Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

iOS 10 - 10.1 Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1160 odpowiedzi w tym temacie

#801 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 02 października 2016 - 20:35

To nie żaden błąd. Masz po prostu włączoną opcję sugestie programów oparte na położeniu

Właśnie, że nie mam. Nie rozumiesz, to błąd.

Sugestie programów są gdzie indziej. To się pojawia na samym dole jak kliknę dwa razy home i nie da się tego wyłączyć za cholerę.

I nie wypowiadaj się na przyszłość jak nie masz pojęcia o co chodzi

Użytkownik maciek5s edytował ten post 02 października 2016 - 20:36

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#802 mike_88

mike_88
  • 50 postów

Napisano 02 października 2016 - 21:34

A czy ktoś odpowie na moje pytanie i moje sugestie?

Mam 6 na 10.0.2 i wszystko działa OK poza sprawa z połączeniami, którą opisywałem kilka postów wcześniej. Uważam, że tel działa płynniej niż na 9.3.5. Fakt, to nie to samo, co na słynnym 8.4.1 ale te czasy już za nami. Trzeba kupić iP7 i czekać mniej więcej następne 10 miesięcy aż iOS 10 pojawi się w wersji 10.10.10 i wtedy będzie działał świetnie :)

Użytkownik mike_88 edytował ten post 02 października 2016 - 21:36

#803 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 03 października 2016 - 06:54

Właśnie, że nie mam. Nie rozumiesz, to błąd.

Sugestie programów są gdzie indziej. To się pojawia na samym dole jak kliknę dwa razy home i nie da się tego wyłączyć za cholerę.

I nie wypowiadaj się na przyszłość jak nie masz pojęcia o co chodzi

A czy w tym samym czasie ta ikona pojawia ci się na zablokowanym ekranie?

#804 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 09:56

A czy w tym samym czasie ta ikona pojawia ci się na zablokowanym ekranie?

nie, tylko jak chce wejść w multitasking

#805 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 03 października 2016 - 10:50

nie, tylko jak chce wejść w multitasking

w takim razie możliwe, że to błąd lub celowe działanie. Możliwe, że za to odpowiada "sugestie Siri". Następnym razem nie obrażaj innych wpisem " I nie wypowiadaj się na przyszłość jak nie masz pojęcia o co chodzi". Errare humanum est, wiele ustawień zostało przeniesionych w inne miejsce. Sam miałem z tym problem na początku. Ze względu na baterię wolałem wrócić na 9.3.5.

#806 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 11:23

w takim razie możliwe, że to błąd lub celowe działanie. Możliwe, że za to odpowiada "sugestie Siri". Następnym razem nie obrażaj innych wpisem " I nie wypowiadaj się na przyszłość jak nie masz pojęcia o co chodzi". Errare humanum est, wiele ustawień zostało przeniesionych w inne miejsce. Sam miałem z tym problem na początku. Ze względu na baterię wolałem wrócić na 9.3.5.

To nie jest ustawienie, bo mówię, że nie mam tego zaznaczonego w sugestiach siri. Zrozum w końcu!

#807 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 03 października 2016 - 11:57

To nie jest ustawienie, bo mówię, że nie mam tego zaznaczonego w sugestiach siri. Zrozum w końcu!

Mam nadzieję, że tego też nie masz zaznaczonego?

Załączony plik  1.jpg   4,45 KB   6 Ilość pobrań

#808 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 12:17

Mam nadzieję, że tego też nie masz zaznaczonego?

attachicon.gif1.jpg

też

#809 adst

adst
  • 109 postów

Napisano 03 października 2016 - 12:18

Od razu zaznaczę, że nie przeglądałem 33 stron w poszukiwaniu mojego problemu, bo bardzo mnie on zdenerwował i nie mam już siły :o

Czy u kogoś jest tak, że przy np. odebraniu rozmowy przy zablokowanym telefonie - jak chcę ją zakończyć to nie mogę, bo nie mam czerwonego kółka tylko leci licznik czasu rozmowy i ktoś musi rozłączyć się ze mną?

Dziękuję za pomoc

#810 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 03 października 2016 - 12:42

Od razu zaznaczę, że nie przeglądałem 33 stron w poszukiwaniu mojego problemu, bo bardzo mnie on zdenerwował i nie mam już siły :o

Czy u kogoś jest tak, że przy np. odebraniu rozmowy przy zablokowanym telefonie - jak chcę ją zakończyć to nie mogę, bo nie mam czerwonego kółka tylko leci licznik czasu rozmowy i ktoś musi rozłączyć się ze mną?

Dziękuję za pomoc

A próbowałeś wyłączyć i włączyć telefon? Może jakiś błąd któremu wystarczy ponowne uruchomienie. Albo hard reset jeśli pierwsze nie pomoże. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#811 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 03 października 2016 - 12:52

A próbowałeś wyłączyć i włączyć telefon? Może jakiś błąd któremu wystarczy ponowne uruchomienie. Albo hard reset jeśli pierwsze nie pomoże. 

Nie sądzę, to chyba już tak po prostu działa. Z tego, co kojarzę w poprzednich wersjach systemu też tak było bo mnie też czasem irytowało.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#812 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 13:14

Nie sądzę, to chyba już tak po prostu działa. Z tego, co kojarzę w poprzednich wersjach systemu też tak było bo mnie też czasem irytowało.

Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę

To tak nie działa, kończy się rozmowa i klikasz czerwoną słuchawkę i tyle

Dziwny ten iOS 10, dużo ludzi ma jakiś problem, ale przeważnie każdy ma inny. Ruletka normalnie. 

Poza tym u jednego np u mnie 5s śmiga szybko, a u drugiego 6s zamula.

Jak u mnie pojawi się jakiś błąd to odtwarzam iPhone i przywracam z kopii iCloud. Samo odtworzenie i przywrócenie kopii wraz z paroma ustawieniami trwa 30-35 min.

A do użytkownika @alucky, sugestie pokazują się tam gdzie pokazywały się w iOS 9.

#813 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 03 października 2016 - 14:48

A do użytkownika @alucky, sugestie pokazują się tam gdzie pokazywały się w iOS 9.

Mówisz o ikonach na zablokowanym ekranie?

#814 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 03 października 2016 - 16:27

Eh, ten iOS to pomyłka. W ostatnich dniach kilka razy miałem do czynienia z odblokowanym telefonem, ale jakby zablokowanym ;-), nic nie można zrobić, dopiero power button i ponowne odblokowanie telefon faktycznie odblokowują telefon.

http://forums.macrum...ing-up.2001434/

Użytkownik lewy edytował ten post 03 października 2016 - 16:59

#815 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 postów
Napisano 03 października 2016 - 17:47

A masz jakiś inny sprzęt od Apple? Ja mam iPada i to co robię na iPadzie wyświetla się właśnie na iPhone jako ta ikonka w multitaskingu. Nawet przed chwila sprawdziłem - przeglądam to forum na Safari i po wlczeniu MT na iPhone jest ikonka Safari. Po włączeniu FB na iPadzie oraz włączeniu MT na iPhone, jest ikonka FB :) To jest to Handof jeśli się nie mylę, działasz na jednym urzadźeniu a możesz dokończyć na drugim.......ale jeśli nie masz innego urządzenia Apple to wiedz, ze coś się dzieje ;P

 iPhone 12 Pro Max 128GB  Silver  iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil

#816 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 18:24

A masz jakiś inny sprzęt od Apple? Ja mam iPada i to co robię na iPadzie wyświetla się właśnie na iPhone jako ta ikonka w multitaskingu. Nawet przed chwila sprawdziłem - przeglądam to forum na Safari i po wlczeniu MT na iPhone jest ikonka Safari. Po włączeniu FB na iPadzie oraz włączeniu MT na iPhone, jest ikonka FB :) To jest to Handof jeśli się nie mylę, działasz na jednym urzadźeniu a możesz dokończyć na drugim.......ale jeśli nie masz innego urządzenia Apple to wiedz, ze coś się dzieje ;P

Nie mam innego sprzętu Apple prócz jednego iPhone

i dokładnie mówię o tym

http://i64.tinypic.com/301orw2.jpg

I możesz jakoś to wyłączyć? Bo jak mi to wyskoczy to za cholerę się nie da. Dwa razy mi się to pojawiło od premiery iOS10

#817 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 postów
Napisano 03 października 2016 - 20:03

Nie widzę screenshota bo się nie wyświetla ale wyłączyłem Handoff na obu urządzeniach i już tego nie mam wiec to chyba to ;)

 iPhone 12 Pro Max 128GB  Silver  iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil

#818 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 października 2016 - 20:44

iPhone 6s bateria 12% po wylaczeniu i wlaczeniu tel ponownie stan baterii 22% jakas magia?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#819 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 20:46

Nie widzę screenshota bo się nie wyświetla ale wyłączyłem Handoff na obu urządzeniach i już tego nie mam wiec to chyba to ;)

o Tym mówię:

3161zpy.jpg

#820 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 postów
Napisano 03 października 2016 - 22:19

No ja tez o tym mowię :) wyłącz Handoff i sprawdź czy nadal będzie się pokazywało.

#821 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 października 2016 - 22:25

No ja tez o tym mowię :) wyłącz Handoff i sprawdź czy nadal będzie się pokazywało.

Ale nie mam włączonego właśnie

#822 Robcionike

Robcionike
  • 123 postów

Napisano 03 października 2016 - 22:48

Najnowsza wersja systemu wgrana na czysto na iPhone SE i telefon skonfigurowany jako nowy, dalej mam problem z zawieszaniem się ustawień i danych komórkowych (podobna dolegliwość do użytkownika ASOT). Ktoś ma jakaś radę? Przecież nie będę na serwis oddawał z powodu takiej dupereli, bo wyraźnie wina systemu, a nie sprzętu...

#823 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 03 października 2016 - 22:59

Nie mam porównania, ponieważ jak tylko kupiłem 6Sa to go zaktualizowałem do iOS 10, ale mam wrażenie, że działa na baterii znacznie krócej niż mój poprzedni telefon, iPhone 6. W ciągu dnia bateria po prostu szybciej leci. W nocy spadło 5%, więc raczej samo z siebie nie leci, więc musi spadać gdy go używam. Zaktualizowałem teraz do bety 10.1, ponieważ słyszałem, że działa na niej dłużej, no ale to się dopiero okaże.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#824 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1 336 postów
Napisano 04 października 2016 - 06:30

Najnowsza wersja systemu wgrana na czysto na iPhone SE i telefon skonfigurowany jako nowy, dalej mam problem z zawieszaniem się ustawień i danych komórkowych (podobna dolegliwość do użytkownika ASOT). Ktoś ma jakaś radę? Przecież nie będę na serwis oddawał z powodu takiej dupereli, bo wyraźnie wina systemu, a nie sprzętu...

Olać! Nic nie zdziałasz. Mając 10.0.2 przez dzień bądź dwa było ok. Pózniej dalej te same cyrki.

#825 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 04 października 2016 - 06:43

U mnie na 6s+ 10.0.2 działa miodnie. Dosłowne zero problemów a bateria miażdży wszystkie telefony które miałem do tej poty. Nawet BlackBerry Passport pod tym względem ustępuje.

Sam nie wiem co mieli by w nim jeszcze poprawić. Raczej liczę na jakieś nowe ciekawe funkcję i jeszcze lepszą optymalizację.

iPhone 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych