Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Software Update i ostatnia poprawka Security

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 zas3k

zas3k
  • 45 posts

Posted 31 December 2007 - 13:14

Po updajcie securiity update 2007-009 1.1 po próbie naprawy uprawnień disk utilyty wysypał co następuje:
Sprawdzenie uprawnień na „Macintosh HD”
Uwaga: plik SUID „usr/libexec/load_hdi” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/PrivateFrameworks/DiskManagement.framework/Versions/A/Resources/DiskManagementTool” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/PrivateFrameworks/DesktopServicesPriv.framework/Versions/A/Resources/Locum” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/PrivateFrameworks/Install.framework/Versions/A/Resources/runner” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/PrivateFrameworks/Admin.framework/Versions/A/Resources/readconfig” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/PrivateFrameworks/Admin.framework/Versions/A/Resources/writeconfig” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „usr/libexec/authopen” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Resources/OwnerGroupTool” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.
Uwaga: plik SUID „System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/MacOS/ARDAgent” był modyfikowany i nie będzie naprawiony.

Sprawdzenie uprawnień zakończone

System Leopard 1.5.1

co dalej mam począć z tym fantem??

#2 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 31 December 2007 - 13:16

nic, u mnie jest jeszcze gorzej i jakoś działa :D

#3 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 02 January 2008 - 22:54

u mnie też działa

#4 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 03 January 2008 - 02:50

nic nie rób. Tak ma być. Znaczy tak niepowinno być, ale Disk Utility nie jest jeszcze dopracowany dla Leosia i gubi się w sygnaturach zabezpieczeń.
  • zas3k likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users