Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * - - 14 głosy

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2993 odpowiedzi w tym temacie

#1601 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 października 2016 - 08:27

Takie same oszołomy tu i tam. Chyba przykładów nie trzeba podawać. ;)
effe jak się odniesiesz do sytuacji z ekranem w iP7?
O ile problemy z baterią w N7 to problem techniczny to sytuacja z iP7 jest zagraniem poniżej pasa. :)

#1602 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 06 października 2016 - 08:42

już mam dosyć porównywania Note 7 do iPhone 7 Plus w tym wątku sam dostałem od moderatora ostrzeżenie z tego powodu......dlatego krótko zwięźle i na temat

http://www.telepolis...,2,3,37216.html

#KaBoom  i to dyskwalifikuje to urządzenie choćby miało moc obliczeniową mojego MacBooka myśle że to koniec marki Note a w zestawieniu z nieodległym debiutem nowych  Pixeli i powrotem telefonów marki nokia z androidem na pokładzie myśle że samsung powinien powrócić do korzeni i skupić się na produkcji telewizorów lodówek i pralek bo to im wychodzi najlepiej........ teraz note nawet nie wezmę do ręki na wystawie sklepowej...... 

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#1603 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 06 października 2016 - 09:00

już mam dosyć porównywania Note 7 do iPhone 7 Plus w tym wątku sam dostałem od moderatora ostrzeżenie z tego powodu......dlatego krótko zwięźle i na temat

http://www.telepolis...,2,3,37216.html

#KaBoom  i to dyskwalifikuje to urządzenie choćby miało moc obliczeniową mojego MacBooka myśle że to koniec marki Note a w zestawieniu z nieodległym debiutem nowych  Pixeli i powrotem telefonów marki nokia z androidem na pokładzie myśle że samsung powinien powrócić do korzeni i skupić się na produkcji telewizorów lodówek i pralek bo to im wychodzi najlepiej........ teraz note nawet nie wezmę do ręki na wystawie sklepowej...... 

krótko zwiezle i na temat iphone 7 to shit w porownaniu z  samsungiem s7. Wykonanie na podobnym poziomie- hardware miazdy ip. Software powoli sie wyrownuje jednak otwartosc androida sprawia, ze z dnia na dzien jest coraz lepszy...

#1604 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 09:21

Takie same oszołomy tu i tam. Chyba przykładów nie trzeba podawać. ;)
effe jak się odniesiesz do sytuacji z ekranem w iP7?
O ile problemy z baterią w N7 to problem techniczny to sytuacja z iP7 jest zagraniem poniżej pasa. :)

Nie wiem, aż tak cię nie znam, ale skoro tak twierdzisz :)

Co do ekranu to uważam, że Apple zagrało bardzo nie fair, tylko dla mnie liczy się to co widzę. Uważam, że jakość jednak jest lepsza od iP6s, zwłaszcza, ze oba mam obecnie w domu. 

Co do porównania samych afer, to ja jednak wolę gorszy ekran niż urwane ręce czy zniszczone mienie przez szajsunga. 

krótko zwiezle i na temat iphone 7 to shit w porownaniu z  samsungiem s7. Wykonanie na podobnym poziomie- hardware miazdy ip. Software powoli sie wyrownuje jednak otwartosc androida sprawia, ze z dnia na dzien jest coraz lepszy...

Miałem s7 i jednak jak dla mnie nawet iP6s jest od niego lepszy pod wieloma względami, ale to jak podkreślam dla mnie. Dlatego też go oddałem za bezcen i nie żałuję :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1605 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 06 października 2016 - 09:31

Co do ekranu to uważam, że Apple zagrało bardzo nie fair, tylko dla mnie liczy się to co widzę. Uważam, że jakość jednak jest lepsza od iP6s, zwłaszcza, ze oba mam obecnie w domu. 

Poważnie? Było to już tłumaczone co najmniej 5 razy a Ty nadal nie rozumiesz w czym problem? Tu nie chodzi o ekran iPhone 7 tylko o to co zrobiono z obrazem wyświetlanym na starszych urządzeniach. Dlatego obraz na 7 wydaje się lepszy. Nie postąpiono nie fair w stosunku do posiadaczy iPhone 7 i iPad Pro tylko w stosunku do posiadaczy pozostałych urządzeń, poza ww.  pracującymi na iOS 9 i 10. Prościej się wytłumaczyć nie da.

#1606 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 06 października 2016 - 09:33

Nie wiem, aż tak cię nie znam, ale skoro tak twierdzisz :)

Co do porównania samych afer, to ja jednak wolę gorszy ekran niż urwane ręce czy zniszczone mienie przez szajsunga. 

Miałem s7 i jednak jak dla mnie nawet iP6s jest od niego lepszy pod wieloma względami, ale to jak podkreślam dla mnie. Dlatego też go oddałem za bezcen i nie żałuję :)

Ja tez wzialem s7 black na miesiac przed premiera  ip7... po tym miesiacu sprzedalem s7 i powiem, ze zaluje.... nagrywanie rozmow, yanosik z automatu po wejsciu do auta, automatyczna kopia na google photos bez limitu w akceptowalnej jakosci....  jak dopracuja samsung cloud to bedzie bomba... :)   iphone  byl fajny przy andku mulacym i tnacym ale na 6.0.1 tego nie zauwazylem....

#1607 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 09:37

Bigkaban, oczywiście każdy wybiera to co lubi. 

Jednym się podoba iP7 drugim nie. 

Dla mnie iP7 jest najlepszym na rynku telefonym, który nadal działa jak powinien. Do tego dochodzi cały ekosystem, który świetnie się łączy z MB. 

No, ale to nie temat do porównywania. Jest już taki na forum, więc jak ktoś się chce policytować to zapraszam tam :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1608 Bigkaban

Bigkaban
  • 400 postów
  • SkądSwiebodzin, PL

Napisano 06 października 2016 - 09:50

Bigkaban, oczywiście każdy wybiera to co lubi. 

Jednym się podoba iP7 drugim nie. 

Dla mnie iP7 jest najlepszym na rynku telefonym, który nadal działa jak powinien. Do tego dochodzi cały ekosystem, który świetnie się łączy z MB. 

No, ale to nie temat do porównywania. Jest już taki na forum, więc jak ktoś się chce policytować to zapraszam tam :)

Nie mam mb tylko aliena wiec mi bez roznicy co z czym sie łączy a co do tego najlepszego telefonu na rynku to zamarzajacy aparat przy starcie to taki ficzer czy co? bo juz mnie wku.... jego zamykanie i odpalanie od nowa zeby zaskoczyl...

#1609 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 10:07

Wiem o czym piszesz, bo to też mnie wkurzało podczas posiadania iP6s dlatego też kupiłem w tamtym czasie s7, który jak się później okazało miał dużo więcej mankamentów niż zacinający się aparat.

Jednak obecnie mam iP7 od początku światowej premiery i nigdy aparat mi się nie zaciął, a korzystam z niego kilkanaście razy dziennie. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1610 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 06 października 2016 - 10:12

I jak bateria w 7 w porównaniu do 6s?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1611 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 10:25

Jak dla mnie zauważalny plus jesli chodzi o baterie. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1612 zalezi

zalezi
  • 37 postów

Napisano 06 października 2016 - 10:40

Wiem o czym piszesz, bo to też mnie wkurzało podczas posiadania iP6s dlatego też kupiłem w tamtym czasie s7, który jak się później okazało miał dużo więcej mankamentów niż zacinający się aparat.

Jednak obecnie mam iP7 od początku światowej premiery i nigdy aparat mi się nie zaciął, a korzystam z niego kilkanaście razy dziennie. 

Te mankamenty to był stek kłamstw, bo juz wyjaśniałem to tutaj.

Mankamentem był dla ciebie brak 3DT i uważałeś, że S7E ma gorszą baterię niż iP6S, co jest obrzydliwym kłamstwem.

Wolniejszy czytnik w iP6S też był lepszy od szybszego w Samsungu...

Ta samo uważa, że ekran w 7 jest zauważalnie lepszy, a to zwykła ściema. 

Co kupi to chwali, szkoda brać tego zawodnika na poważnie.

Effe aparat nigdy się nie zaciął( mimo, że u mnie na SE to sie zdarza ), nigdy spowolnień ( mimo, że inni na to narzekają obecnie ), ekran dużo lepszy ( co jest nieprawdą ).

To nie warty uwagi bajkopisarz.

Poważnie? Było to już tłumaczone co najmniej 5 razy a Ty nadal nie rozumiesz w czym problem? Tu nie chodzi o ekran iPhone 7 tylko o to co zrobiono z obrazem wyświetlanym na starszych urządzeniach. Dlatego obraz na 7 wydaje się lepszy. Nie postąpiono nie fair w stosunku do posiadaczy iPhone 7 i iPad Pro tylko w stosunku do posiadaczy pozostałych urządzeń, poza ww.  pracującymi na iOS 9 i 10. Prościej się wytłumaczyć nie da.

On nie jest jakoś specjalnie inteligentny, nie wymagaj od niego za duzo :)

#1613 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 06 października 2016 - 10:48

U mnie było podobnie, jak wyszła 6 i kupił ją to był to najlepszy dizajn iPhona ever kiedy ja twierdziłem, że to był regres w stosunku do iPhona 5S. Oczywiście zwiększenie wyświetlacza też było strzałem w 10. Tylko się uśmiechnąłem, jak zobaczyłem kiedyś, że to jednak iPhone 5S/SE są najładnienszymi i najwygodniejszymi iPhonami. Pisał tak oczywiście jak posiadał iPhona SE, ale już nie chciałem wtedy rozdrapywać starych ran :D
  • zalezi lubi to

#1614 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 06 października 2016 - 10:57

Sorry, ale piszcie o wrażeniach i opiniach o iPhone 7, a nie co kto kiedyś pisał i twierdził.
  • effe lubi to

#1615 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 10:59

zalezi misiek masz okres? 

Pobiegaj może ci się lepiej zrobi koleś. 

"Mankamentem był dla ciebie brak 3DT" 

- Tak to dla mnie bardzo dobre rozwiązanie. Podoba mi się praca z 3Dtouch zwłaszcza jako gładzik, uruchamianie określonych elementów funkcji. Za rok dwa szajsung też to zapożyczy :)

"S7E ma gorszą baterię niż iP6S" 

- Oczywiście. Jakbyś był na forum i w temacie s7 kilka miesięcy temu byś zauważył jak pisałem o swoich problemach z baterią i jak szanowne grono tamtejszych userów próbowało mi pomóc sugerując wyłączyć wszystko i odinstalować programy , których się nie używa. Tak też zrobiłem, jednak procenty dalej szły w dół. Tak samo było w przypadku note7 i też moje wpisy możesz tam znaleźć w czasie jak faktycznie zachwalałem ten bubel

"Wolniejszy czytnik w iP6S też był lepszy od szybszego w Samsungu..." 

- Wolniejszy żołnierzyku jest poprzez animacje iPhone'a, jednak ten w szajsungu jest mniej dokładny. Nie wiem, może mam aplowskie palce :), ale jakoś iP5s/SE/6s/7 bardziej mnie słucha niż s6/s7/note7 gdzie miałem w pewnym momencie 4x skonfigurowany ten sam palec. 

"Ta samo uważa, że ekran w 7 jest zauważalnie lepszy, a to zwykła ściema"

- jest lepszy, jaśniejszy widać to zwłaszcza na dworze przy pełnym słońcu. Mam obecnie oba więc porównanie mam. Zresztą to nie tylko moja opinia :) 

"Co kupi to chwali, szkoda brać tego zawodnika na poważnie" 

- Oczywiście, bo na początku każdy telefon konkurencji wydaje się idealny, szkoda, że tylko na krótki czas. iPhone'a używam już od 2008r i jeszcze nie powstał taki, który by mnie zdecydowanie przekonał do przejścia na konkurencje.

"Effe aparat nigdy się nie zaciął( mimo, że u mnie na SE to sie zdarza ), nigdy spowolnień"

- czytać ze zrozumieniem nie umiesz, to już koleś wiemy. Pisałem wielokrotnie na forum, że aparat mi się zacinał jak głupi podczas korzystania z iP6s i też dlatego zakupiłem s7, która jak się okazało ma jak dla mnie wiele mankamentów. Zwłaszcza jeśli chodzi o zarządzanie ramem i jakość aplikacji. 

Co do płynności, też kłamiesz i probujesz zrobić z siebie gwiazdę forum, no ale ci nie idzie. Pisałem, że iP7 na początku ostro przycinał podczas i po konfiguracji. 

Obecnie jest już dużo co nie mówię czasami potrafi gubić klatki, ale to i tak pikuś w porównaniu z flagowcami szajsunga.

Proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem i zakończyć ten OT bo znów moderator będzie po nas sprzątał i w końcu zamknie wątek.

Możesz coś tylko pamiętaj mądrego napisać w temacie porównawczym oba telefony :)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1616 Moongroow

Moongroow
  • 335 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 października 2016 - 11:10

Wiecie może czy iPhone 7 z orange ma simlocka?

#1617 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 06 października 2016 - 11:22

Co jeszcze denerwuje w iPhone 7? Głośnik. Przy wybieraniu połączenia słychać, że coś charczy głośnik górny. Tragedia...

Wiecie może czy iPhone 7 z orange ma simlocka?

Ma, 8 dych za zdjęcie.

#1618 sampelmajster

sampelmajster
  • 89 postów

Napisano 06 października 2016 - 11:33

Efekt głębi w aparacie i zoom x2 przez 1klik w I7Plus rządzi! Idą w dobra stronę, nie tylko optyką ale takze oprogramowaniem.

#1619 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2016 - 11:46

Jestem ciekawe czy jest ktoś jeszcze z softem 8.x i może to zweryfikować. 

Ja na 5s z 8.1.3 widzę logo, a na 6s plus z 9.3.5 nie widzę! ani na macbooku oraz ipadzie mini 3. 

Takze sam sie ostro zdziwilem! 

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#1620 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 11:48

Nie zły wałek z tym efektem. Ciekaw jestem stanowiska Apple w tej sprawie. Gdzieś zagranica coś już piszą o tym ?

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1621 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 06 października 2016 - 11:49

Serio charczy górny głośnik na 7?

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#1622 lucas144

lucas144
  • 182 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2016 - 11:51

Nie zły wałek z tym efektem. Ciekaw jestem stanowiska Apple w tej sprawie. Gdzieś zagranica coś już piszą o tym ?

zalaczam zdjecie ;p 

http://www.occur.pl/...911029910d.html

Użytkownik lucas144 edytował ten post 06 października 2016 - 11:52

•  Macbook Air 13 
  •  iPhone Xs Max - Gold 
  •  iPad Mini 3
  •  Apple Watch Series 3 - SS

#1623 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 października 2016 - 11:51

U mnie nie. Głośniki grają czysto i głośno. Podczas połączenia tez nic takiego nie zaobserwowałem :) znów mam "pecha"?;)

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1624 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 06 października 2016 - 12:04

Serio charczy górny głośnik na 7?

Są takie pyknięcia. Może znów mam pecha, bo 6s mi charczał od nowości. Teraz 7 przy wybieraniu numery chrupie przez ułamek sekundy. Ale to chyba software- oby.

#1625 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 06 października 2016 - 12:09

U mnie głośniki grają bardzo dobrze, bez żadnych chrupnięć.

Użytkownik konio124 edytował ten post 06 października 2016 - 12:09

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych