Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

Zakup iPhone'a w Dubaju

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Martini121

Martini121
  • 4 postów

Napisano 09 września 2016 - 23:20

Cześć :) Szukając odpowiedzi na moje pytanie napotykałem prawie tylko wątki dotyczące zakupu iPhone'ów w USA, a zaraz po premierze iPhone'a 7 będę w Dubaju i rozważając ceny produktów Apple w ZEA myślałem o kupnie telefonu tam.

Czy sprzęt kupiony tam będzie bez problemów działał w Polsce po prostu po przełożeniu kraty? Zaznaczam, że nie znam się na tych sprawach, wiem że były (albo cały czas są) problemy ze sprzętem z USA. Ma ktoś doświadczenia z kupowaniem produktów Apple w ZEA albo wie jak wygląda sytuacja? Czy kupowanie tam telefonu to dobry pomysł?

Z góry dzięki za pomoc :)

#2 husku

husku
  • 21 postów

Napisano 09 września 2016 - 23:26

O ile kupisz bez simlocka - nie powinno być problemów.

#3 ezop12

ezop12
  • 42 postów

Napisano 10 września 2016 - 08:04

musi by sim free bez simlocka, 

aby się upewnić, o ile to możliwe, rozpakuj telefon i poproś sprzedawce o włożenie karty sim z dwóch różnych sieci 

będziesz miał pewność ze jest bez simlocka.

Ja raz kupiłem na lotnisku w dubaju samsunga galaxy s6 i miał być sim free ale po powrocie do domu okazało się że miał simlocka,

na szczęscie na simlock24.pl udało się go zdjąc

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 10 września 2016 - 08:43

iPhone z Dubaju nie mają funkcji facetime jest zabronione przez rząd. Poczytaj na ten temat w google. Z tego co wiem bez JB nie da się uaktywnić. 

#5 iNdeed

iNdeed
  • 164 postów

Napisano 11 września 2016 - 11:06

3 lata temu kupiłem w Abu Dhabi chrześniakowi iPhone na prezent i niestety nie ma facetime. Poza tym obsługuje te same częstotliwości co w Europie, wiec działa normalnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych