http://thinkapple.pl/2016/10/02/animacje-iphone-7-wideo/
Użytkownik inuictus edytował ten post 02 października 2016 - 21:01
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 02 października 2016 - 20:59
Użytkownik inuictus edytował ten post 02 października 2016 - 21:01
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 02 października 2016 - 21:06
Na 10000000% Apple to naprawi Nie takie wtopy już były. Kwestia w którym sofcie - 10.1 lub 10.2.
Napisano 02 października 2016 - 21:07
Napisano 03 października 2016 - 06:45
Czesc,
Bylem posiadaczem "Siodemki+" jakies cale 2 dni do tej pory bylo wszystko cacy, po 2 dniach przestal mi dzialac przycisk usypiania - wcisnal sie i juz wycisnac sie nie dał. Oddałem na reklamacje do iSpot i teraz bede czekał jak debil
dobrze ze nie sprzedałem swojej 6+
Najsmieszniejsze jest to ze jak 2 lata temu kupowalem 6 to wtedy oddawałem ja 5 razy na gwarancje bo chrzanił sie przycisk home
teraz przycisku home juz nie ma wiec psuje sie power
Napisano 03 października 2016 - 07:31
na przyszłość albo kupuj w appstore bo tam taki defekt zwrócisz bez łaski albo (co dziwne) w MM - zamawiając przez internet masz 30 dni na zwrot w sklepie stacjonalnym (nawet gdy odbierasz towar w stacjonarnym) - pare razy testowałem
Napisano 03 października 2016 - 08:12
Czesc,
Bylem posiadaczem "Siodemki+" jakies cale 2 dni
do tej pory bylo wszystko cacy, po 2 dniach przestal mi dzialac przycisk usypiania - wcisnal sie i juz wycisnac sie nie dał. Oddałem na reklamacje do iSpot i teraz bede czekał jak debil
dobrze ze nie sprzedałem swojej 6+
Najsmieszniejsze jest to ze jak 2 lata temu kupowalem 6 to wtedy oddawałem ja 5 razy na gwarancje bo chrzanił sie przycisk home
teraz przycisku home juz nie ma wiec psuje sie power
Niby nie ma, a mi się zepsuł. Na początku przestał reagować i się "usypiał" na minutę, 5 min, 10 min, a z czasem na 3h i całkiem zdechł. Oddałem tydzień temu do Komputronika (tam kupiłem) i czekam. Napisałem prośbę o wymianę na nowy egzemplarz lub zwrot gotówki.
Na chwilę kupiłem 6s bo nie dało się funkcjonować z Samsungiem A5 pożyczonym od córki
masi0, tylko czy to ma zastosowanie (w MM) kupując na firmę? Bo podobno nie.
Użytkownik inuictus edytował ten post 03 października 2016 - 08:13
Napisano 03 października 2016 - 09:01
Niby nie ma, a mi się zepsuł. Na początku przestał reagować i się "usypiał" na minutę, 5 min, 10 min, a z czasem na 3h i całkiem zdechł. Oddałem tydzień temu do Komputronika (tam kupiłem) i czekam. Napisałem prośbę o wymianę na nowy egzemplarz lub zwrot gotówki.
Na chwilę kupiłem 6s bo nie dało się funkcjonować z Samsungiem A5 pożyczonym od córki
masi0, tylko czy to ma zastosowanie (w MM) kupując na firmę? Bo podobno nie.
a ile juz czekasz na odpowiedz? 7- byla juz oglada przez "specjaliste"?
Napisano 03 października 2016 - 09:07
Kompletnie nie wiem co się dzieje, wysłałem do nich maila w piątek, ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi.
Dzisiaj równo tydzień.
Napisano 03 października 2016 - 10:42
Wysyłają urządzenia do Apple i dalej tam odbywa się proces reklamacji.
MacBook Pro 13 Retina 2015
iPhone 7 Black
Napisano 03 października 2016 - 10:45
To ostateczna opcja którą mają zrobić, wcześniej mają podjąć czy zwrócą mi pieniądze lub wymienią na nowe urządzenie (zabrali pełen komplet).
Kupiłem na fakturę, a wtedy podobno nie przysługuje zwrot 14 dniowy z tytułu kupna uszkodzonego sprzętu.
Napisano 03 października 2016 - 10:46
Kurcze u jakiego APR dostaliście plusa? Ja nadal czekam...
Macbook Pro 15" 2018 i7 2.6/560X/32GB/512GB | iPhone 11 Pro MAX | AW V 44mm | iPad Pro 12.9 WiFi+Cell 3gen | HomePod | AirPods
Napisano 03 października 2016 - 10:57
No może i tak jest. Mnie natomiast najbardziej boli jednak bateria. Jest niby lepiej niż w 6/6s, ale nadal biednie. Dość dużo korzystam z telefonu i będzie to dla mnie oznaczało znowu doładowywanie w ciągu dnia. Szkoda, bo myślałem, że już będzie przynajmniej tym razem wystarczająco energii, aby tel wytrzymał od 5:00 do 22:00.
U mnie bateria bardzo fajnie.
Wczoraj wieczorem przed podłączeniem do ładowania:
9,5 h w użyciu, 39h w gotowości i jeszcze 11% zostało.
Głównie twitter, safari, telefon, parę sms, kilka maili
Usługi lokalizacji i powiadomienia włączone domyślnie.
https://www.icloud.c...EE-7A8744EFC2FF
Telefon - zwykła 7, soft - 10.1
Na 6 taki wynik nie był realny.
Użytkownik sevecc edytował ten post 03 października 2016 - 10:57
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 03 października 2016 - 11:12
U mnie pokazuje ten sam czas w użyciu jak i w gotowości (jakiś bug) i zazwyczaj jest to 40-45h (zwykły ip7 256GB czarny, soft 10.0.2). Trochę dzwonienia, facebook, maile/sms'y, trochę internetu.
Użytkownik hydzior edytował ten post 03 października 2016 - 11:13
Napisano 03 października 2016 - 13:24
Czytając Was przez dłuższy czas, a minęło już trochę od dnia premiery, mogę śmiało stwierdzić, że iPhone'y z numerkiem 7 nie powaliły na kolana.
Pozostaje czekać kolejny rok, może wtedy się skuszę na kolejnego nowego iPhone'a.
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 03 października 2016 - 13:44
Czytając Was przez dłuższy czas, a minęło już trochę od dnia premiery, mogę śmiało stwierdzić, że iPhone'y z numerkiem 7 nie powaliły na kolana.
Pozostaje czekać kolejny rok, może wtedy się skuszę na kolejnego nowego iPhone'a.
A czego się spodziewałeś? Rewolucji? Ja przesiadłem się z 5s, i każda zmiana jest dla mnie pozytywna - bateria dziś od godziny 8 zeszła do 85% (w 5S miałbym poniżej 50%), aparat jest wyraźnie lepszy, telefon śmiga jak głupi na wszystkich aplikacjach. Jeśli stabilizacja obrazu w aparacie, wodoszczelność nie jest CI potrzebna to zostań przy tym co masz. Prawda jest taka, że iPhony już są bardzo dobrymi telefonami i powoli ewoluują. Nie to co Samsung że każdy flagowiec inny ale na koniec to samo g wno.. Użytkownicy 5 czy 5S mogą używać swoich telefonów więcej niż 1,5 roku - w androidzie suport kończy się szybciej niż gwarancja.
Napisano 03 października 2016 - 14:21
A czego się spodziewałeś? Rewolucji? Ja przesiadłem się z 5s, i każda zmiana jest dla mnie pozytywna - bateria dziś od godziny 8 zeszła do 85% (w 5S miałbym poniżej 50%), aparat jest wyraźnie lepszy, telefon śmiga jak głupi na wszystkich aplikacjach. Jeśli stabilizacja obrazu w aparacie, wodoszczelność nie jest CI potrzebna to zostań przy tym co masz. Prawda jest taka, że iPhony już są bardzo dobrymi telefonami i powoli ewoluują. Nie to co Samsung że każdy flagowiec inny ale na koniec to samo g wno.. Użytkownicy 5 czy 5S mogą używać swoich telefonów więcej niż 1,5 roku - w androidzie suport kończy się szybciej niż gwarancja.
A dlaczego porównujesz z iPhone 5s? Porównuj z 6s
Za rok też będę porównywał nowego iPhone'a z iPhone'm 7, a nie z iPhone'm 6 (bez s)
Poza tym nie wiem dlaczego tak piszesz o Samsungu, dla wielu ludzi Samsung jest lepszy od iPhone.
Użytkownik maciek5s edytował ten post 03 października 2016 - 14:20
Napisano 03 października 2016 - 14:21
A co miało powalić ? Jeszcze rozumiem żebyś miał 6s ale mając 5s iPhone 7 nie powala ? Nie wiem na co czekasz ale być może nigdy się to nie pojawi.
Napisano 03 października 2016 - 14:23
A co miało powalić ? Jeszcze rozumiem żebyś miał 6s ale mając 5s iPhone 7 nie powala ? Nie wiem na co czekasz ale być może nigdy się to nie pojawi.
Porównuje do iPhone 6s. A poza tym to nie chodzi o to co mam, a czego nie mam. Porównuje najnowszy model do modelu sprzed roku i nie powala.
Moim zdaniem nowy iPhone nie zasłużył na numerek 7. I tyle.
Poza tym, co już nie można mieć własnego zdania? A jestem pewny, że bardzo wiele osób tutaj się ze mną zgadza. Nie powala i tyle.
Użytkownik maciek5s edytował ten post 03 października 2016 - 14:26
Napisano 03 października 2016 - 14:26
A dlaczego porównujesz z iPhone 5s? Porównuj z 6s
Za rok też będę porównywał nowego iPhone'a z iPhone'm 7, a nie z iPhone'm 6 (bez s)
Poza tym nie wiem dlaczego tak piszesz o Samsungu, dla wielu ludzi Samsung jest lepszy od iPhone.
Czytaj ze zrozumieniem: Jeśli stabilizacja obrazu w aparacie, wodoszczelność nie jest CI potrzebna to zostań przy tym co masz.
Napisano 03 października 2016 - 14:28
Napisano 03 października 2016 - 14:38
Jeśli stabilizacja obrazu w aparacie, wodoszczelność nie jest CI potrzebna to zostań przy tym co masz.
I to ma niby powalać? W Samsungu była wcześniej wodoszczelność, a tak go krytykujesz
Czyli bijesz piane na temat porownania dwoch telefonow ktorych nie masz
A co to ma do rzeczy? W takim razie większość postów z tego tematu powinna być usunięta, bo większość opinii jest od ludzi, którzy nie mieli w ręku iPhone 7
Poza tym używałem iPhone 6s, więc Twój post jest bezsensowny
I jeżeli ktoś mi pisze o stabilizacji obrazu i wodoszczelności, a przykładowo Apple nie uznaje gwarancji jeżeli iPhone zepsuje się przez wpływ wody, to trzeba uczciwie powiedzieć, że iPhone 7 nie powala
No i jeszcze jedno, teraz każdy kto ma iPhone 7 będzie zażarcie bronił jaki to on nie jest cudowny. Może nie każdy, ale niektórzy z Was chociażby ww.
A to tylko trochę lepsza kalka iPhone 6s.
A w ogóle te posty wyżej wzięły się z niezrozumienia, bo nigdzie nie napisałem, że porównuje iPhone 7 do iPhone 5s. W ogóle o tym nie wspomniałem. Do tego dodałem 'CZYTAJĄC WAS..'' I kto tu ma problemy ze zrozumieniem? Przypominam, napisałem to:
Napisano dziś, 14:24
Wszystko
Użytkownik maciek5s edytował ten post 03 października 2016 - 14:38
Napisano 03 października 2016 - 14:41
Napisano 03 października 2016 - 14:48
Dzisiaj już nie ma rewolucji tylko delikatna ewolucja i to się tyczy również konkurencji. Przykład SGS7, Note 7 itp. Różnią się jedynie kilkoma szczegółami od poprzedników. iP7 jest bez wątpienia lepszym telefonem od iP6s i jeśli ktoś ma kasę i chce dołożyć to absolutnie jest warto. Pisałem to wielokrotnie, jak dla mnie więcej zmian ma iPhone 7 w stosunku do 6s niż 6s w stosunku do 6.
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 03 października 2016 - 14:49
Gdy iPhone 7 miał 4" to dzisiaj go kupuje chodzbym miał do Dresden jechać do AS.
I ja
Napisano 03 października 2016 - 14:50
I to ma niby powalać? W Samsungu była wcześniej wodoszczelność, a tak go krytykujesz
Wodoszczelność? Wcześniej miał S5, którego miałem. Specjalnie kupiłem plecki indukcyjne i ładowarkę żeby co chwilę nie otwierać portu ładowania zaślepionego gumką. Jakoś od samego początku nie ufałem temu patentowi a po roku i tak się otwierała luźno. S6 już wodoszczelny nie był (krok w tył?). Dopiero S7 ma jako taki wodoszczelny korpus. I czym się tu podniecać? Jedynym sensownym telefonem wodoszczelnym był sony serii Z.
Porównując 7 do 6s - aparat, bateria, wodoszczelność.
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych