Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytanie odnośnie aktualizacji/zmiany miejsca archiwizacji w iTunes

Best Answer macsupport , 15 September 2016 - 11:22

Nie da się ominąć, skorzystaj z innego komputera.

Go to the full post

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 jammin69

jammin69
  • 15 posts

Posted 12 September 2016 - 11:39

Cześć, 

mam problem z zainstalowaniem aktualizacji 9.3.3, jest ona pobrana i jak klikam, żeby zainstalować to wyskakuje informacja, że weryfikuje uaktualnienie, poczekam z minutę i pokazuje się komunikat o błędzie, że nie można zainstalować. Mam 2 GB wolnego miejsca, próbowałem wyłączać i włączać telefon i nic się nie zmieniło.

Dostałem wcześniej odpowiedź, żeby zrobić to przez iTunes w takim razie, ale problem polega na tym, że mam urządzenie Acer ( tablet ze stacją dokującą ) i nie mam na tyle miejsca, żeby zrobić to przez program, bo mam za mało miejsca na archiwizację. Czy jest jakaś możliwość zmiany miejsca ( zmiana na inny dysk ) katalogowania tych wszystkich plików?

#2 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 12 September 2016 - 11:47

Jeśli masz pobraną aktualizację 9.3.3 i chcesz ją zainstalować to błąd wynika z tego, że to nie jest najnowsza aktualizacja. Nie da się jej już zainstalować. Usuń ją z iPhona, potem wejdź w aktualizacje raz jeszcze, pobierze się aktualizacja do najnowszego 9.3.5 i ona zainstaluje się bez problemu.

Ustawienia -> Ogólne -> Dysk i użycie iCloud -> Zarządzaj dyskiem i z listy poniżej wybierz iOS 9.3.3 i kliknij Usuń Uaktualnienie.

Potem w Uaktualnieniach wyszukujesz nowe aktualizacje i instalujesz.

Edited by macsupport, 12 September 2016 - 11:48.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 jammin69

jammin69
  • 15 posts

Posted 12 September 2016 - 12:49

Jeśli masz pobraną aktualizację 9.3.3 i chcesz ją zainstalować to błąd wynika z tego, że to nie jest najnowsza aktualizacja. Nie da się jej już zainstalować. Usuń ją z iPhona, potem wejdź w aktualizacje raz jeszcze, pobierze się aktualizacja do najnowszego 9.3.5 i ona zainstaluje się bez problemu.

Ustawienia -> Ogólne -> Dysk i użycie iCloud -> Zarządzaj dyskiem i z listy poniżej wybierz iOS 9.3.3 i kliknij Usuń Uaktualnienie.

Potem w Uaktualnieniach wyszukujesz nowe aktualizacje i instalujesz.

Niestety, w dalszym ciągu problem ten sam. Po usunięciu starej aktualki, pobraniu nowej i próbie instalacji znów wyskakuje błąd ( nie można zainstalować )

Zapomniałem dodać, że przez minutę, dwie weryfikuje i wyskakuje błąd

#4 jammin69

jammin69
  • 15 posts

Posted 15 September 2016 - 10:19

W dalszym ciągu problem występuje. Usunąłem tą starą aktualizację i próbowałem z iOS 10, ale problem ten sam. Weryfikuje, weryfikuje i wyskakuje błąd instalacji. Od razu mówię, że nie mam możliwości wykonania instalacji z poziomu iTunes, ponieważ mój komputer, a właściwie tablet ze stacją dokującą ma za mało pamięci na dysku systemowym. I pytanie, czy można to jakoś ominąć? Bez przywracania jakiś ustawień fabrycznych? Chyba, że da się coś przywrócić, ale tak, żeby nie wykasowało mi muzyki itd

Z góry dziękuję za odpowiedź

#5 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 15 September 2016 - 11:22   Best Answer

Nie da się ominąć, skorzystaj z innego komputera.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#6 jammin69

jammin69
  • 15 posts

Posted 19 September 2016 - 10:28

temat do zamknięcia

po aktualizacji przez iTunes na innym PC działa :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users