Pytanie może głupie - wybaczcie, lamer jestem.
Mam główne konto pocztowe w serwisie home.pl. Na domowym komputerze korzystam z Maila. Do niedawna korzystałem ze zwykłego konta POP, teraz przeszedłem na IMAP - głównie po to, aby wszystko, co wysyłam "skądkolwiek" (gdzieś w Polsce przez www / z telefonu / z cudzego komputera…) synchronizowało się, żebym miał pełne archiwum.
Jeśli chodzi o odbieranie poczty, wszystko działa jak trzeba. Mam natomiast taki problem z wysyłką:
Jak wysyłam pocztę przez www, to wysłana wiadomość pojawia się także w programie Mail (co prawda nie w folderze wysłane, a w oddzielnym folderze "SENT" przyporządkowanym to tego konta IMAP, ale to mi nie przeszkadza).
Niestety "w drugą stronę" to nie działa. Kiedy wysyłam pocztę z domu, z programu MAIL - to wysłana wiadomość znajduje się w lokalnym folderze "Wysłane", ale kiedy wejdę na pocztę home.pl przez www, niestety tam w folderze "Wysłane"jej nie ma - pojawia się za to w jakimś dziwnym podfolderze typu "SENT" widocznym dopiero w zaawansowanych ustawieniach.
Chciałem sprawdzić, czy tak jest zawsze, ale nie: kiedy założyłem w programie Mail testowe konto IMAP na innym serwisie (gmail), to każdy mail wysłany przez Maila pojawiał się natychmiast także na www w folderze "Wysłane".
Czy ktoś wie, dlaczego tak jest? I czy (…to bardziej istotne pytanie…) da się to zmienić?
Mac Mini, OS X 10.11.6 (El Capitan), Mail 9.3
Edited by janhalb, 03 September 2016 - 20:30.