Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czarny wyświetlacz po wymianie iPhone 6

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 samko78

samko78
  • 8 postów

Napisano 02 września 2016 - 22:21

Witajcie!

Ostatnimi czasy borykam się z moim iPhonem 6 a mianowicie.

Kiedy byłem w zeszłym tygodniu na wakacjach pojawił się pewien problem. Zaczął odklejać się cały wyświetlacz razem z dotykiem od takiej gumowej ramki co wiązało się z tym że ekran z góry zaczął odchodzić lekko. Z każdym dniem niestety sytuacja zaczęła się pogłębiać aż w pewnym momencie ekran dość istotnie odstawał, ale mimo dotyk jak i wyświetlacz działały normalnie. Gdy wróciłem z wakacji postanowiłem wszystko skleić. Niestety po otworzeniu iPhone i ponownym złożeniu zaczęły dziać się problemy z wyświetlanym obrazem a dokładniej obraz zaczął tracić kolory i pojawiały się paski. Po ponownym otworzeniu zauważyłem że gdy ruszam wyświetlaczem a co za tym idzie taśmami obraz zmienia się, raz jest lepszy raz gorszy. Spróbowałem ponownie złożyć go z nadzieją że może będzie nieco lepiej. Niestety efekt ten sam tylko już jakby nieco pogłębiający się. Rozebrałem ponownie i po ponownym wyczyszczeniu i złożeniu ujrzałem czarny ekran. Doszedłem do wniosku że widocznie taśma już skapitulowała a w związku z tym że z ramką i tak był problem to doszedłem do wniosku że zakupię nowy wyświetlacz. Dziś przyszedł do mnie nowy wyświetlacz. Wszystko udało się zmontować ale niestety problem pozostał. Wciąż ekran jest czarny i nic nie wyświetla. Po podłączeniu do komputera itunes wykrywa normalnie iPhone. Dodam jeszcze że po przyjechaniu z wczasu wyzerowałem telefon i w tej chwili po podłączeniu do komputera w itunes wyskakuje komunikat aby aktywować telefon należy włożyć kartę sim. Niestety po włożeniu karty nic się nie zmienia. Probowałem już uaktualniać system oraz przywracać starszą wersję niestety nic to nie dało. Za każdą pomoc będę wdzięczny, może ktoś już się spotkał z takim problemem i udało mu się go rozwiązać. 

#2 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 03 września 2016 - 08:29

Myślę że jest to problem płyty głównej. Ile już używasz tego iPh?

iPhone 15 Pro Max 512GB

#3 samko78

samko78
  • 8 postów

Napisano 03 września 2016 - 08:42

Coś w okolicach półtorej roku. 

#4 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 03 września 2016 - 16:07

Chyba pozostaje tylko serwis.

#5 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 03 września 2016 - 21:05

Podejrzewam problem z płytą główną, podobno jest to wada wszystkich iPhonów 6 i 6+

iPhone 15 Pro Max 512GB

#6 samko78

samko78
  • 8 postów

Napisano 03 września 2016 - 21:35

Myślałem może żeby było coś z portem od LCD, ale z drugiej strony dotyk martwy. I tak zastanawiam się żeby cały podzespół wysiadł od wyświetlacza. Trochę to dziwne. 

#7 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 04 września 2016 - 07:05

Przeczytaj to: http://myapple.pl/po...6-z-wada-ekranu

iPhone 15 Pro Max 512GB

#8 samko78

samko78
  • 8 postów

Napisano 04 września 2016 - 09:12

No tak tyle że w linku jest opisana wada, w której ekran szarzeje przy górnej części ekranu. W moim przypadku ekran działał dobrze i nagle stał się czarny.

#9 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 04 września 2016 - 10:02

Myślę że może być różnie z tą wadą, pójdź do serwisu i tyle tutaj na forum możemy jedynie próbować naprowadzić na problem.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#10 samko78

samko78
  • 8 postów

Napisano 04 września 2016 - 10:28

Jasne, dzięki za pomoc. Martwi mnie tylko to że jeśli będzie to płyta główna a wszystko na to wskazuje to koszt naprawy przewyższy wartość telefonu. Dlatego puki co staram się szukać rozwiązań na własną rękę. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych