Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Problem z zestawem g艂o艣nom贸wi膮cym?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 ble89

ble89
  • 6 post贸w

Napisano 29 sierpnia 2016 - 17:31

Witam serdecznie wszystkich forumowicz贸w - to m贸j pierwszy post dlatego chcia艂em si臋 przywita膰 jednocze艣nie prosz膮c o pomoc w rozwi膮zaniu problemu(?). 

S艂owem wst臋pu:

kupi艂em wczoraj swojego pierwszego Iphone'a model 6s :)

Na razie ci臋偶ko si臋 przyzwyczai膰, ale to nie temat o tym ;)

Do tej pory korzystaj膮c z wbudowanego w radio zestawu g艂o艣nom贸wi膮cego nie mia艂em 偶adnych problem贸w, wszyscy s艂yszeli mnie doskonale bez zaci臋膰 szum贸w itd. 

Dzi艣 po sparkowaniu telefonu z radiem w samochodzie - pierwsze testy. Niestety nie wypad艂y one dobrze. M贸j g艂os jest st艂umiony i cichy, 偶eby dobrze by艂o mnie s艂ysze膰 musz臋 m贸wi膰 z podniesionym g艂osem, lub te偶 m贸j g艂os "zanika" nie ukrywam 偶e nie jest to dla mnie komfortowa sytuacja... 

Dodatkowo m贸j rozm贸wca s艂yszy szum, co艣 co brzmi jak bym jecha艂 z otwart膮 szyb膮. 

Podsumowuj膮c: rozmowa w samochodzie jest niekomfortowa, co mnie bardzo martwi. 

Tak jak wspomnia艂em wy偶ej, na poprzednim telefonie nie by艂o problem贸w.

Teraz zasadnicze pytanie: Jak rozwi膮za膰 ten problem, o ile w og贸le ta si臋 go rozwi膮za膰?

Pozdrawiam Grzegorz. 

#2 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 29 sierpnia 2016 - 17:36

A jeste艣 pewien, 偶e rozmawiasz, przez zestaw samochodu a nie przez mikrofony iPhone?
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum mi艂o艣nik贸w technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gad偶etach

#3 ble89

ble89
  • 6 post贸w

Napisano 29 sierpnia 2016 - 17:41

Na wy艣wietlaczu jest informacja 偶e rozmowa "idzie" przez radio w samochodzie. Nie wiem czy to wystarczy czy trzeba co艣 ustawia膰 ?

Drugie pytanie: czy jest mo偶liwo艣膰 czytania sms贸w podczas jazdy samochodem? M贸j poprzedni telefon ( mimo opinii 偶e system bardzo upo艣ledzony) czyta艂...

#4 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 30 sierpnia 2016 - 08:41

Co rozumiesz przez czytanie SMS贸w? Na ekranie samochodu? Co do jako艣ci to pytanie w jakim trybie samoch贸d si臋 艂膮czy z telefoniem, bo je偶eli nie dogada艂 si臋 z profilami po艂膮czenia, to mo偶e by膰 tak byle jak. Poszukaj, czy nie masz jakich艣 aktualizacji do radia w samochodzie. Dobrze by by艂o sprawdzi膰 iPhone z innym samochodem i innego iPhone z Twoim, 偶eby wykluczy膰 problem po stronie telefonu, chocia偶 raczej stawiam na niekompatybilno艣膰 ze sob膮 obu sprz臋t贸w.

#5 ble89

ble89
  • 6 post贸w

Napisano 30 sierpnia 2016 - 10:28

Czytanie sms: dostaje sms, przez telefon z radia komunikat: dosta艂e艣 wiadomo艣c od tego i tego. Powiedz czytaj lub anuluj, m贸wi臋 czytaj i czyta przez radio ;)

By艂a to mega wygodna opcja bo nie musia艂em odrywa膰 wzroku od drogi... Czy mo偶e jest jaka艣 aplikacja kt贸ra by pe艂ni艂a podobn膮 funkcj臋?

Oprogramowanie ca艂ego auta wraz z pakietem multimedialnym jest z bie偶膮cego roku, ostatnio przy przegl膮dzie aktualizowali...

Jeszcze pytanie odno艣nie kompatybilno艣ci, skoro 艂膮duje mi ca艂膮 ksi膮偶k臋, wykaz po艂膮cze艅 (odebrane, nieodebrane, wykonane) wy艣wietla model telefonu to my艣la艂em 偶e wszystko ok ?

Ale sprawdz臋 jutro na kt贸rym艣 z firmowych aut czy b臋dzie dzia艂a膰 i w jaki spos贸b.

#6 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 30 sierpnia 2016 - 12:43

Je偶eli jest w miar臋 nowe, to nie powinno by膰 problemu. Ale sprawd藕 jak mo偶esz na innym aucie i innym iPhone u siebie, 偶eby wykluczy膰 wszystko.

Co do czytania, to nie ma, chyba, 偶e w艂膮czysz opcje dla niewidomych, wtedy Ci wszystko czyta ;)

#7 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 5聽288 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 30 sierpnia 2016 - 12:55

Co艣 jest na rzeczy z t膮 wsp贸艂prac膮 iP z BT w samochodzie. Moja 偶ona u偶ywa iP6 i te偶 si臋 ostatnio skar偶y艂a, 偶e g艂os jest jaki艣 zanikaj膮cy. Na moim Samsungu wszystko dzia艂a poprawnie. Nie mia艂em jeszcze czasu sie tym bli偶ej zaj膮膰, ale pewnie b臋d臋 musia艂.

Ble89,

jakiej marki to samoch贸d? M贸j przypadek dotyczy Toyoty.

#8 iSEe

iSEe
  • 249 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 30 sierpnia 2016 - 13:17

SMS jest odczytywany je艣li jest zainstalowany w samochodzie w opcjach mowy j臋zyk polski. Ja nie mam i auto czyta polskie "po angielsku" - trudno zrozumie膰 ;) Nie pami臋tam ju偶 ale to wszystko ustawiasz w opcjach telefonu w samochodzie. Jest tez opcja wy艣wietlenia na ekranie. Problem by艂 z po艂膮czeniami BT (chodzi o jako艣膰 d藕wi臋ku) na iOS 9.3.1, na 9.3.2 i p贸藕niejszych wszystko poprawili i dzia艂a jak nale偶y. Jakie masz teraz oprogramowanie ?

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

#9 ble89

ble89
  • 6 post贸w

Napisano 30 sierpnia 2016 - 20:53

OleYek - niestety nie mam dost臋pu do innego iphona, ale w innym aucie sprawdz臋 jutro jak kierowcy wr贸c膮 z trasy.

Miko艂aj Maciejko - Insignia 2011

ISEe - moje radio (DVD800) nie ma opcji takiego czytania, wcze艣niejsza lumia czyta艂a sama z siebie. Oprogramowanie chyba najnowsze, tzn przy pierwszym uruchomieniu si臋 aktualizowa艂. 

Aha i moje radio w tym roczniku ju偶 jest z nowszym oprogramowaniem, wcze艣niejsze mia艂y problem z komunikacj膮 z Iphonami. 

#10 ble89

ble89
  • 6 post贸w

Napisano 02 wrze艣nia 2016 - 09:33

ok. 

Iphone sprawdzony na innych autach i efekt ten sam. 

Inne telefony dzia艂aj膮 bardzo dobrze. 

Iphone 5 sprawdzony i efekt taki sam...

Wi臋c dop艂aci艂em do lepszego radia z zestawem g艂o艣nom贸wi膮cym, kupi艂em iphona po to 偶eby trzyma膰 go przy uchu :)

#11 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 5聽288 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 02 wrze艣nia 2016 - 09:58

Szuka艂e艣 na forach tematycznych zwi膮zanych z tym samochodem? iPhone to do艣膰 popularny telefon jednak, nie by艂by艣 jedyny, kt贸ry si臋 boryka z takim problemem.

#12 ble89

ble89
  • 6 post贸w

Napisano 13 wrze艣nia 2016 - 07:55

tak szuka艂em, niekt贸rzy tak maj膮 i po prostu z tym 偶yj膮 :)

problem rozwi膮zany - iPhone sprzedany;)

dzi臋kuj臋 wszystkim za pomoc. Pewnie kiedy艣 wr贸c臋 do marki i forum bo 偶aden producent nie zaoferuje mi takiej jako艣ci jak Apple :)

Pozdrawiam. 

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych