Może będzie się mniej psuł, ale jak już się popsuje to z iPhone'a w ogóle nie będziesz mógł skorzystać. Z klikalnym Home w razie awarii TouchID mogłeś go klikać, wyjdziesz z aplikacji. Jak padnie home button w iP7 to kaplica.

iPhone 7/7Plus opinie i wrażenia
Napisano 01 października 2016 - 10:43
iPhone SE, MBP 2015
Napisano 01 października 2016 - 10:47
Według mnie bateria w 7+ nie urywa dupy w porównaniu do baterii w ip 6s+
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 01 października 2016 - 11:07
Może będzie się mniej psuł, ale jak już się popsuje to z iPhone'a w ogóle nie będziesz mógł skorzystać. Z klikalnym Home w razie awarii TouchID mogłeś go klikać, wyjdziesz z aplikacji. Jak padnie home button w iP7 to kaplica.
Ke? No chyba, że piszesz o podwójnym kliku, który zdarzał się nagminnie.
Jeśli jednak HB przestał działać to wymagane było w serwisie jego wymiana
iPhone 15 Pro 256GB
Lenovo LOQ
Napisano 01 października 2016 - 11:13
Skoro administrator czy moderator usunął moje zapytanie o pojemność iPhone Jet Black w wersji demo to zakładam że wie jaką pojemność ma taki telefon więc niech podzieli się to wiedzą ?
Napisano 01 października 2016 - 11:27
iphone jet black wersji demo ma pamiec 128gb
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Napisano 01 października 2016 - 11:46
Moje pytanie czy ktoś ma jet black ? może mi napisać jak ten kolor zachowuje się rysuje się bardzo ? zastanawiam się dla kogoś bliskiego nad zakupem ip 7 jet black 128gb.
Mam od tygodnia plusa Jet Black. Nie ma najmniejszej rysy, nie owinąłem go w żaden g. kondon.
Napisano 01 października 2016 - 12:32
Chyba samego siebie próbujesz oszukać. Jeśli nie masz żadnej mniej lub bardziej widocznej ryski to na pewno jest już całe mnóstwo tzw mikro rys
Napisano 01 października 2016 - 12:53
Chyba samego siebie próbujesz oszukać. Jeśli nie masz żadnej mniej lub bardziej widocznej ryski to na pewno jest już całe mnóstwo tzw mikro rys
Powiedział ten co ma i używa.
- kris2k lubi to
Napisano 01 października 2016 - 13:00
1. Home button. Dla mnie jest jak najbardziej ok. Nie mam problemu z jego obsługą. Kombinowałem przez chwilę z siłą haptyki i finalnie mam siłę ustawioną na 3
2. Aparat. Zupełnie mnie zawiódł. Niby lepiej, ale nadal w low light jest bieda.
3. Szeroki gamut kolorystyczny wyświetlanego obrazu - raczej nie jestem ślepy, a nawet zwracam uwagę na detale, ale to jest marketingowy bełkot. Różnicy za bardzo nie widać.
4. Elektronika. Jest szybki, ale czy aż tak? Zupełnie nie. Korzystałem z iP6 i w zasadzie to nie czuję różnicy. Niestety procesor, dławiki czy inne elementy przewodzące prąd grają jak talala. To jest drobny minus przy filmikach, gdyż słychać te koncert. Mam wizytę w Genius Bar już ustawiony bo będę niedługo w bardziej cywilizowanym kraju. Telefon kupowałem w Saturnie, więc nie ma co się bawić w reklamacje w PL.
5. Bateria. To jest największy zawód. Wiedziałem, ze to plus nie jest, ale już wiem, że bez Battery case lub powerbanka się nie obędzie.
Napisano 01 października 2016 - 14:30
A w czym ma przeszkadzać home button? Przecież to świetne rozwiązanie. Wg mnie będzie mniej się psuł niż ten co był.
No i wyeliminowany dwuklik !
Napisano 01 października 2016 - 18:08
Z pierwszych wrażeń , marzył mi się jet black ale w t-mobile mieli na przedsprzedaży tylko czarne matowe więc takiego zamówiłem , ale zanim tmobile zdążył się odezwać to rtv euro agd przysłało mi 7 onyxa 128 gb i takiego mam .
