Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5c oszalał - dotyk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 emilus143

emilus143
  • 3 postów

Napisano 02 września 2016 - 17:46

Witam. Mam problem z dotykiem w iphone. Wariuje. Raz jest dobrze a raz źle. Wyłączenie ekranu zatrzymuje wariowanie na kilka sekund. Zmieniałem cały wyświetlacz ale nie pomogło. Poniżej przedstawiam filmik:

https://youtu.be/Hm1YT4asWiY

Nie mam już cierpliwości, zatem telefon do kosza czy sprzedać za jakieś grosze? 

#2 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 02 września 2016 - 18:01

jak już zmieniłeś wyświetlacz to lepiej wyrzuć i nie narażaj innych na taki badziew.

Sam zmieniałeś czy ktoś Ci go ''naprawiał''?

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#3 Ania.S

Ania.S
  • 219 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 września 2016 - 19:57

Witam. Mam problem z dotykiem w iphone. Wariuje. Raz jest dobrze a raz źle. Wyłączenie ekranu zatrzymuje wariowanie na kilka sekund. Zmieniałem cały wyświetlacz ale nie pomogło. Poniżej przedstawiam filmik:

https://youtu.be/Hm1YT4asWiY

Nie mam już cierpliwości, zatem telefon do kosza czy sprzedać za jakieś grosze? 

1. Jaka jest historia telefonu? Czy masz go od nowości, czy kupiłeś używkę?

2. Czy zachowywał się tak przed zmianą wyświetlacza, czy zaczął po?

3. Czy był zalany?

4. Kto go serwisował?

#4 emilus143

emilus143
  • 3 postów

Napisano 03 września 2016 - 11:51

Dzięki za odpowiedzi.

Jeśli chodzi o sprzedaż to zaznaczam że kupujący będzie wiedział o tym że jest problem z dotykiem.

Wyświetlacz wymieniałem sam, nie jest to jakaś filozofia, tylko trzeba ze wszystkim delikatnie.

Kupiłem używany telefon, w idealnym stanie - po 2 latach żeby tak telefon wyglądał, niemożliwe. Wyświetlacz był nie porysowany, teraz już wiem że był wymieniany.

Przed wymianą na ten "mój" wyświetlacz wiariował - to był powód naprawy

Historii telefonu nie znam. Może to jakiś wirus, lub kara od Appla że zainstalowało się nieoryginalny wyświetlacz? Spróbuję może jeszcze wykręcić go całkowicie z obudowy i tak na nim popracować, może obudowa uciska i z tąd problem. Co o tym myślicie?

#5 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 03 września 2016 - 12:27

że to jest jakiś składak odnowiony i ja nie sprzedawałbym go jako towar Apple, bo to już jest oszustwo

Użytkownik maciek5s edytował ten post 03 września 2016 - 12:27

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#6 Ania.S

Ania.S
  • 219 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 września 2016 - 13:39

Jeżeli kupiłeś używkę i ekran był już wymieniany, to może być to składak lub zalaniec, a wtedy problem może być gdzie indziej niż w ekranie. Idź do któregoś z polecanych tu serwisów, który ocenę robi za darmo i niech sprawdzą, co za cudo kupiłeś.

#7 emilus143

emilus143
  • 3 postów

Napisano 03 września 2016 - 15:34

W porządku, tak też uczynię, zobaczymy co to będzie z tego. Dzięki!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych