patrząc klatka po klatce :) Choroba.

A ja z nich tylko...  :lol:  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• voytach likes this

iPhone 12 mini 

#896 Dastia

Dastia
  • 906 posts

Posted 12 October 2016 - 07:09

To się cieszcie, że wam wszystko działa. Ja nigdy nie miałam problemów z systemem, z baterią, a na 10 HR ciągle robię, bo mi sie wieszają nawet kontakty i zamraża wszystko. Teraz dopiero rozumiem tych, którzy miewają problemy z iP. Używam od 3G i iOS 10 na 6S to dla mnie największa porażka.

iPhone 14 PRO Max

#897 Delano90

Delano90
  • 434 posts
  • SkądW-wa

Posted 12 October 2016 - 08:49

kolko na ios??? haha w zyciu czegos takiego nie widzialem.Co wy wgrywacie na te telefony, ze takie cuda wam sie pokazuja?

wyglądało to mniej więcej tak, że siedziałem na whatsappie i podczas pisania wiadomości nagle pojawiło się kółeczko ładowania na czarnym ekranie na kilka sekund, a po tym czasie telefon wrócił do zablokowanego ekranu i po jego odblokowaniu miałem wyczyszczone aplikacje w tle także musiałem zacząć pisać od nowa wiadomość. Zdarzyło mi się to jedynie raz, ale już po aktualizacji do iOS 10.1, wcześniej na różnych wersjach 9 nie było takich opcji. Mam iPhone 6s. To miało miejsce jakieś 2 tygodnie temu, od tamtej pory ani razu się nie powtórzyło.

MBA 13" 2015 8/128GB -/- iPhone 6S 16GB -/- iPod Nano 3rd Gen -/- Moto360 1st gen & Xiaomi Mi Band 2

#898 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4887 posts
Posted 12 October 2016 - 09:12

- Aparat fiksuje, zamraża się i to dosyć często.

Możesz to opisać dokładniej? też mam z tym kłopot i zastanawiam się, czy to jakiś szerszy problem. U mnie to wygląda tak, że po wejściu w Aparat, obraz z obiektywu się rozmywa i w takim nieostrym stanie już zostaje. Jak zmieniam na tryb panoramy albo portret (7+) to się pojawia poprawny obraz, ale po powrocie w tryb zdjęć wraca to rozmazanie.

Nie pomaga nawet zabicie aplikacji. Po prostu samo przechodzi po jakimś czasie.

#899 kuba006

kuba006
  • 632 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 October 2016 - 11:56

Mikolaj: Gdzies juz o tym pisalem, ale u mnie problem z aparatem wyglada troche inaczej. Zamrozenie objawia sie tylko i wylacznie przy pierwszym uruchomieniu aplikacji. Zdarzylo sie to dwa razy, a aparat uruchomilem ze 100razy, wiec bardzo rzadko. Jesli dzialam w aplikacji, przelaczam sie miedzy trybami, to problem nie wystepuje.

Kolejny problem, nie problem:

Brak mozliwosci ponownego wywolania MT, podczas szybkiego przelaczania sie miedzy aplikacjami. 

Np pisze cos w mailu i musze zacytowac tekst ze zdjecia. Mam otwarte dwie, ww aplikacje, ale do zdjec przelaczam sie doslownie na sekunde, zeby doczytac dalsza czesc tekstu, ktory chce zacytowac i szybko powracam do mail'a. A raczej powracalem, bo w obecnym stanie iOS10 nie jest to mozliwe i trzeba odczekac chwile, zeby moc ponownie wywolac MT. Nauczony doswiadczeniem szybkosci, z poprzednich wersji przyzwyczajony jestem, ze dziala to na tyle sprawnie, ze moge robic to bez zajakniecia systemu. 

Edited by kuba006, 13 October 2016 - 11:59.

Mam telefon i komputer. 

#900 zicki

zicki
  • 56 posts
  • SkądWiedeń

Posted 13 October 2016 - 15:53

Możesz to opisać dokładniej? też mam z tym kłopot i zastanawiam się, czy to jakiś szerszy problem. U mnie to wygląda tak, że po wejściu w Aparat, obraz z obiektywu się rozmywa i w takim nieostrym stanie już zostaje. Jak zmieniam na tryb panoramy albo portret (7+) to się pojawia poprawny obraz, ale po powrocie w tryb zdjęć wraca to rozmazanie.

Nie pomaga nawet zabicie aplikacji. Po prostu samo przechodzi po jakimś czasie.

te same problemy z aparatem i dodatkowo brak dzwieku migawki ios 10.0.2 iphone 7 plus, mam nadzieje ze poprawia to jak najszybciej bo sttrasznie to wyglada

iPhone X 64 GB Silver ,iPad Air 2 16 GB, iPad Pro 9'7 32 GB ,MacBook 12”, MacBook Pro 15" /2016, Apple TV2, Apple TV4, Apple Watch steel series 1, AirPods

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users