Wrażenia po przesiadce z 6 na 7:
1 . nowy home działa bardzo fajnie ( choć się go obawiałem ) po 2 latach z 6 używam czułości na 2 i jest ok .
2 . ekran to pic na wodę , kładąc telefony obok siebie i wyświetlając tą samą tapete systemową na oko nie widzę różnic
3 . po 24 h onyx wbrew pozorom się nie porysował choć nie mam jeszcze etui do niego i noszę bez , a nawet niechcacy przejechałem nim po guziku od jeansów i rysy nie ma ( a serce mi zamarło jak to się stało )
4. wg mnie czarny mat jest ładniejszy od onyxa ( ale brałem co było )
5. głośniki dużo głośniejsze niż w 6 . głośność rozmów miałem w 6 na max , tu przy 1 rozmowie musiałem ściszyć do połowy.
6. 3d touch fajny choć jeszcze mało jego zastosowań znam
7. szybkość w porównaniu do 6 trochę lepsza choć wielkiej róznicy nie czuć
8. niestety ani szkła ani etui z 6 nie pasują do telefonu
Użytkownik tomson93 edytował ten post 01 października 2016 - 18:09
Komputer: MacBook Pro Retina Mid 2014 256SSD Intel I5 2.6GHz 8GB RAM
Telefon: Iphone X 64GB Space Gray + Air Pods
Napisano 01 października 2016 - 18:22
Głośniki również na plus, też miałem na maxa w 6 głośnik rozmów i czasem nie słyszałem czegoś, a teraz musiałem zjechać do połowy w 7.
Aparat jakoś na mnie szału nie zrobił, zastanawiałem się czy przypadkiem nie mam czegoś nie tak z nim, bo wydaje mi się że krawędzie są nieostre, rozmazane wręcz, takie plamy. Może to kwestia słabego oświetlenia, bo w słoneczny dzień jeszcze nie robiłem fotek, ale muszę zobaczyć czy na pewno wszystko jest ok.
Co do szybkości to ja czuję ogromną różnicę, zwłaszcza przez podwójną ilość ramu. Po za tym 6 lubiła sobie czasem pomyśleć, a korzystanie z 7 to czyta przyjemność. Jak dopracują iOS 10 to będzie już w ogóle super

I faktycznie jak przyłoży się telefon do ucha to piszczy, też tak macie w swoich czy kwalifikuje się to jako wada i wymienią mi telefon?
Użytkownik maciek1422 edytował ten post 01 października 2016 - 18:24
Napisano 01 października 2016 - 18:33
iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
Napisano 01 października 2016 - 18:42
W sumie nawet nie muszę mocno przykładać, wystarczy ze odwróce go plecami w moją stronę jak jest cicho w pokoju to słyszę wyraźnie piszczenie. I to przy korzystaniu z safari...
Użytkownik maciek1422 edytował ten post 01 października 2016 - 18:45
Napisano 01 października 2016 - 19:17
Z tylu obudowy, jak przyłożę ucho to słyszę piszczenie.
W sumie nawet nie muszę mocno przykładać, wystarczy ze odwróce go plecami w moją stronę jak jest cicho w pokoju to słyszę wyraźnie piszczenie. I to przy korzystaniu z safari...
U mnie nic nie piszczy nawet jak przyłożę ucho
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 01 października 2016 - 19:22
Napisano 01 października 2016 - 19:23
Ja u siebie również nie słyszę żadnych pisków.
iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB
Napisano 01 października 2016 - 19:49
iPhone 13 Pro Max / Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.
Napisano 01 października 2016 - 20:31
No nawet teraz specjalnie porównałem jeszcze raz i nie licząć tego że biel na 7 jest cieplejsza ( a nawet rzekłbym że bardziej zółty ekran jest ) to żadnej różnicy nie widzę
Komputer: MacBook Pro Retina Mid 2014 256SSD Intel I5 2.6GHz 8GB RAM
Telefon: Iphone X 64GB Space Gray + Air Pods
Napisano 01 października 2016 - 21:19
Mam od tygodnia plusa Jet Black. Nie ma najmniejszej rysy, nie owinąłem go w żaden g. kondon.
Kondom kolego
A ja wlozylem swojego mata do kondomu firmy Apple. Takze czarnego. Bardzo ladnie sie prezentuje. I nie chodzilo tutaj o ochrone (no moze troche) ale glownie o handling.
Po tych kilkunastu dniach uzytkowania moge stwierdzic nastepujace rzeczy:
- Wyswietlacz - mam stale porownanie z iPhonem 6s i musze stwierdzic, ze na poczatku efekt placebo podzialal Nie odkrylem znaczacej roznicy w jasnosci ekranu. Jest za to cieplejszy niz w 6s. Dla mnie na plus.
- Bateria - to samo co w 6s. Po dniu uzytkowania trzeba podlaczyc do ladowarki bo na drugi dzien kaplica. Ogolnie nie mam sie do czego przyczepic bo tendencji spadkowej nie ma. Wzrostu tez chyba nie wiec poziom ten sam. Mam dostep doslownie wszedzie do prądu wiec akurat dla mnie to nie problem. W domu ladowarka, w aucie ladowarka, w firmie ladowarka. Do tego powerbank. No ale komus moze przeszkadzac brak wyraznego progresu.
- touchID - dla mnie bomba. Wreszcie nie ma tego klikalnego przycisku z ktorym byla loteria jesli chodzi o tzw. double-click. Taptic Engine dziala tak genialnie, ze ma sie wrazenie, ze przycisk jednak jest "klikalny". Osobiscie ustawilem preferencje na poziom 2. To wg mnie jest sila przyciskania standardowego home button. Dziala bardzo przyjemnie i mam w dupie to co sie stanie jak sie spieprzy. Wtedy pojdzie do naprawy
- Aparat - robi zdecydowanie jasniejsze zdjecia w slabych warunkach oswietleniowych. Poza tym szalu nie zauwazylem. Po prostu dobre zdjecia z iPhona. Jakosc porownywalna z 6s. Nie odkrylem jakiegos wow.
- Szybkosc dzialania - mam wrazenie, ze dziala duzo plynniej niz 6s. Wszystko jest takie smooth i natychmiastowe. Nie widze zaciec czy lagow. Mam wrazenie, ze "slucha sie mnie" bardziej niz 6s.
- Design - zdecydowanie na plus. Czarny mat jest to na co czekalem. Wyglada bardzo dostojnie. Pieknie.
- Brak jacka - a gowno mnie obchodzi jack, kiedy jest przejsciowka a dolaczone sluchawki maja lightning. Moge uzywac jakich chce. Zreszta planuje zakup bezprzewodowych.
Ogolne wraznie - pozytywne, choc nie widze tutaj az tylu innowiacji. Jesli ktos jest w miare "świeżym" uzytkownikiem iPhona 6s to przesiadka rzeczywiscie moze nie miec sensu (pomijajac oczywiscie nowy kolor). Jesli zas przesiadamy sie z iPhona 6 (i w dol), przesiadka jest jak najbardziej uzasadniona. Mialem iPhona 6 i 6Plus, dlatego wiem, ze roznica w plynnosci dzialania jest tutaj odczuwalna.
- effe i konio124 lubią to
iMac + MacBook Air + Time Capsule | iPhone 12 Pro | iPhone 11 Pro Max | WATCH + Band(PRODUCT) RED | iPad Pro 12,9" + Pencil
Napisano 02 października 2016 - 08:52

Napisano 02 października 2016 - 09:16
wiecie co? ja tej Pani wierze......
czyli różnicy nie widać bo jej nie ma ios jest zrobiony w przestrzeni sRGB a ekran może być lekko bardziej "żółty" bo jest zgodny ze standardem p3 w związku z tym biały wygląda trochę bardziej naturalnie (6500k) niemniej jednak w filmavh na Youtube widziałem że niektóre ekrany są naprawdę "zbyt ciepłe".........
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 02 października 2016 - 09:19
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 02 października 2016 - 10:47
Użytkownik l.gajewski edytował ten post 02 października 2016 - 10:47
Napisano 02 października 2016 - 20:43
Napisano 02 października 2016 - 20:44
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych