Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zakup iPhone SE w Japonii

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Konrad Wu

Konrad Wu
  • 4 posts

Posted 10 September 2016 - 11:19

Planuję kupić iphona SE, a w przyszłym miesiącu wybieram się do Japonii. Cena w sklepe apple jp za model 16gb wynosi obecnie 44800 yen, czyli w przybliżeniu 1600 pln - spora różnica w porównaniu do cen polskich.

Jednak czy kupując model na Japonię, będę w stanie normalnie korzystać z aparatu w Polsce? Czy są jakiegolwiek różnice, chociażby z działaniem LTE?

#2 maciek5s

maciek5s
  • 1108 posts
Posted 10 September 2016 - 11:40

Jeśli chodzi Ci o dzwonienie to nie wiem

Edited by maciek5s, 10 September 2016 - 11:41.

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#3 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 10 September 2016 - 12:40

Bardzo pomocna odpowiedź. Gratuluję, postarales się :) Moja również ale zostałem sprowokowany :)
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#4 mateusxzz

mateusxzz
  • 242 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 September 2016 - 13:09

Działać będzie, ale z tego co czytam w Internecie oni tam wciąż maja simlocka na iPhoni'e i jak Ci go nie zdejmą przy kupnie to jesteś w czarnej d..... Wiec najpierw sprawdź czy naprawdę wciąż zakładają SIMLOCK'a a potem sprawdź czy Ci go zdejmą za normalne pieniądze. 

#5 Gecko

Gecko
  • 151 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2016 - 14:32

Są 3 modele iPhone SE, jeden na USA, na Chiny i na resztę świata. O ile telefon nie ma simlocka to egzemplarz kupiony w Japonii jest identyczny do tego, który jest w polskiej dystrybucji.
Źródło - http://www.apple.com/iphone/LTE/

#6 Konrad Wu

Konrad Wu
  • 4 posts

Posted 10 September 2016 - 14:47

Extra! Dzięki za odpowiedzi, szczególnie te dwie ostatnie ;) z tego co się orientowałem, rzeczywiście w większości przypadków sprzedają telefony od razu z umową operatora, pewnie wtedy simlock jest, ale to i tak bardziej dla lokalsów opcja. Ale podobno można też dostać telefon bez umowy, może w takim przypadku bez locka.

A kwestia gwarancji jak będzie wyglądać? Tu na forum wyczytałem że lepiej brać polską dystrybucję od usa ze względu na dłuższy okres, w tym przypadku bedzie podobnie?

#7 Kardas

Kardas
  • 557 posts

Posted 11 September 2016 - 17:11

A nie lepiej dołożyc 100zl - 200zl i kupić w allegro. Masę osób sprzedaje ten telefon nowy zafoliowany z polskich salonów. Za 1700-1800zl spokojnie kupisz. Masz pewny zakup i informację o simlocku.

MacBook Pro 2020 i5 2.0 / 16GB / 512GB + Iphone 12 + AppleTv 4K + Airport Express

#8 Konrad Wu

Konrad Wu
  • 4 posts

Posted 12 September 2016 - 10:18

Taką opcję też coraz bardziej rozważam, bo z informacji które znajduję na necie sprawa sim-lockow japońskich wygląda na dość zagmatwaną. Ale z drugiej strony jest też podobno opcja kupienia telefonu tax free, czyli kolejne 8% mniej, co dawałoby już bardzo sporą różnicę. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users